مساجد مراکز ثقل حماسه سیاسی اقتصادی است

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کاشان گفت: مساجد سنگرهای مردمی در خلق حماسه های سیاسی اقتصادی از صدر اسلام تا کنون است.

محمد مهدی صباغی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کاشان به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به پیشینه ابتدایی اسلام و ساخت مسجد به عنوان یک پایگاه عبادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای مسلمانان با ساخت مسجد پیغمبر در مدینه توسط پیامبر اکرم (ص) خلق حماسه های سیاسی اقتصادی از همان زمان در این پایگاه تحقق یافت.


وی با تاکید بر اینکه حضرت محمد(ص) مدیریت و رهبری حکومت اسلامی بر تمام دنیا را از آن مسجد پربرکت و ماندگار آغاز کردند، افزود: پیامبر اکرم (ص) از همان ابتدا مسجد را پایگاه و کانون تحولات سیاسی و اجتماعی جامعه قرار داد.


به گفته وی،جایگاه و کارکرد مسجد در خلق حماسه های پرشور، هدایتگر و روشنگر سیاسی جامعه بسیار تاثیرگذار، سازنده و حرکت بخش است آنچنان که بسیاری از حرکت ها و عملکردهای مهم جمعی و گروهی مردمی یا به عبارتی خلق حماسه ای سیاسی در جامعه از مساجد آغاز می شود.


رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان اظهار داشت: ایراد سخنرانی و خطبه ها توسط ائمه جماعات و جمعه در مساجد عامل بسیار موثر و راهگشای در تصمیم گیری های صحیح و جهت دهی افکار عمومی برای خلق حماسه های سیاسی اقتصادی است.


صباغی با اشاره به تعبیر معمار کبیر انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه «مساجد سنگر است سنگرها را پر کنید» افزود: امام راحل(ره) با واقف بودن به این کارکرد اجتماعی سیاسی سازنده مسجد بود و اینکه تا زمانی که مردم در این سنگرهای مستحکم حضور دارند دشمنان نمی توانند آسیبی به آنها بزنند این سخن را عملی کرد.


وی افزود: تاثیر مساجد در تنویر افکار عمومی و تربیت و پرورش نسل جوان در لوای تربیت های قرآن و معارف اسلامی در مساجد را تاکید کرد و گفت: خروجی مساجد تحت تاثیر ارزش ها و اخلاقیات اسلامی خلق حماسه های سیاسی گوناگون در برهه های مختلف ملی، مذهبی و تاریخی ایران است.


*کارکرد مسجد در خلق حماسه پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس


به گفته وی، عمده فعالیت ها و برنامه ریزی سال ها مبارزات مردم ایران علیه طاغوت پهلوی در مساجد صورت گرفت که در نهایت منجر به حماسه سیاسی، الگوپذیر،درس آفرین و ماندگار پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 شد.


رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان، حمایت ها و پشتیبانی مادی و معنوی مردم از مساجد و جمع آوری و ثبت نام نیروها از پایگاه های بسیج آن طی سالهای دفاع مقدس در تقویت رزمندگان جان برکف میهن اسلامی را یادآورشد و گفت: این حرکتهای خودجوش مردمی و بازخوردهای فرهنگی و اجتماعی آن منجر به خلق حماسه ههای ایثارگرانه و شهادت طلبانه فرزندان وطن در جبه ها و خروجی نهایی آن خلق حماسه سیاسی 8 سال مقاومت پیروزمندانه ایران در برابر دشمن تا بن دندان مسلح و افتخار این کشور اسلامی در جهان شد.


*مساجد پایگاه های فرهنگی مذهبی مردمی در خلق حماسه های پرشور سیاسی


صباغی، مساجد را یکی از پایگاه های مردمی در خلق حماسه های پرشور فرهنگی مذهبی و در نهایت بازخورد سیاسی اجتماعی آن در کشور و دنیا دانست و گفت: مساجد همواره به عنوان محل های جمع آوری کمک های مردم ایران به هموطنان و هم نوعان حماسه های سیاسی اجتماعی را آفریده اند.


