به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران، سجاد عسگری، دبیر اجرایی ˈنخستین جشنواره عکاسی بافت تاریخی تهرانˈ، در نشست خبری نخستین جشنواره عکاسی بافت تاریخی تهران با اشاره به ویژگی های شهر تهران اظهار کرد: روزهای تعطیل، همچون تعطیلات نوروزی فرصت خوبی است تا بتوانیم جاذبه های این شهر را ببینیم.
وی افزود: بسیاری از شهروندان تهرانی در این ایام تهران را ترک می کنند و به شهرهای دیگر همچون اصفهان و شیراز مراجعه می کنند که به دلیل ازدحام جمعیت در این شهرها نیز نمی توانند از تمامی جاذبه شهرها بهره مند شوند.
عسگری ادامه داد: بافت تاریخی تهران و زندگی در این محلات قدیم تهران، خاص تر از دیگر محلات شهر تهران است و در این جشنواره در تلاش هستیم این ویژگی ها به تصویر کشیده شود.
وی بیان کرد: برخی کارشناسان احساس می کنند که محلات قدیمی، محلات فرسوده ای هستند که زندگی در آن جریان ندارد اما در محلاتی همچون گذر امامزاده یحیی، محله سنگلج، عودلاجان و محله هایی مربوط به دوره پهلوی مانند محله جی، محله هفت چنار، که دیگر رنگ و بوی قاجاری را ندارند، یک زندگی خاصی وجود دارد و این جشنواره چنین ویژگی هایی را به تصویر خواهد کشید.
دبیر کمیته پیگیری خانه های تاریخی تهران ادامه داد: محلات قدیمی امید و روح دارد و هنگام مراجعه به این محلات امید به زندگی پیدا می کنیم.
وی گفت: نمایش جلوه های خاص از حیات اجتماعی در بافت تاریخی تهران، نشاط، صمیمیت و جنب وجوش در محله ها، امید و عشق به زندگی در محلات قدیم تهران، معرفی جاذبه های تاریخی-گردشگری، حفظ آثار تاریخی ،نمایش جلوه های معماری و نگاه به مرمت ها و تخریب و آسیب شناسی بافت های فرسوده و نگاه به آسیب رسانی به بافت های تاریخی و ارزشمند از جمله موضو ع های این جشنواره است.
عسگری خاطر نشان کرد: تمامی افراد جامعه در برابر تهران مسوول هستند، تنها مسوولان نباید بافت تاریخی را حفظ کنند، تک تک افراد جامعه با همکاری مسوولان می توانند در حفظ میراث فرهنگی نقش داشته باشند.
دبیر نخستین جشنوراه عکاسی بافت تاریخی تهران اظهار کرد:مهرداد اسکویی،مجید ناگهی، سید احمد محیط طباطبایی،عبدالکریم بابا رضا، علیرضا رهبری و احسان علی اکبری از داوران و کارشناسان این جشنواره هستند.
وی تاکید کرد: محدوده این جشنواه تنها بافت تاریخی مناطق 22 گانه شهر تهران است.
عسگری خاطرنشان کرد: علاقه مندان به شرکت در این جشنواره می توانند تا 21 اردیبهشت ماه آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره به آدرس اینترنتی www.thhc.ir ارسال کنند.
عسگری افزود: داوری آثار ارسالی به این جشنواره 26 اردیبهشت ماه صورت خواهد گرفت و در روز 9 خرداد ماه نمایشگاهی از آثار منتخب جشنواره برگزار می شود که این نمایشگاه تا 17 خرداد ماه ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: نخستین جشنواره عکاسی بافت تاریخی تهران با همکاری سازمان ها و موسساتی از جمله کمیته پیگیری خانه های تاریخی تهران، گروه معماران آرل، سازمان زیباسازی شهر تهران، دفتر نماینده شهرداری تهران در هیات های امنا اماکن تاریخی، موزه ها و میراث فرهنگی و ستاد گردشگری شهر تهران، کمیسیون ملی یونسکو ایران، کمیته ملی موزه های ایران، خانه هنرمندان ایران، انجمن عکاسان میراث فرهنگی وانجمن عکاسان میراث فرهنگی برگزار می شود.
دبیر هنری نخستین جشنواره عکاسی بافت تاریخی تهران نیز در این نشست با اشاره به چگونگی برگزاری این جشنواره گفت: علاقه مندان به شرکت در این جشنواره می توانند حداکثر 10 اثر خود را به صورت صورت دیجیتال، با فرمت jpg، در سایز کوچک 20 سانتی متر به دبیرخانه ارسال کنند.
محمدابراهیم صافی افزود: خود آثار به لحاظ زیبایی شناسی و محتوایی برای جشنواره مورد اهمیت است و در هنگام ارسال آثار نباید کیفیت بصری فدای کمیت شود.
صافی با اشاره به مشکلات عکاسان بافت های تاریخی و میراث فرهنگی گفت: تهیه آثار و آرشیوی از بافت تاریخی تهران یکی از اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی اظهار کرد: در دوره برگزاری جشنواره، با همکاری مسوولان مربوطه در تلاش هستیم کارگاه های آموزشی و تور بافت تاریخی ویژه عکاسان نیز برگزار شود.
صافی ادامه داد: پس از برگزاری نمایشگاهی از آثار منتخب نخستین جشنواره عکاسی بافت تاریخی تهران، کتاب آثار برگزیده در 36 صفحه در قطع خشتی 23 در 23 به تیراژ یک هزار منتشر می شود و به برگزیدگان جشنواره ارسال خواهد شد.
علاقه مندان برای شرکت در نخستین جشنواره عکاسی بافت تاریخی تهران با عنوان ˈته رانˈ و کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره تلفن های 22274952 و 22274958 و یا ایمیل info@thhc.ir تماس گرفته یا آثار خود را به آدرس تهران، بلوار میرداماد، میدان مادر (محسنی)، خیابان بهروز، کوچه چهار، پلاک 6، واحد 2 شرقی ارسال کنند.
پایان پیام/
نظر شما