توطئه غرب برای تبدیل لیبی به پایگاه نظامی

قدرتهای غربی قصد دارند به بهانه حل بحران در لیبی این کشور را به پایگاه نظامی دیگری برای خود تبدیل کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آمریکا و متحدانش که هیچ گاه از مواضع مداخله جویانه خود در منطقه خاورمیانه و در کشورهای دیگر کوتاه نیامده اند اکنون توطئه هایی را برای تبدیل لیبی به پایگاه نظامی دیگر خود چیده اند.

آمریکا که تاکنون از هر فرصتی برای لشکرکشی نظامی و اشتغال کشورهای بحران زده استفاده کرده است این بار لیبی را هدف قرار داده و به بهانه اینکه می خواهد از گزینه نظامی علیه معمر قذافی رهبر دیکتاتور لیبی استفاده کند تصمیم گرفته تا کشتی های جنگی خود را به آبهای نزدیک به لیبی اعزام کند.

برخی متحدان غربی آمریکا نیز با ادعای اینکه مردم لیبی باید از دیرباز ظلم و ستم قذافی و کشتار او نجات پیدا کنند موافقت خود را با لشکرکشی نظامی به لیبی اعلام کرده اند.

آمریکا و متحدانش بدون اجازه سازمان ملل متحد طرح ایجاد منطقه ممنوعه برای پرواز بر فراز لیبی را ارائه داده اند و آمریکا برای دستیابی به این هدف اعلام کرده که ناوهای جنگی خود را برای مقابله با حملات هوایی قذافی علیه مردم لیبی به این منطقه اعزام می کند.

اگرچه این طرح به ظاهر برای کمک به مردم لیبی ارائه شده اما تجربه های تاریخی نشان می دهد که حضور نظامی آمریکا در هر کشوری تنها موجب ایجاد ناامنی بیشتر در آن کشور شده است.

خاطره لشکرکشی های نظامی آمریکا به عراق و افغانستان به بهانه برقراری دموکراسی و جنگ علیه تروریسم در این کشورها که منجر به کشته شدن هزاران هزار  شهروند بی گناه شد هنوز در خاطر ملت ها باقی مانده است.

با این وجود دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس که متحد دیرینه آمریکاست با تایید این حرکت آمریکا می گوید: جامعه بین الملل نباید به قذافی اجازه دهد تا مردم خود را بکشد و این یک دلیل توجیه پذیر و قابل قبول برای ایجاد منطقه پرواز موضوع بر فراز لیبی است.

وی می افزاید: ما نمی توانیم قبول کنیم که قذافی با استفاده از بالگردها و هواپیماهای جنگی به مقابله با مردم خود بپردازد و آنها را به خاک و خون بکشد و به همین دلیل طرحی را ارایه کرده ایم که اگر چنین اتفاقی رخ داد بتوانیم جلوی آن را بگیریم.

تاکید آمریکا و انگلیس بر انتخاب گزینه نظامی برای مقابله با قذافی در حالی است که کشورهایی مانند روسیه این اقدام را غیرضروری دانسته اند.

بنابرگزارش الجزیره، برخی از فعالان حقوق بشر نیز خاطرنشان کرده اند که چنین مداخله های نظامی آغازگر جنگی جدید و اشتباهی بزرگ در سیاست خارجی آمریکا و غرب خواهد بود.

فعالان حقوق بشر تاکید کرده اند که مردم لیبی خود می توانند از عهده قذافی برآیند و حکومت او را دچار سقوط کنند بنابراین نیازی به مداخله نظامی کشورهای دیگر ندارند.

پایان پیام/

 

کد خبر 24218

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha