غرور در مسابقات ورطه خطرناک شیطانی است

رییس حوزه های علمیه کشور در مراسم افتتاحیه مسابقات اذان و ابتهال همخوانی و مدیحه سرایی با اشاره به بایدها و نبایدها در تحقق برنامه های عظیم فرهنگی و مسابقات قرآنی گفت: متسابقین مواظب باشند که دچار غرور نشوند.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری رییس حوزه های علمیه سراسر کشور در آیین اختتاحیه پنجمین دوره مسابقات همخوانی قران و اذان و مدیحه سرایی در بخش خواهران و افتتاحیه این مسابقه در بخش برادران با بیان این مطلب که جوانان قرآنی در کنار سفره پرنعمت قران کریم از معنویت بالایی برخوردار هستند گفت: متسابقین نباید هدف اصلی مسابقات قرانی را فراموش کرده و دچار غرور شوند که این ابتدای سقوط است.

وی افزود: به برکت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در کنار خونهای ریخته شده جوانان این ممکلت و رهبری امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و رهبر کبیر انقلاب کشور ما با شور و اشتیاق فراوان به سمت دین و معنویت در حال حرکت بود تا با شتابی زایدالوصف به قله های عظیم معنوی دست یابند.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این مطلب که در نگاه فرهنگ قرآنی همواره دو جبهه حق و باطل در حال منازعه هستند خاطرنشان کرد: قران دو جبهه حق و صالحان را در منازعه با جبهه ظلم و طاغوت و ستمگران به تصور می کشدو جبهه متقیان صالحان با کافران هر دو در حال مبارزه اند و قران از واژه یقاتلون در این خصوص استفاده می کنند و در عصر کنونی نیز ایادی کفر و کسانی که انقلاب اسلامی در چشمانشان به خاری تبدیل شده دست از مبارزه برنداشته و به تعبیر رهبر انقلاب اسلامی در حال شبیه خون فرهنگی به ارزشها و اعتقادات مردم هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: امروزه لحظه ای نیست که دشمنان در رسانه های خود خبری را مبنی بر پایمان کردن حقوق بیدادگران و باورهای حقیقی و ارزشمند مسلمانان فرونگذارند تابه این طریق با اعمال فشارها و نهادینه کردن باورهای خودشان در جامعه دینی موجب عقب نشینی انان از مواضع خود شوند لذا بر همه مردم جامعه و به خصوص قرانیان واجب است که بر مقام جهاد برایند.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به مراتب مختلف جهاد از نگاه دین اسلام تصریح کرد: مسلمانان چه برای نفس خود و چه برای حمله نظامی و چه برای هجوم فرهنگی نیازمند جهان اند و جهاد چه از نوع اصغر اوسط و اکبر در جایگاه خود ارزشمند بوده و جالب است که کسی که جان خود را از دست می دهد و به شهادت می رسد و یا در راه مبارزه با دشمنان و در سایه احیای حق می جنگد از نگاه قران و روایات در حال جهاد اصغر است.

وی افزود: امروزه دشمنان در جبهه فرهنگی تمام قوای خود را به کار گرفته اند و ما نیز باید به مقابله با آنان براییم و قطعا مسابقات اذان ابتهال همخوانی قران و مدیحه سرایی در سازوکار فرهنگی قرار می گیرد و دارای ارزش معنوی بالایی است و در زمانی که دشمنان اندیشه جوانان مملکت ما را بمباران می کنند وقتی این افراد با چنین مسابقات قرانی انس می گیرند شاهد دستیابی به قله های رفیع معنویت می شویم همچنین هنوز بعد از چندین سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در کنار پخش نوای دل بخش قران توسط قاریان جمهوری اسلامی ایران از صداوسیما انان ما را به تحریف قران محکوم می کنند.

 

آیت الله حسینی بوشهری عنوان کرد: جلوه شکوه همخوانی قران به صورت ترتیل در سی روز ماه مبارک رمضان که از شبکه های مختلف صداوسیما پخش شد و به معرض دید همگان رسید باز دشمنان را مجاب نکرد که قرانی که ما می خوانیم همان کتاب سایر مسلمانان است.

وی با اشاره به ارزش والای معنوی اذان در دین اسلام تصریح کرد: از دید روایات و احادیث فضیلت اذان بسیار بالا بوده و اگر موذن در مسیر حقیقی اش حرکت کند قطعا اهل بهشت است.

وی تصریح کرد: انسان همواره باید مواظب حیله ها و مکر شیطان بوده و فریب ان را نخورد و حتی در عرصه فرهنگی نیز اسیب های جدی وجود دارد که باید از ان پرهیز کرد.

آیت الله حسینی بوشهری افزود: متسابقین قرانی ممکن است به واسطه تحسین مردم و ابراز احساسات انان دچار غرور شوند که ان اغاز سقوط است و هر کس با قران انس بیشتر پیدا کند خاشع تر و معنوی تر می شود.

وی با بیان این مطلب که جنبه های معنوی مسابقات قرانی در اوج قرار دارد خاطرنشان کرد: شیطان در لحظاتی که انسان خود را در اوج می گیرد به سراغش می اید و حتی از عالمان الهی نیز دست نمی کشد و در صحنه قرانی نباید صوت و قرائتی زیبا به یک موضوع مادی تبدیل شود زیرا خطرافرین بوده و اوج لغزش است.

وی افزود: در مسابقات قرانی باید رعایت اخلاق را سرلوحه خود قرار دارد و این رقابت ها را نباید در شان مسابقات دیگر همچون ورزشی دچار توهین و پرخاشگری کرده که تبعات منفی ان بسیار زیاد است و همواره باید به این نکته توجه داشت که مسابقات قرانی پایان راه نیست و این رقابت ها برای سبقت گرفتن به سمت خیرات بوده نه منازعه برای درگیر شدن.

 

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به لزوم بهره مندی از اخلاص در کارها تصریح کرد: ایت الله بروجردی در اواخر عمر خود از اعماق دل اه کشیدند و نگران اینده بودند و اطرافیان از او سوال کردند که چرا با توجه به این همه فعالیت های گسترده و بنیانگذاری های عظیم نگران اینده اند که ایشان فرمودند کار را مخلصانه انجام می دهد بسیار تیزبین است.

وی با اشاره به دیگر نبایدها در ورطه مسابقات عظیم قرانی تصریح کرد: خدایی ناکرده نباید به مرحله ای برسیم که انتقادناپذیر شویم و باید سعه صدر از خود نشان داده و فضای جامعه را دینی کنیم و افرادی مثل خود قرانی تربیت کرده و کسانی را که دارای توانایی و اقتدار هستند جذب کانون گرم قرانی کنیم و این مسابقات به منزله سکوهای پرش بوده که انسان می تواند به قله های رفیع معنوی دست یابد.

رییس حوزه های علمیه سراسر کشور با اشاره به سخنان حضرت علی (ع) درخصوص مومنین عنوان کرد: امام اول شیعیان می فرماید مومنان و متقین کسانی هستند که از کارهای کم رضایت ندارند و کارهای بزرگشان را می پوشانند و نگران هستند که روز قیامت مورد رضایت خداوند است یا نه؟

وی گفت:‌ همه قرانیان باید از فرصت طلایی انقلاب اسلامی استفاده کنند و خوشبختانه در سالهای اخیر با توجه به اقدامات مناسب سازمان اوقاف و امور خیریه درخصوص برگزاری مسابقات قرانی شاهد کسب ابرو برای جمهوری اسلامی ایران هستند.

پایان پیام/

 

کد خبر 245621

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha