محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور امروز( 20 فروردین) در مراسم افتتاح بیمارستان بین المللی قائم(عج) رشت با ابراز خرسندی از افتتاح این بیمارستان که یکی از بیمارستانهای تراز اول منطقه است، به روز انرژی هسته ای اشاره کرد و گفت: تحریم ایران و اصرار دشمن بر ادامه این تحریمها فقط به خاطر انرژی هسته ای نیست، بلکه فناوری و پیشرفتهای علمی ایران باعث این تحریمها شده است.
وی با اشاره به موقعیت ممتاز ایران در دنیا در بسیاری از عرصههای علمی، اظهار کرد: توسعه در ایران اتفاق افتاده و این توسعه نه در زمین بلکه در مغزها رخ داده و دشمن نگران دستاوردهای علمی ماست.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: همین تحریمها موجب شده که کشور به عرصه سازندگی تبدیل شود چنانکه طی چندسال اخیر 11 برابر متوسط پیشرفت علمی کشورهای دنیا پیشرفت کرده ایم.
رحیمی اضافه کرد: طی 5 سال آینده جمهوری اسلامی ایران رتبه تک رقمی را در بین کشورهای جهان در عرصه علمی کسب میکند.
همه زیباییها در حضرت زهرا(س) متجلی شده است
وی در ادامه به ایام فاطمیه اشاره کرد و گفت: آفرینش سمبولیک انسان در قرآن به نمایش گذاشته شده است و وجود مقدس پیامبر اکرم(ص) نخستین خلق وجود است که خداوند همه هستی را جهیزیه این وجود قرار داده است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه همه زیباییها در حضرت زهرا(س) متجلی شده است، افزود: پیامبر اکرم(ص) فرمودند اگر فاطمه (س) نبود من و علی(ع) هم نبودیم.
وی خطاب به بانوان ایران تاکید کرد: هر کسی در مسیر زیبایی حضرت زهرا(س) باشد، فاطمه زمان و مکان خود خواهد بود.
رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود گیلان را تامین کننده بخش عمده ای از نیازهای کشور معرفی کرد و گفت: گیلان به تنهایی این ظرفیت را دارد که نیازهای کشور را تامین کند.
وی با بیان اینکه زیباییهای گیلان در دانشمندان، عرفا، علما و مردمش است، تصریح کرد: هیچ استانی در سواد و دانش همپای گیلان نیست و هوشمندی گیلانیان بسیار بالا است و در مقاطع مختلف تاریخی این امر نشان داده شده است.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر بهره مندی از همه ظرفیت های استان در جهت امرار و معاش مردم، گفت: باید صنعت ابریشم را احیا کرد و چای گیلان را که از لحاظ ارگانیک در دنیا بینظیر است ابتدا به خود ایرانیها و سپس به تمام دنیا معرفی کرد.
30 داروی بیوتکنولوژیک در کشور تولید میشود
وی در ادامه به برخی از اقدامات دولت در حوزه سلامت اشاره و اعلام کرد: تعداد تختهای بیمارستانهای دولتی از 85 هزار به 100 هزار تخت افزایش یافته و از رتبه 51 در علوم پزشکی به رتبه 18 دست یافتیم.
رحیمی با اشاره به تولید 30 داروی بیوتکنولوژیک در کشور بیان کرد: هم اکنون 500 میلیون دلار مواد اولیه تهیه دارو به کشورهای همسایه صادر می شود.
وی یادآور شد: دو هزار و 600 قلم دارو در کشور تولید می شود که 30 درصدآن مربوط به بیماریهای صعب العلاج است.
26 میلیون ایرانی در طرح پزشک خانواده ثبت نام کردند
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به طرح پزشک خانواده، اظهار کرد: این طرح در هفته سلامت در 10 استان گشترش داده می شود که تاکنون 26 میلیون نفر برای دریافت خدمات پزشک خانواده ثبت نام کرده و پنج میلیون نفر هم پزشک خود را انتخاب کرده اند.
وی با اشاره به تدوین سند ملی واکسن و ابلاغ آن طی آینده نزدیک به وزارت بهداشت تصریح کرد: در تحقیقات ملی و پژوهشی 42 درصد رشد داشتیم و هم اکنون 700 دانشجوی دکترای تخصصی پژوهشی در کشور فعال هستند.
رحیمی با اشاره به فعالیت دوهزارو 500 دانشگاه و دانشکده در کشور، گفت: فقط پنج درصد این تعداد مربوط به علوم پزشکی است در حالیکه 30 درصد کل تولیدات علمی مربوط به وزارت بهداشت است.
وی با اشاره به برنامه پنج توسعه برای دانشگاه های علوم پزشکی کشور اظهار کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه باید پنج دانشگاه در ردیف یک درصد دانشگاه های برتر دنیا قرار می گرفت که این رقم به 6 دانشگاه رسیده است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ارز آوری بیمارستان بین المللی قائم(عج) تصریح کرد: ساخت این نوع بیمارستان و مشابه آن موجب می شود تا دو سال آینده وابستگی کشور از صادرات نفت قطع شود.
97 درصد داروهای مصرفی کشور در داخل تولید میشود
وی با بیان اینکه 9 نفر از دانشمندان برتر جهان در علوم پزشکی ایرانی هستند، اظهار کرد: تولیدات علمی کشور 68 درصد رشد داشته که 21 درصد آن مربوط به علوم پزشکی است.
رحیمی با بیان اینکه 97 درصد داروهای کشور در داخل تولید میشود، گفت: سه درصد باقیمانده مربوط به داروهای بیماریهای صعب العلاج است که دو میلیارد دلار برای واردات این داروها اختصاص داده شده است.
معاون اول رئیس جمهور در پایان با بیان اینکه جمهور اسلام ایران یکی از 11 کشور جهان است که توان توسعه سلامت را دارد، خاطرنشان کرد: 25درصد محصولات پزشکی خاورمیانه در ایران تولید میشود.
پایان پیام/
نظر شما