حجت الاسلام و المسلمین احمد رهدار، رئیس موسسه فتوح اندیشه قم با اشاره به نقش شهید مطهری در تبیین فلسفه اسلامی و مقابله با رویکردهای الحادی فلسفی مانند مارکسیسم به خبرنگار شبستان گفت: تلقی من این است که رسالت این استاد شهید، با رویکرد معرفتی، درجه دو نبوده و شهید مطهری نگرشی درجه یک به این مفهوم داشت به این معنا که او دغدغه خود را دفاع از فلسفه اسلامی معرفی نکرد، بلکه چالش های زمانه خویش را مبتنی بر پایگاه معرفت اسلامی پاسخ گفت.
وی ادامه داد: شهید مطهری این روش را از مرحوم علامه طباطبایی به ارث برده بود، در دوره این دو متفکر، اندیشه های فلسفه مارکسیستی در کشور مطرح می شود بنابراین این دو اندیشمند مجبور بودند تا برخی هایی از حوزه فکری شان را اختصاص به نقدهای مکتب فلسفی دیالکتیک بگذارند و حتی آشکارا با رویکرد سلبی وارد شده و به چنین مکاتبی نقد زده اند.
حجت الاسلام رهدار تصریح کرد: البته کار اصلی شهید مطهری و علامه، نقد مکاتب غربی نبود بلکه به هر حال آنان عالمان دینی بودند که با رویکردی ایجابی مهترین مسائل زمانه خودشان را با پایگاه معرفتی اسلام حل می کردند.
رئیس موسسه فتوح اندیشه قم عنوان کرد: این دو از کلام اسلامی، فقه اسلامی و ظرفیت حدیث اسلامی بهره بردند به ویژه علامه که از ظرفیت تفسیری به بهترین شکل ممکن بهره جست.
وی تاکید کرد: علوم انسانی به میزان درصدی که سمت و سوی اسلامی یافته است، متاثر از اندیشه های شهید مطهری و علامه طباطبایی است. در حال حاضر به شخصه معتقدم علوم انسانی موجود در دانشگاه های ما به جز برخی موارد، اسلامی نیستند.
حجت الاسلام رهدار خاطرنشان کرد: تفاوت عمده شهید مطهری با علامه طباطبایی در آن است که علامه جانب حوزه را پر رنگ می کند و اکثر قریب به اتفاق آثارش نیز اسلامی است و شهید مطهری غالبا جنبه گفتاری اش پر رنگ است.
پایان پیام/
نظر شما