به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، عباس مجدآبادی، استاد دانش هسته ای در کشور عصر روز گذشته (27 فروردین) در جشن بزرگ هسته ای که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: انرژی هسته ای در زمینه های مختلف نظیر پزشکی، کشاورزی، تحقیقات و غیره مورد نیاز است.
وی ادامه داد: جامعه جهانی با انرژی هسته ای در سال 1945 آشنا شد و جنگ جهانی دوم و همچنین موضوع هیروشیما در ژاپن رخ داد و تا قبل از آن به جز تعداد محدودی دانشمند، کسی از بحث هسته ای اطلاعی نداشت و از همان ابتدا بدترین اثر را در اذهان مردم گذاشت.
استاد دانش هسته ای در کشور اضافه کرد: از همین رو در چند سال بعد، آژانس تشکیل و قوانینی تدوین شد تا کشورها را در این حوزه کنترل کنند زیرا اگر این صنعت به دست افراد و حکومت هایی افتد که بخواهند بر علیه جامعه کار کنند، بسیار خطرناک است ولی در عین حال اگر کنترل شده عمل شود، می تواند مفید باشد.
وی عنوان کرد: صنعت هسته ای، دنیای بی نهایت ها است به طوری که برای دانستن عمق صنعت هسته ای باید در دنیای بی نهایت ها قدم برداشت و اگر کسی یا حکومتی بتواند در این دنیای بی نهایت قدم گذارد می تواند موفق بوده و در صنعت هسته ای فعال باشد و دسترسی به دنیای بی نهایت نیز به راحتی ممکن نیست.
مجدآبادی اعلام کرد: وقتی کشوری اعلام می کند که این صنعت را دارا است، جامعه جهانی می پذیرد که پایه های علوم تکنولوژی را گذرانده است و به همین خاطر نمی خواهند خیلی کشورها وارد این عرصه شوند.
وی تصریح کرد: انرژی عامل حرکت است و امروز فشار عمده ای روی منابعی مانند آب، باد، فسیل، گاز و غیره است ولی انرژی هسته ای به تنهایی می تواند جور همه انرژی ها را بکشد از این رو جا دارد سرمایه گذاری جدی روی این حوزه داشته باشیم و از نگاه زیست محیطی نیز سوخت هسته ای یک انرژی پاک است.
استاد دانش هسته ای در کشور با اشاره به کابردهای انرژی هسته ای توضیح داد: مشکلی در تولیدات برای استریل کردن داریم مانند لوازم پزشکی یکبار مصرف که سازندگان و تولیدکنندگان چندین میلیارد تومان برای استریل کردن پرداخت می کنند در حالی که با موج گاما به راحتی می توان این استریل کردن را انجام داد و این کار می تواند روی حبوبات، فلز، لوازم پزشکی و غیره صورت گیرد.
وی یادآور شد: در صنعت جوش و جوش دادن آهن و ضخامت سنجی در کاغذ، فلز و غیره، عمرسنجی فسیل، دنیای پزشکی و غیره نیز می توان از صنعت هسته ای استفاده کرد و صرفه جویی در هزینه صورت می گیرد.
مجدآبادی با اشاره به نقش صنعت هسته ای در حوزه کشاورزی اظهار کرد: در دنیای کشاورزی در سال 1964 قرارداد همکاری بین آژانس انرژی اتمی و سازمان خوار و بار کشاورزی در رابطه با بکارگیری روش های هسته ای در کشاورزی صورت گرفت و صنعت هسته ای به کمک این حوزه آمد.
وی ادامه داد: در کشاورزی آب، زمین و محصول اهمیت دارد و صنعت هسته ای می تواند در این سه عنصر نقش داشته است و برای بهبود این موارد کار کرده است و یکی از کارها در حوزه اصلاح گیاهان زراعی، باغی و دارویی بوده است.
استاد دانش هسته ای در کشور گفت: برای نمونه پیاز و سیب زمینی به هر مقدار در کشور تولید می شود و با توجه به اینکه در زمستان انبار می شود، به دلیل رطوبت، 20 تا 25 درصد جوانه می زنند و از بین می روند که پرتودهی با گاما می تواند از این امر جلوگیری کند و در حال حاضر دو استان این کار را انجام می دهند و استان قزوین جزو استان هایی است که در آینده از این تکنیک استفاده خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد: در حوزه گیاهان دارویی اگر کیفیت و میزان تولید افزایش داده شود، درآمدزایی را به دنبال دارد و در حوزه ماندگاری محصولات مختلف نیز می توان از این صنعت استفاده کرد.
مجدآبادی در خصوص مبارزه با آفات و حشرات با استفاده از صنعت هسته ای توضیح داد: بزرگترین مشکل کشاورزان آفات و حشرات است که برای از بین بردن آفات، از سم استفاده می کنند که این سم مضراتی را دارد و صنعت هسته ای می تواند در این حوزه کمک کند.
وی تصریح کرد: ایران در این حوزه تکنیک عقیم کردن حشره با تابش اشعه گاما را دارد که این کار مورد تائید آژانس است و قرار است ایران تکنیک این حوزه را صادر کند.
پایان پیام/
نظر شما