67 هزار میلیارد تومان بودجه 92 از محل فروش نفت

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۳۹۲ کل کشور گفت: از مجموع ۱۶۶ هزار میلیارد تومان درآمدهای پیش بینی شده سال جاری در لایحه بودجه ۱۳۹۲ کل کشور، ۶۷ هزار میلیارد تومان آن از محل فروش نفت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، جعفر قادری، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1392 کل کشور گفت: از مجموع 166 هزار میلیارد تومان درآمدهای پیش بینی شده سال جاری در لایحه بودجه 1392 کل کشور، 67 هزار میلیارد تومان آن از محل فروش نفت است. این رقم حاصل ضرب سه رقم صادرات نفت، قیمت هر بشکه نفت و در ‌‌نهایت تسعیر ارز است.

وی در ادامه گفت: سال گذشته صادرات نفت با ارز 1226 تومان بیشتر بود اما در بودجه امسال صادرات کاهش خواهد یافت و رقم آن هم 2500 تومان پیش بینی شده است تا به این وسیله تفاوت مبلغ سال پیش با سال جاری جبران شود.

به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1392 کل کشور، اعضای این کمیسیون 55 نفره در باره تصویب کلیات لایحه بودجه 199 صفحه‌ای به نتیجه نرسیده‌اند اما پیش بینی می‌شود امروز عصر این امر عملی شود در غیر اینصورت برای تصویب به صحن علنی خواهد آمد.

گزارش سخنگوی کمیسیون تلفیق از جلسه اعضا با مسئولان اقتصادی دولت

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه عصر روز گذشته این کمیسیون وزرای نفت، صنعت، معدن و تجارت، رییس کل گمرک ایران و رییس سازمان خصوصی سازی به ارایه پاسخهای خود درباره نحوه کسب درآمد‌ها در لایحه بودجه 92 پرداختند.

قادری در نشست خبری افزود: در این جلسه وزیر نفت درباره روند سرمایه گذاری در مجموعه شرکتهای سرمایه گذار شرکت نفت توضیح داد و بیان کرد که به دلیل محدودیتهای مالی، کمی نسبت به برنامه پنجم در میزان حجم سرمایه گذاریهای نفتی عقب ماندگی داریم.

وی اضافه کرد: آقای قاسمی اشاره کرد که به دلیل محدودیت منابع مالی بخشی از نیازهای سرمایه گذاری را از منابع دیگری تأمین کردیم که نمونه آن استفاده از منابع سپرده گذاری بانک مرکزی در خارج از کشور با مجموع تسهیلات 8 میلیارد دلاری است و بخشی دیگر نیز از بودجه سالانه صورت گرفته است.

قادری ادامه داد: طبق گفته‌های وزیر نفت، مبلغ 2 هزار میلیارد تومان نیز با فروش اوراق مشارکت و منابع حاصل از فروش فرآورده‌های نفتی، سرمایه گذاری در بخشهای مختلف نفت صورت گرفته است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به گفته‌های آقای قاسمی در باره وضعیت تولید، صادرات و محدودیتهای صادراتی با توجه به تحریم‌ها گفت: وزیر نفت در این جلسه اعلام کرد که با توجه به اینکه از نظر مالکیت دکلهای حفاری در وضعیت بهتری نسبت به سالهای گذشته هستیم چندان در این زمینه مشکلی نداریم و از سوی دیگر نیز در صادرات محموله‌های نفتی نیز حتی در صورتی که هیچ کشتی‌ای به ایران ندهند مشکلی نخواهیم داشت.

وی افزود: وزیر نفت به اعضا گفت که اقداماتی را متناسب با رفتار تحریم کننده‌ها در مقابله با این تحریم‌ها در نظر داریم که یکی از مهم‌ترین آن‌ها استفاده از صادرات گاز به کشورهای منطقه و همسایه است تا تمرکز فروش نفت کمتر شود.

قادری گفت: وزیر نفت در پایان از اعضای کمیسیون خواست معادل 10 میلیارد دلار به پیمانکاران نفتی پرداخت شود تا با این روش سرمایه گذاری وزارت نفت در بخشهای مختلف معطل نماند.

وی درباره پاسخهای وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص صادرات نیز گفت: بنا بر اعلام آقای غضنفری صادرات غیرنفتی در سال 90 چهل و سه میلیارد دلار بود و در سال 91 نیز با کمی کاهش به 41 میلیارد دلار رسید.

سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: آقای غضنفری تصریح کرد که کسری تجاری کشور در سال گذشته با توجه به واردات 53 میلیارد دلاری و صادرات 41 میلیارد دلاری 12 میلیارد دلار بوده است.

وی تصریح کرد: وزیر صنعت از اعضای کمیسیون خواست در بررسی لایحه بودجه امکان ارایه منابع به واحدهای تولیدی را در بودجه 91 به منظور ایجاد سرمایه در گردش در این واحد‌ها می‌سر کنند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق درباره مباحث رییس سازمان خصوصی سازی نیز گفت: آقای احمدوند درباره میزان و نحوه واگذاری‌ها متناسب با قانون اصل 44 توضیحاتی داد اما از نظر اعضا اعتبار تملک داراییهای مالی سال گذشته چندان در موارد مشخص خود هزینه نشده است.

وی گفت: به نظر می‌رسد در بحث واگذاری‌ها در سال 91 چندان اقدامات در خوری صورت نگرفته است و باید متناسب با ظرفیتهای کشور در این باره اقدامات بهتری صورت گیرد.

قادری در بخش دیگری از سخنانش اشاره‌ای به صحبتهای رییس کل گمرک ایران در این جلسه کرد و گفت: آقای معماریان در این جلسه گفت که در سال 91 درآمدهای گمرکی کشور کاهش پیدا کرده که مهم‌ترین دلیل آن ورود و ترخیص کالاهای اساسی یک و دو است که تعرفه این کالا‌ها نیز پایین است و خود به خود غرامت‌ها را کم می‌کند.

وی اضافه کرد: بنا به گفته آقای معماریان صادرات از طریق گمرکات از نظر وزنی در سال 91، 1، 17 درصد رشد مثبت اما از نظر ارزش شش درصد رشد منفی داشته است. طبق پیش بینی‌های گمرک درآمد گمرکی برای سال جاری با در نظر گرفتن ارز مبادله‌ای حدود 8820 میلیارد تومان خواهد بود.

پایان پیام/

کد خبر 242958

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha