به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، امام جمعه شهر ری در آئین سوگواری و عزاداری شهادت حضرت زهرا(س)که به مدت هفت شب در حسینیه ثارالله در حال برگزاری است در سخنانی با توجه به اهمیت موضوع سبک زندگی اسلامی و تأسی به سیره اهل بیت(ع)به ویژه پیامبر اکرم(ص)امام علی(ع)و حضرت زهرا(س)در این خصوص، مطالبی بیان کرد.
حجت الاسلام سیدعلی شاهچراغی در مقدمه ورود به بحث با یادآوری تعدادی از پرسش های 20 گانه رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره سبک زندگی اسلامی در جمع مردم خراسان شمالی، افزود: برای پرداختن به این موارد باید راه آشنائی و نزدیک شدن به سبک زندگی اسلامی مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه سبک زندگی اسلامی در منطق قرآن کریم تعبیر به حیات طیبه شده است؛ تصریح کرد: بدون تردید اسلام برای سبک زندگی دینی و اسلامی شاخص هایی را برای ما معرفی و ما را دعوت به پیروی و الگوگیری از این شاخص ها کرده است و در این رابطه ضمن معرفی پیامبر اکرم(ص)به عنوان الگو، تمسک به پیامبر را به ما فرمان داده است.
حجت الاسلام شاهچراغی اخلاق، رفتار و عبادت پیامبر و معاشرت و برخورد ایشان با دوستان و دشمنان و خانواده را از مصادیق تمسک به رسول الله برشمرد و با اشاره به وثاقت حدیث ثقلین در میان شیعه و سنی، تأکید کرد: راه رسیدن به زندگی مطلوب در فرهنگ دینی، جزء از طریق بازگشت به قرآن و پیروی از اهل بیت(ع)نیست.
وی علت اضطرابها، دلواپسی ها و دلمشغولی هایی که امروز جامعه را فرا گرفته است، دور شدن از زندگی اسلامی و سیره نبوی و علوی و فاطمی دانست و افزود: نتیجه این دوری، گرفتن روح اعتماد از جامعه است زیرا شما می بینید امروز روابط متقابل میان افراد بر اساس روابط اسلامی و حتی غربی هم نیست بلکه فرهنگ خودساخته ای در مقابل فرهنگ دینی شکل گرفته است و ما دچار مشکل شدیم.
امام جمعه شهرری با تصریح به این مطلب که قرآن و سیره اهل بیت(ع)برای سبک زندگی اسلامی، اصولی مشخص کرده است، تکیه بر واقعیات و واقع گرایی را نخستین این اصول ذکر کرد و گفت: باید پذیرفت که امروز خرافات، بخش عمده ای از جامعه ما را به خود مشغول کرده و گرفتار موهومات شده است.
وی با اشاره به اهمیت حرکت جامعه بر اساس منطق و واقعیات، زدودن خرافاتی که چهره ناب اسلام را پوشانده است و حذف موارد غیرمرتبط با اسلام که به آن وارد کرده اند را در جذب دنیا به اسلام مؤثر خواند و ادامه داد: سهولت و آسان گیری دومین اصل مهم در سبک زندگی اسلامی است زیرا به فرموده پیامبر اکرم(ص)خشونت و سخت گیری در دین اسلام وجود ندارد.
حجت الاسلام شاهچراغی در توضیح بیشتر راجع به این اصل، توصیه پیامبر اکرم به معاذبن جبل هنگام اعزام به یمن در خصوص آسان گرفتن بر مردم و معرفی اسلام به عنوان دین بشارت را یادآوری کرد و افزود: سهولت دین، اصل مهمی در سبک زندگی اسلامی است زیرا اگر همگان احساس کنند که دین ما دین آسانی است، آن را پذیرفته و بسیاری از جوانان جذب آن می شوند.
وی با تأکید بر اینکه والدین، معلمین و مسئولان فرهنگی باید بدانند که در دین ما خشونت و سخت گیری وجود ندارد؛ افزود: آنچه اسلام طالبان و اسلام القاعده بر اساس آن عمل می کند؛ باعث بدبینی دنیا نسبت به اسلام شده است.
سخنران ویژه مراسم سوگواری حضرت زهرا(س) اغماض و گذشت، را از دیگر اصول مهم در سبک زندگی اسلامی برشمرد و با افزودن اینکه پیامبر اکرم(ص)هرگز اجازه نمی داد کسی در نزدش جزء به آن صورتی که ایشان دوست دارد؛ معرفی شود؛ گفت: اسلام می خواهد مسلمانان دلهایی پاک نسبت به یکدیگر داشته باشند و پیامبر حتی از کفار هم می گذشت در حالیکه امروز دو مسلمان نمی تواند ازیکدیگر بگذرند.
وی با بیان اینکه داشتن امید به برخورداری از شفاعت حضرت زهرا(س) مستلزم این است که زندگی ما نسبت به آن حضرت شباهت داشته باشد؛ بیان کرد: گاهی بدترین رفتارها نسبت به ائمه(ع)می شد اما ایشان از آن می گذشتند.
امام جمعه شهر ری مدارا، صداقت و راستگویی و تعادل را از دیگر اصول مهم برای داشتن سبک زندگی اسلامی برشمرد و افزود: عده ای که گمان می کنند تا دروغ نگویند کار و تجارت و زندگی آنان پیش نمی رود مگر چه بدی از راستگویی که زیربنای زندگی را تشکیل می دهد؛ دیده اند؟
وی در خصوص اصل تعادل هم با تأکید بر اینکه انسان در جزر و مدهای زندگی نباید تعادل خود را از دست بدهد؛ افزود: شجاعت این است که انسان در پستی و بلندی های زندگی تکان نخورد و تعادل خود را حفظ کند.
حجت الاسلام شاهچراغی در این زمینه به سیره امام علی(ع)حضرت یوسف، ایوب و سلیمان اشاره کرد که چگونه در هر شرایطی تعادل خود را حفظ می کردند و سختی و گرفتاری، فقر و غنا و دیگر شرایط زندگی باعث بر هم زدن تعادل ایشان نمی شد.
وی در پایان گفت: برای حفظ روحیه تعادل باید بدانیم که چه بودیم و کجا بودیم و الان چه هستم و نیز اینکه با داشتن عزت از عیوبمان غافل نشویم و بدانیم هرچه عزت و امکانات بیشتر داشته باشیم مسئولیت سنگین تری هم داریم و نیز اینکه همه چیز را امانتی بدانیم که روزی از ما خواهند گرفت.
پایان پیام/
نظر شما