سعید دزفولی نژاد، کارشناس آزمایشگاه اداره کل محیط زیست کرمانشاه، با اشاره به اینکه در سال 91، هوای کرمانشاه، 41 روز خارج از استاندارد بود، به خبرنگار شبستان گفت: از این تعداد روز 37 روز در وضعیت هشدار، یک روز در وضعیت اضطرار و سه روز در وضعیت بحران قرار داشتیم.
کارشناس آزمایشگاه اداره کل محیط زیست کرمانشاه، ضمن مقایسه تعداد روزهای غیراستاندارد در سال 90 و 91، گفت: در سال 90 بیش از 79 روز هوای کرمانشاه خارج از استاندارد بود که از این تعداد روز 71 روز در وضعیت هشدار، سه روز اضطرار و پنج روز در وضعیت بحران بود.
وی گفت: متاسفانه در روزهای ابتدای سال 92 نیز ما شاهد این پدیده بودبم که هوای کرمانشاه یک روز در وضعیت هشدار و یک روز در وضعیت اضطرار قرار گرفت.
دزفولی نژاد، با اشاره به اینکه معیار سنجش آلودگی غلظت آلاینده های موجود در هواست که با شاخص آلودگی تعیین می شود، افزود: شاخص آلودگی بین 100 تا 250 میکروگرم در هر متر مکعب گویایی وضعیت هشدار، شاخص آلودگی بین 250 تا 350 میکرگرم گویایی وضعیت اضطرار و شاخص آلودگی بیشتر از 350 میکروگرم گویایی وضعیت بحران است.
کارشناس آزمایشگاه اداره کل محیط زیست کرمانشاه، با بیان اینکه خاستگاه 90 درصد کانون های گرد و غبار در کشور عراق است، گفت: وسعت این کانون ها به 2 میلیون هکتار می رسد، اما بروز پدیده گرد و غبار بیشتر در نیمه نخست سال رخ می دهد و بروز آن در نیمه دوم در کرمانشاه غیرمنتظره بوده است.
وی در مورد چرایی بروز این پدیده در 6 ماهه اول سال، گفت: معمولا در نیمه دوم سال تالاب ها پر آب هستند و نیز میزان بارش مطلوب است و جهت وزش باد تغییر می کند، اما در نیمه اول سال تالاب ها خشک هستند و بارش نیز مطلوب نیست و به همین خاطر شاهد بروز پدیده آلودگی در شش ماهه نخست هستیم.
پایان پیام/
نظر شما