به گزارش خبرنگار شبستان، همایون هاشمی، رییس سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری امروز خود با تشریح برنامههای سازمان متبوعاش در سال جاری گفت: بعد از نوسازی سازمان برنامه تاکتیکی اجرایی استانها در حال تدوین است که بر اساس آن برای هر استان به نسبت شرایط و مشکلات عمده آن برنامهای تدوین و بر اساس شاخصهای استان به آن ابلاغ میشود که این کار در حال انجام بوده و در اردیبهشت به استانها ابلاغ خواهد شد.
وی ادامه داد: تدوین جامع قانون پیشگیری نیز یکی دیگر از برنامههای سازمان بوده که سهم دستگاههای مختلف مخصوصا در حوزه معلولان در آن مشخص شده و پیگیری خواهد شد.
به گفته هاشمی، تدوین طرح نظام جامع کنترل و پیشگیری آسیبها از برنامههایی است که در سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.
رییس سازمان بهزیستی در ادامه با اشاره به افزایش کمپهای ترک اعتیاد در سال گذشته اظهار کرد: سال گذشته کمپهای ترک اعتیاد به صورت قابل توجهای توسعه یافت که بعد از پروسه درمان فاز دیگری را باید تدوین کنیم که در این راستا خانههای میانراهی و مراکز اقامتی میانمدت یکی از ضروریات است.
وی ادامه داد: این مراکز در حوزه اشتغال و نگهداشت بعد از پاکی نقشآفرینی خواهند کرد.
انتقاد رییس سازمان بهزیستی از شهرداری تهران نسبت به عدم توجه به مناسبسازی شهری
هاشمی در ادامه با تأکید بر اینکه مسئله مناسبسازی یکی از دغدغههای جدی سازمان بهزیستی به شمار میرود، خاطرنشان کرد: چرا شرایط برای استفاده معلولان از حمل و نقل عمومی فراهم نمیشود، در حالی که 4 تا 10 درصد جامعه از معلولیت رنج میبرند و اینها برای حضور در جامعه مناسبسازی میخواهند.
وی خطاب به مسئولان شهری گفت: آقایان فکری به حال مناسبسازی معلولان کنید در حالی که من به عنوان دبیر ستاد مناسبسازی میگویم که در مناسبسازی بسیار عقب هستیم.
افزایش حداقل دو برابری مراکز مشاوره مداخله طلاق
رییس سازمان بهزیستی با اظهار مراکز مشاوره مداخله طلاق در کشور اظهار کرد: در حال حاضر 175 مرکز مشاوره مداخله طلاق در کشور داریم که بسیار کم است.
وی در خصوص فعالیتهای این مرکز اظهار کرد: این مراکز مشاوره در سال گذشته عملکرد بسیار خوبی داشتهاند، به طوری که یکسوم از مراجعات صورتگرفته به سازش منجر شده است که افزایش این مراکز را در سال جاری در دستور کار خواهیم داشت.
هاشمی افزود: تدوین برنامهای مدون برای کودکان یک تا پنج سال در دستور کار قرار گرفته است و از آنجایی که برابر قانون متولی بحث مهدهای کودک سازمان بهزیستی است سال گذشته مهدها 4/3 درصد رشد کمی داشتهاند که اعتراف میکنیم تعداد آن کم بوده و جای نقد و بررسی دارد و ما نیز برای این موضوع برنامههای جدی داریم.
وی در ادامه از پیگیری بازنگری قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در سال جاری خبر داد و گفت: این قانون هماکنون در حال پیگیری است و امیدواریم قبل از پایان دولت دهم مصوبه آن را بگیریم.
رونمایی از اولین مرکز سالمندان هنرمند در مجتمع بهزیستی
رییس سازمان بهزیستی در ادامه از اجراییکردن سند ملی کارمندان در سال جاری خبر داد و گفت: این کار در سال جاری صورت خواهد گرفت. همچنین در آینده نزدیک از مجتمع قدوسی که اولین مرکز سالمندان هنرمندان است، رونمایی خواهد شد.
