خبرگزاری شبستان // سنندج
اسماعیل تمهیدی متولد سال 1336 از سنندج و دارای مدرک کارشناسی زبان و ادبیات فارسی است و از سال 1361 فعالیت های قرآنی خود را شروع کرده و امروز یکی از چهره های شاخص و برجسته قرآنی کشور و حافظ کل قرآن کریم در استان کردستان است.
این پیشکسوت عرصه قرآن از سال 61 تاکنون فعالیت های موثری را در زمینه های مختلف قرآنی در سطح استان انجام داده و با برپایی کلاس های قرآنی در رشته های مختلف حفظ، ترتیل، روخوانی و روانخوانی قاریان و حافظان زیادی را تربیت کرده است.
اسماعیل تمهیدی این حافظ قرآنی در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: تنها استاد، حامی و معلم من در این عرصه مادرم بود و در سایه تعلیمات و حمایت های همه جانبه وی توانستم وارد دریای ژرف قرآنی شوم.
وی افزود: برای اولین بار در دوره راهنمایی با شنیدن صدای استاد محمد صدیق منشاوی منقلب شده و با خود عهد کردم که تمام توان و تلاش خود را در راستای فعالیت های قرآنی انجام داده و کتاب خدا را در سینه ام نگهداری کنم.
این چهره شاخص قرآنی اظهار داشت: پس از آن مادرم که خود حافظ کل قرآن کریم است، روخوانی، روانخوانی قرآن را به من آموزش می داد و من هر شب صفحاتی که مادرم آموزش داده بود را تلاوت کرده و سپس آن را حفظ می کردم و محفوظات خود را به وی ارائه می دادم.
وی تصریح کرد: با همین روش و اراده ای بسیار قوی و از همه مهمتر تاثیری که صدای استاد منشاوی بر من گذاشته بود توانستم بدون فاصله و طی دو سال وموفق به حفظ کل قرآن شوم.
تمهیدی افزود: از سال 61 نیز تا کنون فعالیت های قرآنی خود را در زمینه های مختلف آغاز کرده و شاگردان زیادی را نزد خود پرورش داده ام و عهده کرده ام تا آخرین لحظه عمرم از تلاش در این راستا دست نکشم.
این حافظ کردستانی از سال 61 تا سال 84 با شرکت در مسابقات استانی و کشوری مقام های اول تا سوم را از آن خود کرده است.
به گفته وی، آخرین مسابقه ای که شرکت کرده است مسابقات قرآنی وزارت دفاع و پشتیبانی در سال 84 بود که حائز کسب مقام اول در سطح کشور شد.
وی به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه در جمهوری اسلامی ایران باید 10 میلیون حافط تربیت شوند اشاره کرد و افزود: همه ما باید در این راستا تلاش کرده و ترویج فرهنگ قرآنی را در راس برنامه های خود قرار دهیم و این کتاب انسان ساز را از مهجوریت خارج کنیم.
تمهیدی اظهار داشت: استان کردستان زمانی در زمینه فعالیت های قرآنی و تعداد حافظان و قاریان در کشور پیشتاز بود اما متاسفانه امروز تبلیغات در این زمینه ضعیف است و فعالیت های قرآنی نسبت به گذشته کمرنگ شده است.
وی با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه نیازمند تبلیغات گسترده و همچنین اختصاص اعتبار است، افزود: مسئولان باید در این راستا حمایت های لازم را داشته باشند و در راستای ترویج فرهنگ غنی قرآنی بویژه در میان جوانان بیشتر تلاش کنند.
وی تصریح کرد: فعالیت های قرآنی در استان کردستان متولی خاصی ندارد و اعتباراتی که در این چند سال به امر قرآنی اختصاص یافته در زمینه های دیگری هزینه شده است که این امر مهم نیازمند بررسی هرچه بیشتر از سوی مسئولان است.
این چهره برجسته قرآنی با تاکید بر ترویج فرهنگی غنی قرانی در بین جوانان، گفت: امروزه جوانان ما بیشتر از هر چیزی به شبکه های ماهواره ای، اینترنت و ... روی آورده و بسیار کم در محافل قرآنی حضور پیدا می کنند لذا باید با برگزاری همایش ها و محافل قرآنی جوانان را از روی آوردی به فرهنگ غلط غرب دور کنیم.
تمهیدی گفت: مطبوعات و رسانه ها به ویژه صدا و سیما در این راستا بسیار تاثیرگذار هستند و می توانند با حضوردر محافل قرآنی، انعکاس فعالیت ها، معرفی چهره های برجسته قرآنی و ....در زمینه جذب جوانان به اینگونه محافل تلاش کنند.
این حافظ کردستانی بهمن ماه سال گذشته در هفتمین همایش تکریم و تجلیل از پیشکسوتان و چهره های شاخص قرآنی کشور و حائزین رتبه های برتر مسابقات بین اللملی و حافظان و ممتازین قرآنی که در تهران برگزار شد حضور یافت و جزو 33 نفر پیشکسوتی بود که مورد تجلیل قرار گرفت.
اسماعیل تمهیدی هم اکنون در سازمان حمل و نقل و پایانه های استان کردستان مسئول دفتر بازرسی و نظارت امور مسافربری شهرستان سنندج است و در کنار فعالیت های ادارای خود به عنوان مدرس و مربی قرآن کریم در سطح استان فعالیت دارد و داوری بسیاری از مسابقات قرآنی را نیز بر عهده می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما