به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله نوری همدانی امروز (31 فروردین) در دیدار با جمعی از بانوان مرکز تخصصی امامت و مهدویت با تاکید بر جایگاه بانوان در دورههای مختلفی از تاریخ گفت: جایگاه زنان پس از اسلام بسیار نسبت به گذشته فرق کرد ولی پس از رحلت پیامبر (ص) مجددا این جایگاه افت کرد و زنان از حضور در اجتماع منع شدند.
وی ادامه داد: در این دوران به زنان یا با دید غربی نگاه می شد و یا اینکه آنها را از حضور در اجتماع و شرکت در فعالیت ها منع می کردند این وضعیت به گونه ای بود که پروین اعتصامی شاعره فقید کشورمان نیز شعری در این خصوص دارند.
این مرجع تقلید با اشاره به نگاه اسلام به زن تصریح کرد: از منظر قرآن کریم ارزش هر انسانی به علم، تقوی، ایمان و اخلاق اوست و نه به علت زن یا مرد بودن.
وی گفت: در فرهنگ اهل بیت (ع) نیز حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان یکی از بانوان نمونه معرفی شده و بانوان کشورمان می توانند با مطالعه و انعکاس خطبه معروف ایشان تاثیرات فراوانی در جامعه ایجاد کنند چرا که نقش ماردان در ساخت جامعه بسیار فراتر از آقایان است.
انقلاب اسلامی جایگاه زنان را احیا کرد
آیت الله نوری همدانی افزود: انقلاب اسلامی ایران در ترسیم مجدد چهره زنان موفق و مسلمان تاثیر بسزایی داشت و حتی در دوران انقلاب نیز نقش بانوان از مردها کمتر نیست و در دوران دفاع مقدس نیز هفت هزار خانم در جبهه های جنگ به شهادت رسیدند.
وی با اشاره به نامگذاری سال 92 به عنوان "سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی" خاطرنشان کرد: ایجاد حماسه کار ساده ای نیست و باید همه مردم برای خلق این حماسه آماده باشند.
انتظار بانوان مجتهده را از حوزه های علمیه خواهران داریم
وی ادامه داد: در زمان ما خانم ها جایگاه خود را پیدا کرده اند و در حوزه ها و دانشگاه ها حضور جدی دارند به طور مثال در حوزه خواهران در قم گاهی نوشته هایی دیده می شود که در حد اجتهاد است و در آینده نزدیک منتظر بانوان مجتهده هستیم.
این مرجع تقلید امروز میدان برای حضور بانوان فراهم است و باید بانوان طلبه نیز با قلم خوب بتوانند آموخته های خود را به جامعه انتقال دهند.
پایان پیام/
نظر شما