به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، دکتر محمد بذرافشان، مدیر کل امور اجتماعی استانداری فارس امروز (13اسفند) در جمع خبرنگاران گفت: پدیده طلاق به یک مساله اجتماعی در جامعه امروزی تبدیل شده که همه قشرها و گروه های اجتماعی را در بر می گیرد و کسی از آسیب های آن در امان نیست.
دکتر بذرافشان بر ضرورت برنامه ریزی های مدون جهت تحکیم بنیان خانواده و کاهش آمار طلاق تاکید کرد و اظهار داشت: پدیده طلاق پدیده ای چند بعدی و چند علتی است که ریشه در سطوح مختلف خرد، کلان و میانه زندگی اجتماعی دارد که با یک اقدام یا عامل رفع شدنی نیست.
وی کمتر پدیده اجتماعی را در جوامع امروزی به پیچیدگی موضوع طلاق عنوان کرد و افزود: پدیده طلاق ریشه های عمیقی در فرهنگ، سیاست، اجتماع و نظام شخصیتی افراد حتی نظام اجتماعی دارد و آسیب شناسان اجتماعی در بررسی تحکیم خانواده، به سه حوزه فردی، خانوادگی و اجتماعی بسیار تاکید دارند.
به گفته مدیر کل امور اجتماعی استانداری فارس، عوامل فردی در ابعاد شخصیت و روان، اخلاق و آداب، دین و اعتقادات، موضوعیت می یابد ولی در این میان به تعبیر قرآن کریم، عامل شخصیت مبنایی ترین عامل فردی است به طوری که اخلاق و دین در ارتباط با شخصیت وجودی افراد بوده و تا زمانی که شخصیت رشد و ترقی نیابد هرگز به تحولات اساسی در زندگی شخصی و اجتماعی فرد منجر نمی شود و البته تاثیرات دین و اخلاق در بروز شخصیت افراد بر هیچ فردی پوشیده نیست.
دکتر بذرافشان عامل تربیت نفوس انسانی مبتنی بر عزت و کرامت و ارتقا و علو شخصیت را عنصر کلیدی و اساسی ترین عامل موثر در تحکیم خانواده در حوزه عوامل فردی برشمرد و تصریح کرد: همچنین در میان عوامل خانوادگی، عنصر کلیدی اصل کفویت و سنخیت و رعایت تناسب در اهم ابعاد شخصیتی و خانوادگی در انتخاب همسر است.
وی با تاکید بر بررسی ویژه عوامل اجتماعی موثر در تحکیم خانواده در سه حوزه منزلت اجتماعی، امنیت اجتماعی و حمایت اجتماعی، تصریح کرد: امروزه شاهدیم که تمدن مدرن با مداخلات فرهنگی و حقوقی در نهاد خانواده و تغییر الگوی ارزشی و حقوقی خانواده از مبنای خانواده محوری به فرد محوری، موجب تضعیف کارکردها، کارآمدی و و در نهایت کاستی منزلت اجتماعی نهاد خانواده شده است.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری فارس یادآور شد: بازگشت به سنن و ارزش های اصیل مذهبی سبب تقویت کارآمدی و تحکیم منزل اجتماعی نهاد خانواده می شود و امنیت اجتماعی خانواده در گرو صیانت فرهنگی جامعه و در قبال هجمه های اعتقادی، ارزشی و تحقق اصل ثبات فرهنگی و هنجاری و پایبندی اجتماعی نسبت به سنن و ارزش های اصیل شکل می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: انفعال فرهنگی جامعه سبب انفعال فرهنگی خانواده و متعاقب آن تزلزل در ارکان عاطفی و روانی خانواده می شود که البته می طلبد بین سنت و مدرنیته پل محکمی زده شود.
بذرافشان تحکیم و تثبیت مبانی اعتقادی و اصولی ارزشی در حوزه فرهنگ عمومی، مناسبات اجتماعی و صیانت فرهنگی جامعه را ضامن امنیت اجتماعی خانواده دانست و اظهار داشت: شرط لازم و پیش نیاز تحقق حمایت فرهنگی، التزام جامعه به سنتی اصیل و مترقی همچون سنت مذهبی است که عدول از این اصل به بهانه های واهی چون گذار از سنت به مدرنیسم و توسعه یافتگی، منجر به وارد آمدن ضربه های مهلک به کیان خانواده می شود.
دبیر کارگروه تخصصی فرهنگی، اجتماعی استان فارس خاطر نشان کرد: تمام جوامع به اصطلاح در حال توسعه و در دوران گذار به علت عدول از این اصل مبتلا به آسیب و صدمات جدی و بلکه اضمحلال نهاد خانواده شده اند.
دکتر بذرافشان به نقش مبنایی عامل فرهنگ و سنن در موضوع تحکیم خانواده با عنایت به اینکه جامع ترین و مترقی ترین فرهنگ و سنن، فرهنگی دینی و سنت الهی است اشاره کرد و افزود: پاسداشت ارزش ها و قیودات مذهبی در عین پایبندی به احکام و سنن حکیمانه دین و در یک کلام اقبال و التزام به دین، راهکاری عالی و اصولی جهت تامین حیات معنوی و فرهنگی افراد و جوامع و تضمین کننده اصل قوام و استحکام خانواده است.
وی در ادامه تاکید کرد: پشت پا زدن به عالی ترین و جامع ترین سرمایه بشر یعنی دین و سنن الهی موجب از دست رفتن دستاوردهای معنوی و مبانی فرهنگی موثر در ارتقا و حیات فردی، اجتماعی و خانوادگی بشر می شود.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری فارس، قوام خانواده در گرو التزام به دین دانست و رویکرد صادقانه و موحدانه به دین کلید حل معضلات جامعه بشری خواند و در بخش پایانی سخنانش ضمن اعلام آمادگی اداره کل امور اجتماعی استانداری فارس به عنوان رصد فعالیت های فرهنگی و اجتماعی استان جهت بهره گیری از نقطه نظرات علمای اجتماعی و روانشناسی نسبت به تسهیل ازدواج به خصوص ازدواج پایدار و کاهش منطقی آمار طلاق در جامعه خبر داد.
پایان پیام/
نظر شما