وی افزود: مساجد پایگاه های مستحکم سیاسی، عبادی، فرهنگی، مذهبی و اجتماعی است که عمده حرکت های مردمی از آن سرچشمه می گیرد و منشا خیر و برکات فراوانی در جامعه بویژه خلق حماسه های ماندگار می شود.


*مساجد محل اطلاع رسانی برای انتخاب اصلح در خلق حماسه سیاسی انتخابات


مشاور مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: مساجد پایگا هایی برای شکل گیری افکار سیاسی و اطلاع رسانی به مردم در انتخاب اصلح و آگاهانه در خلق حماسه سیاسی انتخابات است.


صباغی با اشاره به در پیش بودن انتخابات شوراها و ریاست جمهوری به عنوان انتخابات حساس افزود: ائمه جماعات مساجد نقش عمده ای در روشنگری مردم و حضور حداکثری، پرشور و شوق و دشمن شکن آنها در انتخابات ریاست جمهوری هستند.


وی افزود: مردم ایران حماسی ترین مردم جهان در خلق حماسه های سیاسی اجتماعی اقتصادی هستند که ریشه و منشا تمام این حماسه ها از مساجد نشات می گیرد.


*کارکرد مستقیم و تاثیرگذار مساجد در خلق حماسه های اقتصادی


به گفته وی،کارکرد مساجد در مباحث اقتصادی بصورت مستقیم و تاثیرگذار جامعه در مشهود است چرا که عمده کمک های نیکو کاری و حرکت های خیرخواهانه برای افراد جامعه در رفع مشکلات و نیازمندی هایشان توسط همنوعان آنها از مساجد کلید می خورد.
 

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان تصریح کرد: زمانی که با یک گلریزان، کمک های مالی صندوق قرض الحسنه مسجد یا کمک های خیرخواهانه بانیان نیکوکار امکانات شغلی برای یک فرد نیازمند فراهم می شود آن شخص از سربار بودن اجتماع نجات یافته و با کار و تلاش علاوه بر اینکه هزینه های زندگیش را تامین می کند می تواند درآمدزایی ، تولید و اشتغال برای دیگر افراد هم بصورت مستقیم یا غیر مستقیم داشته باشد که این امر همان تحقق خلق حماسه اقتصادی است.


صباغی اظهارداشت: ائمه جماعات مساجد از طریق برگزاری مجالس وعظ و نصیحت و خطابه در فضیلت اعمال خیرخواهانه مطابق گفتار معصومین و آیات قرآن و اطلاع رسانی دیگر موارد نقش مستقیم و تاثیرگذاری بر خلق حماسه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی ، مذهبی و اجتماعی دارند.


*پرداخت خمس و زکات در مبارزه با فقر از راهکارهای خلق حماسه اقتصادی است


وی با تاکید بر کارکردهای متعدد مسجد در ارتباط و تعامل چهره به چهره افراد از اقشار مختلف جامعه گفت: بیان احکام بویژه احکام معاملات و مکاسب بر اساس دستورات اسلامی و روایات اهل بیت (علیهم السلام اجمعین) بویژه موضوعاتی چون پرداخت خمس ، زکات، حلال و حرام، رعایت عدل و انصاف ، پرهیز از ظلم و ستم، جلوگیری و امتناع از تجاوز به حقوق دیگران ، عدم کم فروشی و احتکار و دوری از شبهات نتایج مثبت بر اخلاق و رفتار افراد در زندگی و جامعه دارد که خروجی آن خلق حماسه اقتصادی می شود.


به گفته وی،در گذشته بیشتر مساجد در کنار بازار ها ساخته می شد تا تجار و کسبه در نتیجه اشتغال به فضای کسب و کار و تجارت و امور دنیوی از اخلاق و فضایل انسانی و ارزش های اسلامی دور نشوند و همواره در تجارت با آن حال و هوای معنوی متاثر از فضای عبادی مسجد مرتکب خلاف یا اعمال ضد ارزشی در حق دیگران نشوند.