افتتاح اولین مرکز فوق تخصصی توانبخشی در کشور
هاشمی در ادامه از افتتاح اولین مرکز فوق تخصصی توانبخشی در کشور خبر داد و گفت: این مرکز در یک فضای بسیار مجهز افتتاح خواهد شد. همچنین توسعه مرکز اورژانس اجتماعی نیز همزمان با این مرکز صورت میگیرد.
افزایش مراکز مشاوره ژنتیک در کشور
رییس سازمان بهزیستی با اشاره به موفقیت مراکز مشاوره ژنتیک اظهار کرد: این مراکز در پنج قطب کشور راه افتاده است و لایحه اجباریشدن مشاوره ژنتیک در دست ما نیست اما چون متولی تولدهای معلول در کشور ما هستیم پس عقل سلیم هم میگوید که مشاورهها در این حوزه نیز باید توسط بهزیستی صورت گیرد.
هاشمی خاطرنشان کرد: بعضی از استانها نیز در خصوص آمادگی برای ایجاد چنین مراکز مشاورهای اعلام کردهاند که استانهای تبریز و سمنان آماده بوده و به نظر میرسد رشد چنین مراکز مشاوره نیز اثربخشی خود را نشان دهد.
شیب منفی مراجعه زنان ویژه به خانههای سلامت
رییس سازمان بهزیستی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر میزان مراجعه زنان ویژه به خانههای سلامت تصریح کرد: سال گذشته شیب منفی معناداری در کاهش تعداد حاضران در خانههای سلامت داشتیم که نشان از کارآیی مراکز مشاوره دارد.
وی در خصوص خانههای سلامت بهزیستی گفت: در حال حاضر 31 خانه سلامت در کشور وجود دارد که 134 نفر در آنها حضور دارند که 60 درصد آنها افراد آسیبدیدهای هستند که امکان بازتوانی آنها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه سن افراد مراجعهکننده به خانههای سلامت کمتر از 40 سال است، افزود: استانهایی که مرز مشترک با کشورهای بیگانه دارند، استانهایی که بیشترین آمار اعتیاد را دارند و استانهایی که مهاجرپذیر هستند بیشتر آمار مراجعهکنندگان به خانههای سلامت را شامل میشوند.
وی ضمن خودداری از اعلام آماری در خصوص افرادی که در خانههای سلامت حضور دارند، گفت: تعداد را نخواهم گفت چرا که برای من حرج قانونی دارد.
هاشمی با اشاره به آمار عملکرد سال گذشته سازمان متبوعاش اظهار کرد: در حوزه خدمات مسکن به زودی 75 جشن تحویل 75 هزار واحد مسکونی را خواهیم گرفت. در حوزه اشتغال تعهد ما به دولت 44 هزار شغلی بود که با افزایش 24 درصدی آن را به 60 هزار شغل رساندیم.
وی تصریح کرد: 120 هزار مددجوی توانمندشده را یکی از دستاوردهای این سازمان در حوزه توانمندسازی گروه هدف عنوان کرد.
به گفته هاشمی، با اقدامات جدی در حوزه مشاوره هزار واحد مشاوره در بخش دولتی و غیردولتی خدمات ارایه میکنند که نسبت به سال 90 دو برابر افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در بخش زنان سرپرست خانوار سال 91 به 92 هزار رسیدیم که در سال جاری نیز تعداد افراد تحت پوشش را توسعه خواهیم داد. همچنین تعداد زنان و دختران روستایی که سال گذشته تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند به 37 هزار نفر رسید و شاخصه بیمه آنها این است که بعد از مدتی این افراد میتوانند مستمریبگیر بیمه عشایری از سازمان تأمین اجتماعی باشند.
پایان پیام/
نظر شما