راه اندازی مرکز درمان ناباروری در استان زنجان

رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به راه اندازی مرکز درمان ناباروری در استان زنجان گفت:11 نانو دارو در حال مطالعه آزمایشگاهی و معرفی جهانی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان است.

رحیم سروری رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان به خبرنگار شبستان گفت: ارتقای دانشگاه علوم پزشکی زنجان به تیپ یک افتخار بزرگی برای استان بود که در سایه تلاش همه دلسوزان صورت گرفت.
 

سروری تصریح کرد: طی 2 ماه آینده مرکز درمان ناباروری این دانشگاه راه اندازی خواهد شد، همچنین مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی نیز در حال پیگیری است که حضور و مشارکت عمومی در این زمینه بسیار موثر خواهد بود.
 

قائم مقام وزیر بهداشت در استان زنجان در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: سالانه 5 میلیون نفر در جهان به علت سیگار فوت می شوند که این میزان در ایران یک نفر در هر 20 دقیقه است.

 

وی افزود: مرگ و میر بر اثر سیگار 3 برابر بیشتر از مرگ و میر در اثر سوانح و تصادفات جاده ای سالانه در کشور است.


سروری با اشاره به ضررهای مصرف قلیان گفت: 3 هزار عامل سمی و سرطان زا به دلیل مصرف قلیان وارد بدن می شود و میزان ابتلا به سرطان مثانه در بین مصرف کنندگان این ماده دخانی نسبت به سایرین بیشتر مشاهده شده است.
 

قائم مقام وزیر بهداشت در استان زنجان در ادامه در خصوص شعار امسال هفته سلامت تصریح کرد: مبارزه با پرفشاری خون شعار امسال سازمان بهداشت جهانی است و همه افراد برای داشتن زندگی سالم باید مولفه های مبارزه با این بیماری خاموش را در زندگی روزمره خود رعایت کنند.
 

سروری تاکید کرد: با توجه به اینکه 13 درصد مرگ و میر کشور بر اثر ابتلا به پر فشاری خون است افراد با پیگیری فشار خون و اطمینان از دارا بودن فشار خون نرمال که 12 بر روی 8 است از عواقب این بیماری خاموش که مواردی از جمله نارسایی کلیه،سکته های قلبی و مغزی ، کوری و دیابت و در موارد حاد نیز مرگ را به همراه دارد پیشگیری کنند.
 

وی در خصوص موارد پیشگیری از این بیماری خاموش گفت: بدن هر فردی روزانه تنها 4 گرم نیاز به نمک و 66 گرم روغن غیر اشباع نیاز دارد که با رعایت آن می توان از ابتلا به این بیماری پشگیری کرد.
 

این مقام مسئول افزود: کنترل وزن، پرهیز از استرس و عدم مصرف دخانیات و سیگار نیز از عوامل مهم در این خصوص هستند.
 

رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در خصوص خدمات نوروزی این دانشگاه در ایام نوروز گفت: ارجاع 37 هزار به بیمارستان، انجام 600 مورد عمل جراحی و همچنین هزار و 920 عملیات ماموریتی و رسیدگی به مصدومین اورژانسی و جاده ایی از جمله این اقدامات بودند.


سروری خاطر نشان کرد: ماموریت های اورژانسی این دانشگاه در مقایسه با سال گذشته رشد 40 درصدی داشته و اورژانس شهری در طی 20 دقیقه و اورژانس های جاده ایی در 10 دقیقه رسیدگی می شد.
 

این مقام مسئول در خصوص تصادفات و سوانح جاده ایی که دومین عامل مرگ و میر در کشور است تصریح کرد: هر ساعت 2 نفر جان خود را در این زمینه از دست می دهند و طبق برآوردهای صورت گرفته 60هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از این تصادفات در کشور میباشد.
 

وی افزود: رقم تصادفات در ایران بسیار بیشتر از آمار جهانی است به طوری که در جهان به ازای هر 10 هزار خودرو 5 نفر تصادف ولی در ایران این آمار 30 نفر کشته در تصادف است.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 244602

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha