به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید سعید اسکویی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، پیش از ظهر امروز (18 فروردین) در مراسم نمادین زنگ سلامت که در دبستان شهدای لوازم خانگی پارس قزوین برگزار شد، بیان کرد: سلامت نعمتی است که خداوند به صورت رایگان در اختیار بشر قرار داده است و به طور معمول هر نعمتی که به صورت رایگان در اختیار انسان قرار گیرد، آدمی قدر آن را نمی داند.
وی ادامه داد: شعار سازمان بهداشت جهانی برای سال جاری "فشار خون را جدی بگیریم" است، فشار خون به صورت معمول در بزرگسالان شایع است و در خردسالان و نونهالان بسیار به ندرت اتفاق می افتد از این رو افراد کهنسال و بزرگسالان باید هر شش ماه یکبار برای کنترل فشار خون خود به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: برای پیشگیری از بیماری فشار خون چند نکته اهمیت اساسی دارد که داشتن تحرک، ورزش کردن، مصرف غذاهای مناسب، استفاده از میوه و سبزیجات و کاهش مصرف چربی ها، کاهش میزان مصرف غذاهای سرخ کردنی و نمک از جمله این موارد است و امروز شرایط جهان به جایی رسیده که باید افراد خود کنترلی داشته باشند.
وی افزود: با توجه به انتخاب شعار توسط سازمان بهداشت جهانی برای هفته سلامت در سال های اخیر، به این نتیجه می رسیم که در شرایط کنونی جهان، موضوعی که سلامتی افراد را به مخاطره می اندازد، بیماری های واگیردار نیست بلکه بیماری های غیرواگیر است و خود افراد تعیین کننده ابتلا و عدم ابتلا به این بیماری ها هستند.
اسکویی تصریح کرد: عمده مشکلات سلامت در کشور ما و سراسر دنیا مسائلی است که به شرایط زندگی فرد و خانواده بستگی دارد، اگر شرایط زندگی را به گونه ای اصلاح کنیم که در شرایط درست زندگی کنیم به بسیاری از بیماری ها مبتلا نمی شویم و یا اگر مبتلا شویم در تشخیص زودتر آن می توانیم موفق شویم، حتی بسیاری از بیماری های خطرناک نظیر سرطان نیز در این دسته قرار دارند به طوری که 70 درصد سرطان ها با تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری هستند.
وی اضافه کرد: ما باید دانش مردم را به اندازه ای ارتقا دهیم که خودشان بتوانند در خصوص سلامتی خود تصمیم درست بگیرند و دانش، آگاهی و توانمندی مردم را باید به اندازه ای ارتقا داد که بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند و درخصوص سلامت خود رفتار مناسب داشته باشند چراکه چنانچه بتوانیم در رفتار خود تغییر درست ایجاد کنیم، موفقیت ما بیشتر می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: ما سلامتی را یک حق، ارزش، نعمت خداوندی و سرمایه می دانیم، سلامتی سرمایه ای است که نباید اجازه دهیم به خطر افتد و این موضوع کار پیچیده ای نیست.
وی یادآور شد: با ایجاد تغییرات صحیح در الگوی مصرف می توانیم به این مهم دست یابیم و هر جایی که سلامت افراد به خطر افتد سرمایه ای از دست می رود و ما باید جلوی این از دست رفتن سرمایه ها را بگیریم.
پایان پیام/
نظر شما