به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، موسیالرضا ثروتی، نماینده مردم شهرستانهای بجنورد، مانه سملقان، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان در موافقت با رد کلیات بودجه 92 در صحن علنی مجلس گفت: دولت در سال 91 معتقد بود که کلا نظرش در بودجه 91 تغییر داده شده و بر همین اساس بهتر است این کلیات به دولت بازگردانده شود تا اصلاحات مدنظر کمیسیون تلفیق از سوی خود رییسجمهور اجرایی گردد.
وی با بیان اینکه ما نباید در روند تصویب و بررسی کلیات بودجه 92 همدیگر را متهم کنیم، افزود: وقتی ایرادی به کلیات بودجه وارد میشود از سوی کمیسیون تلفیق است و بهتر است این فرصت را در اختیار دولت قرار دهیم که خودش این ایرادات را اصلاح کند، اگر دولت اصلاحات لازم را اجرایی نکند نمایندگان در نهایت میتوانند با یک نامه کلیات بودجه را به کمیسیون بازگردانند و به نظر من این احترام به نظر رییسجمهور است.
ثروتی با تأکید بر این نکته که اگر دولت اصلاحات مورد نظر را اجرایی نکند کمیسیون تلفیق تنها میتواند 30 تا 40 درصد کلیات را تغییر و اصلاح کند، تصریح کرد: طبق اصل 52 و 53 قانون اساسی وظیفه دولت است که اصلاحات ایجاد کند، ماها باید به هم کمک کنیم تا تورم را کاهش داده، ارزش اقتصادی کشور را حفظ کنیم و وظیفه مجلس کار بودجه است، لطفا از هدر دادن وقت صحبت نکنید.
وی به رابطه افزایش دلار در بودجه و ایجاد رشد اقتصادی اشاره کرد و افزود: اما ما در سال 84 تا 91 این رابطه را معکوس یافتهایم زیرا در سال 84، 27 و خردهای میلیون دلار وارد بودجه کردیم که رشد اقتصادیمان به پنجم دهم رسید اما در سال 91 رشد اقتصادیمان منفی شد و با این روند در سال 92 هم رشد اقتصادی منفی خواهد بود پس باید جلوی آن را بگیریم و این به جز با اصلاح کلیات بودجه امکانپذیر نخواهد بود.
وی افزود: نکته بعدی تورم موجود در اقتصاد کشور است، درست است که مقداری از تورم طبیعی است اما مقداری از آن را میتوانیم کنترل کنیم، در سال گذشته بانک مرکزی اعلام کرده 5/31 درصد و مرکز آمار نیز اعلام کرده 40 درصد تورم در اقتصاد ما وجود دارد که اگر هدفمندی یارانهها را اجرا کنیم طبیعی است که تورم ما افزایش مییابد و باید این تورم را کنترل کرد.
ثروتی به اجرای هدفمندی یارانهها به صورت طرح کامل در بودجه سال 92 اشاره کرد و اظهار داشت: با اجرای کامل این طرح قیمت حاملهای انرژی چهار و نیم برابر افزایش خواهد داشت که باز هم افزایش تورم را به همراه داریم.
وی ادامه داد: در برنامه پنجم توسعه آمده که هر سال باید وابستگی به درآمد نفتی در بودجه کاهش یابد اما طبق گزارش ارایهشده 8/11 درصد کسری بودجه در سال گذشته از طریق درآمدهای نفتی جبران شده است. این بودجه اشکالات اساسی ساختاری دارد که در کلان اقتصاد تأثیر میگذارد و مردم از ما انتظار دارند که این مشکلات را حل کنیم.
ثروتی در پایان خاطرنشان کرد: ما با رد کلیات بودجه دست دولت را در اصلاح این کلیات باز میگذاریم و در غیر این صورت کمیسیون تلفیق تنها میتواند 30 تا 40 درصد کلیات را تغییر دهد.
پایان پیام/
نظر شما