10 میلیون ایرانی در بافت‏های فرسوده و نابسامان شهری زندگی می‌کنند

وزیرراه و شهرسازی گفت: بیش از 72 هزارهکتار از بافت‏های فرسوده و نابسامان شهری شناسایی و تحت حمایت و برنامه‏ریزی دولت قرار گرفته که در مجموع جمعیتی در حدود 10 میلیون نفر را زیر پوشش قرار می‏دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی نیکزاد که در بیست و چهارمین اجلاس شورای حکام هبیتات در نایروبی کنیا سخنرانی می کرد، با اشاره به نوسازی بافت‏های فرسوده و نابسامان شهری اعلام کرد: تاکنون، 55 هزار هکتار آن به مرحله اجرا رسیده و بالغ بر 600 هزار واحد مسکونی در آن‏ها احداث شده است.


وزیر راه و شهرسازی گفت: در سال‏های اخیر در کشورهای خاور میانه شاهد افزایش چشمگیر جمعیت جوان هستیم چندان که 65 درصد جمعیت در این کشورها کمتر از30 سال سن دارند. این جمعیت نیازمند تامین اشتغال، مسکن، زندگی بهتر و با هویتی معنوی است.


وی تاکید کرد: در جمهوری اسلامی ایران برای رفع مشکل مسکن و بهبود وضعیت جوانان و خانواده‏های فاقد مسکن و زنان سرپرست خانوار برنامه‏های مختلفی در 8 سال گذشته به مرحله اجرا درآمده که مهمترین آن‏ها تحت عنوان طرح «مسکن مهر» با هدف خانه‏دار کردن افراد فاقد مسکن به ویژه جوانان و زنان با تامین زمین رایگان و تسهیلات کم بهره از طرف دولت بالغ بر پنج میلیون واحد مسکونی شهری و روستایی نوسازی و بازسازی شده است. به طوری که نسبت خانوار بر واحد مسکونی از 1.17 در سال 2006 به 0.99 در سال 2011 کاهش یافته است.


وزیر راه و شهرسازی که در بیست و چهارمین اجلاس شورای حکام هبیتات در نایروبی کنیا سخن می‌گفت، یادآور شد: علاوه بر این، برای نوسازی بافت‏های فرسوده و نابسامان شهری، بیش از 72 هزار هکتار از این نوع بافت‏ها شناسایی و تحت حمایت‏های برنامه‏ریزی شده دولت قرار گرفته که در مجموع جمعیتی در حدود 10 میلیون نفر را زیر پوشش قرار می‏دهد. تاکنون، 55 هزار هکتار آن به مرحله اجرا رسیده و بالغ بر 600 هزار واحد مسکونی در آن‏ها احداث شده است.


نیکزاد با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران، کشوری سانحه‏خیز است، توضیح داد: افزایش سهم مسکن بادوام از کل موجودی مسکن کشور، مقاوم‏سازی مسکن روستایی و بهسازی واحدهای موجود در بافت‌های فرسوده شهری مورد تأکید برنامه‌های مسکن و شهرسازی کشور بوده است. علاوه بر این، واحدهای خسارت دیده در سوانحی چون سیل و زلزله توسط وزارت راه وشهرسازی به صورتی مقام بازسازی می‏شوند.


وی بیان کرد: از سال 2003 تا 2005، بنیاد مسکن قریب به 200 هزار واحد مسکونی را که در سوانحی چون سیل، زمین‏لرزه و بهمن تخریب شده‏اند با مشارکت مردم بازسازی کرده است.


وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: به عنوان آخرین نمونه از این نوع اقدامات، در سال گذشته و در تاریخ12 اوت 2012 دو زمین لرزه شدید با بزرگای 6.4 و 6.3 در مقیاس ریشتر پی در پی در شمال غرب ایران به وقوع پیوست که در آن حدود 18500 واحد مسکونی روستایی و 20 هزار واحد مسکونی شهری آسیب کلی یا جزئی دید.


وی اعلام کرد: منطقه آسیب‏دیده بیش از 5000 کیلومتر مربع وسعت داشت و 306 روستا و سه شهر را در بر می‏گرفت. پس از مرحله اولیه امداد و نجات دولت تصمیم گرفت تا قبل از فرارسیدن فصل سرما نسبت به بازسازی منازل تخریب شده اقدام کند و در پی آن در فاصله کمتر از سه ماه تا شروع فصل زمستان، در روستاها بازسازی تمام واحدهای مسکونی که آسیب کلی دیده بودند، به صورتی مقاوم دربرابر زمین‏لزره و با مساحت 60 مترمربع و با قابلیت توسعه به همراه یک واحد پیش‏ساخته 12 مترمربعی کانکس مجزا و محل قرارگیری دام 18 تا 24 مترمربع پایان یافت.


نیکزاد تاکید کرد: کوشش‏های ما برای دستیابی به اهداف توسعه هزاره با چالش‏های مهمی روبرو است که مهم‏ترین و قدیمی‏ترین آن آوارگی و بی‏سرپناهی مردم مظلوم فلسطین و ادامه سیاست‏های اشغالگرانه و شهرک‏سازی‏های غیرقانونی رژیم صهیونیستی در سرزمین‏های اشغالی است که متاسفانه تحت حمایت ایالات متحد آمریکا هر روز نیز توسعه بیشتری می‏یابد.


وزیر راه و شهرسازی در سخنرانی خود اظهار داشت: خشونت‏های قومی در بعضی کشورها و توسعه تروریسم وکمک کشورهای حامی تروریسم به گروه‏های تروریستی برای ایجاد آشوب و خونریزی در کشورهای ضعیف که با تهدید و ارعاب مردم را از خانه و کاشانه خود آواره ساخته و روز به روز بر جمعیت بی سرپناه جهان اضافه می‏نماید نکته نگران کننده بعدی است و همه این عوامل مسئولیت برنامه اسکان بشر ملل متحد UN-Habitat و ما اعضا را برای یافتن راه‏حل‏های بشردوستانه و کمک به تامین سرپناه خانوارها و خارج کردن مردم از آوارگی را دوچندان می‏کند. به امید روزی که در سراسر جهان حتی یک خانواده فاقد مسکن مناسب وجود نداشته باشد.


وزیر راه و شهرسازی در ابتدای سخنان خود یادآور شد: مراتب سپاسگزاری خود را از برگزارکنندگان بیست و چهارمین اجلاس شورای حکام هبیتات ابراز می‌نمایم. بی شک شرکت ما در این اجلاس نشانه تعهد ما به ایجاد سکونتگاه‏هایی پایدار برای انسان است. اطمینان دارم تبادل اطلاعات و تجارب در این اجلاس در زمینه تدوین سیاست ملی شهری و گسترش برنامه‏ریزی شده شهرها، که محور فعالیت‏های آتی هبیتات هستند، تاثیری ماندگار بر تلاش‏های آتی در دستیابی به این هدف دارد.


پایان پیام/
 

کد خبر 244875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha