به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، دکتر فاطمه رخشانی، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز"22 فروردین" در این مراسم با مثبت ارزیابی کردن افتتاح این کلینیک در کاشان گفت: این حرکت اقدام بسیار خوب، مردم پسندانه و مورد نیاز است که نقش مهمی در امر پیشگری و کنترل بیماری ها دارد.
رخشانی، آموزش و کنترل بیماری را مساله اساسی در ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه دانست و گفت: به علت عدم اجرای کامل برنامه های پیشگیرانه و آموزش کافی در حال حاضر 65 تا 70 درصد هزینه های درمان بر دوش مردم است.
وی با تاکید بر اینکه نقش طب عمومی در برنامه ها کم رنگ شده است، افزود: شناسایی و پیشگیری مهم ترین مسئله در ارتقای سطح سلامت جامعه است.
به گفته وی، افتتاح و ساخت مراکز درمانی متعدد تنها راهکار ارتقای سطح سلامت جامعه نیست چرا که سونامی بیماری ها در حال گسترش است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، پیشگیری و شناخت علل بیماری از طریق آموزش و فرهنگ سازی را ضروری تر از از احداث مراکز درمانی پیشرفته و متعدد دانست و گفت: برنامه پزشک خانواده در دنیا سعی دارد در رفع این نابسامانی تلاش کند تا با مراجعه افراد به سیستم پزشک خانواده و نظام ارجاع بیماری های افراد شناسایی و درمان آن پیگیری شود.
وی، مراجعه متعدد بیمار برای شناخت بیماری و درمان را به چندین پزشک با صرف هزینه های گزاف را یادآور شد و گفت: این مشکل با مراجعه بیمار به سیستم پزشک خانواده و پیگیری درمان واحد و متمرکز بدون صرف هزینه های بالا برطرف می شود.
رخشانی با تاکید بر اینکه طی 30 سال اخیر خدمات و اقدامات بسیار زیادی در حوزه سلامت کشور انجام شده است، افزود: به دلیل نبود آموزش کافی در راستای برنامه های پیشگیرانه رضایت مندی مردم در سیستم مراقبت کم است.
به گفته وی، اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع از سطح یک کار بسیار خوب، موثر و ضروری است که اثربخشی آن با اجرای طرح در سطح 2 و 3 تکمیل می شود.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نهادینه کردن فرهنگ آموزش و اطلاع رسانی در حوزه سلامت را تاکید کرد و تصریح کرد: هفته سلامت هفته خدمت است که آموزش در خصوص پیشگیری و سبک زندگی سالم محور اصلی آن است.
وی، سبک زندگی سالم را عامل موثر در کاهش بیماری های غیرواگیر دانست و گفت: تغدیه صحیح، تحرک و فعالیت بدنی و عدم مصرف دخانیات سه مسئله اصلی و اساسی در کنترل سونامی بیماری های غیر واگیر است.
وی افزود: 17 درصد جمعیت 18 سال به بالای ایران و 20 درصد جمعیت 30 سال به بالا دچار فشار خون هستند و به همین ترتیب ابتلا به این بیماری با افزایش سن بالاتر می رود.
وی افزود: فشار خون عامل بستری 35 درصد بیماران در بخش مراقبت های ویژهICU و 40 درصد افرادی است که جراحی قلب می شوند.
پایان پیام/
نظر شما