مشاور مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در ادامه تاثیر گذاری باورهای دینی در رابطه با فعالیت های اقتصادی سالم را تاکید کرد و گفت: نماز جمعه نیز یکی از پایگاه هایی است که افراد جامعه توسط خطیب جمعه از مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی روز آگاه و راهنمایی می شود.


صباغی اظهارداشت: مساجد با تقویت باورهای مذهبی و اعتقادات دینی افراد اجتماع مبنی بر انجام کارهای عام المنفعه و خداپسندانه نقش بسیار تاثیرگذاری در خلق حماسه های اقتصادی دارند.


وی گفت: کمک برای تهیه جهیزیه، مسکن، تامین هزینه تحصیلات، زمینه ازدواج و اشتغال به کار، پرداخت وام قرض الحسنه ، اعطای تسهیلات از موارد خلق حماسه اقتصادی است که یک نوع تعادل بخشی را در وضعیت رفاهی معیشت و زندگی افراد فراهم می کند.


*نقش کانون های مساجد در خلق حماسه سیاسی اقتصادی


به گفته وی، مصداق خلق حماسه اقتصادی در مساجد از این جهت بسیار مشهود و موثر است که تمام اقشار مختلف جامعه می توانند یکدیگر را در رفع نیازها و مشکلاتشان به سرعت و آسان بدون واسطه هم پوشانی کنند که در این میان کانون های مساجد نقش مهم و ابزاری را اجرا می کنند.


صباغی، برگزاری دوره آموزشی هنری، مذهبی، ورزشی، فرهنگی ، علمی و تحصیلی از طریق کانون های مساجد را از موارد خلق حماسه اقتصادی برشمرد و گفت: مساجد و کانون ها همانند یک زنجیره و چرخه در خلق حماسه اقتصادی ارتباط مستقیم دارند.


وی افزود: زمانی که افراد با گذارندان دوره های آموزشی صاحب هنر، تخصص یا مهارتی اشتغالزا شدند هر کدام از آنها می توانند علاوه بر پوشش خانواده و فامیل خود دیگران را نیز آموزش دهند و با داشتن یک هنر یا مهارت حرفه ای منبع درآمد برای خود و جامعه شوند که این موضوع همان مصداق و نقش کانون های مساجد در خلق حماسه اقتصادی است.


به گفته وی، ارتباط ناگسستنی بین مسجد و پیوند با کانون های مساجد مسیر هدایت افراد در خلق حماسه های سیاسی،اقتصادی، فرهنگی، مذهبی و اجتماعی را فراهم می کندبه گونه ای که مساجد همیشه در بیدار سازی جوانان، جلوگیری از انحرافات، خاموش کردن فتنه ها و کنترل آن نقش اساسی و اصلی را ایفا کرده اند.


صباغی معرفی و ارائه دستاوردهای ارزشی انقلاب تاثیرگذاری بر افکار عمومی و مخاطبان بویژه جوانان در مسائبل سیاسی روز از طریق مساجد را خاطرنشان کرد و گفت: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که از مساجد به عنوان سنگر مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی یادکرده است در حقیقت مسجد پدافند غیر عاملی است که کارکرد آن خلق حماسه های متعدد بویژه حماسه سیاسی اقتصادی است.


وی در پایان اظهار داشت : آیت الله خامنه ای به جایگاه ویژه و حساس این مباحث در تمام عرصه ها و موضوعات کاملا مستحضر هستند که چنین نامگذاری کردند تا با به فکر واداشتن و راهنمایی و هدایت اقشار مختلف در جایگاه شغلی و مکانی خود جایگاه ویژه خلق حماسه سیاسی و اقتصادی را برای همگان مسشهود و ملموس کنند.


به گفته وی،نامگذاری سال به شعار حماسه سیاسی حماسه اقتصادی توسط مقام عظمای ولایت صرفا نامگذاری تنها نیست بلکه ایشان با تدبیر حکمیانه و خردمندی هوشمندانه هر سال می خواهند موارد مغفول را متذکر شوند تا مسیر هدایت و راهنمایی جامعه ایرانی به سوی پیشرفت آبادی و عزت و سربلندی روز به روز روشن تر از پیش راهش را به سوی قله های تعالی و ترقی در جهان طی کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 243079

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha