به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف پیش از ظهر امروز در گزارشی از اجرای طرح آرامش بهاری در سطح بقاع متبرکه و امامزادگان کشور در ایام نوروز گفت: طرح آرامش بهاری برای سومین سال متوالی و با هدف ارتقاء سطح فکری و فرهنگی و اعتقادی مردم و خدمت رسانی مطلوب به مسافران نوروزی در سطح 2 هزار و 193 بقعه در کشور اجرا شد. این طرح از 29 اسفند آغاز شد و تا 15 فروردین ادامه داشت که در خلال آن مراسم ویژه تحویل سال در یک هزار و 767 بقعه برگزار شد و بیش از 5 میلیون و 500 هزار نفر در این مراسم شرکت کردند.
حضور بیش از 69 میلیون نفربار زایر در امامزاده ها و بقاع متبرکه در ایام نوروز
وی افزود: آمار زائران و مسافران نوروزی که در ایام نوروز و در طول اجرای طرح آرامش بهاری در امامزادگان و بقاع متبرکه در سراسر کشور حضور پیدا کرده اند 69 میلیون و 500 هزار نفر بار زائر بوده است که نسبت به سال گذشته که این آمار 54 میلیون نفر بار زائر بود، افزایش چشمگیری داشته است.
حجت الاسلام شرفخانی در توضیح نحوه شمارش زائران حاضر در امامزاده ها گفت: غالب امامزادگان شاخص ما مجهز به دستگاههای شمارشگر توسط دوربین های مداربسته هستند که کلیه افراد وارد شونده و یا افراد خارج شونده از امامزادگان و بقاع را شمارش و اعلام می کنند. در سایر امامزادگان نیز شمارش زائران توسط خادمین و به شکل تقریبی با توجه به آمار زمان های پیک زیارتی در امامزادگان انجام شده است.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تصریح کرد: 317 امامزاده در طرح آرامش بهاری سال 92، شاهد برپایی خیمه های معرفت بوده اند و حتی در برخی مناطق و اماکن که در شمار امامزاده یا بقاع متبرکه نیستند بنابر درخواست مقامات و مسئولان استانی خیمه های معرفت برگزار شد که از جمله آنها می توان به حافظیه شیراز و تخت جمشید و یا برخی مساجد بزرگ کشور اشاره کرد که جمعیت تقریبی استفاده کننده از بخش های مختلف خیمه های معرفت 9 میلیون و 972 هزار نفر بوده است.
استفاده بیش از5میلیون زایر از زایرسراها و کمپ های اسکان بقاع متبرکه
وی افزود: در طول برگزاری طرح آرامش بهاری در یک هزار و 854 بقعه نماز جماعت مستمر برگزار شده و یک هزار و 467 امامزاده و بقعه مراسم عزاداری و سوگواری ایام فاطمیه اول را برگزار کرده اند. همچنین 918 بقعه به مناسبت بزرگداشت روز جمهوری اسلامی برنامه های ویژه داشته اند. 714بقعه و امامزاده با زائرسراهای ثابت در خدمت مسافران نوروزی و 753 بقعه نیز دارای کمپ های اسکان موقت برای زائران بوده اند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف خاطرنشان کرد: 5 میلیون و 472 هزار در ایام نوروز از زائرسراها و یا کمپ های اسکان موقت امامزاده ها و بقعه متبرکه استفاده کرده اند در این مدت 2 هزار و 228 تیزر تبلیغاتی در شبکه های ملی و استانی و 6 هزار و 757 دقیقه گزارش رادیویی و تلویزیونی پخش شده است. پخش و توزیع 2 میلیون و 320 هزار بروشور نیز از دیگر اقدامات سازمان اوقاف در ایام نوروز بوده است.
حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به وقف های جدید انجام شده در ایام نوروز تاکید کرد: تنها در سه هفته اول سال 92، 106 مورد وقف جدید انجام شده است در این ایام 28 هزار نفر خادم و هیئت امنا در کل امامزادگان مشغول خدمت به زائران نوروزی بوده اند و تعداد 8 هزار و 791 نفر در نظرسنجی مردمی طرح آرامش بهاری از طریق سامانه پیامکی سازمان شرکت کرده اند که 62 درصد شرکت کنندگان برنامه های سازمان اوقاف در طرح آرامش بهاری را عالی 25 درصد خوب، 7 درصد متوسط، 6 درصد ضعیف برآورد کرده اند.
مردم باید نسبت به موقوفه حساس بوده و واکنش نشان دهند
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف در ادامه با اشاره به مساله موقوفه خواری در کشور و اقدامات انجام شده توسط سازمان اوقاف و امور خیریه برای مقابله با این پدیده نامبارک گفت: موقوفه خواری تنها این نیست که مجموعه ای از افراد قطعه زمین ارزشمندی را غصب کنند این تنها یک بعد موقوفه خواری است و مبارزه با ان در سازمان به صورت جدی دنبال می شود. اما بعد دیگر مساله عدم پرداخت اجاره به روز موقوفات است که در جامعه ما در این رابطه فرهنگ سازی نشده و مستاجران موقوفات احساس می کنند چون ملکی که در آن فعالیت می کنند موقوفه است بنابراین باید اجاره بهای آن نیز پایین باشد. در حالیکه براساس قوانین شرعی می بایست اجاره موقوفه به نرخ عادلانه روز تعیین شود و اگر افراد با علم به این مساله از پرداخت اجاره اجتناب کنند کلیه اعمال شرعی و عبادات آنها در آن مکان باطل خواهد بود.
حجت الاسلام شرفخانی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر در زمینه اطلاع رسانی درباره احکام شرعی و رعایت حقوق موقوفات اقدامات خوبی انجام شده است اما کافی نیست علاوه بر اینکه در کشور ما غیر از فرهنگ سازی مردم نیز می بایست نسبت به وقف و موقوفات حساسیت نشان دهند و بی تفاوت از کنار آن عبور نکنند چرا که اموال وقفی متعلق به سازمان اوقاف نیست بلکه براساس نیات واقفان به خدا یا ائمه و یا موقوف علیهم (یتیمان، بی سرپرستان، نیازمندان و ...) تعلق دارد. امروز اگر به حسینیه، مسجد و یا هیئات مذهبی تعرضی شود مردم به شدت حساس شده و واکنش نشان می دهند اما درباره موقوفات چنین حساسیتی وجود ندارد.
وی راه اندازی سامانه جامع موقوفات کشور را حرکت عظیمی در عرصه نظارت بر موقوفات دانست که در سالهای اخیر اجرا شده است.
بحث سنددار کردن موقوفات نیز از مسائلی بود که شرفخانی به آنها اشاره کرد و افزود: بسیاری از موقوفات موجود در کشور دارای وقف نامه هستند اما چون سند رسمی کشوری ندارند به راحتی مورد تعرض قرار می گیرند که صدور سند رسمی برای این اموال با همکاری سازمان ثبت کشور و ورود اطلاعات کامل انها حتی نقشه هوایی محل موقوفه از اقدامات سازمان در سال گذشته بوده است. در رابطه با پیشگیری از موقوفه خواری نیز زیرساختهایی طراحی شده که در حال تکمیل می باشد.
پایان پیام/
نظر شما