خبرگزاری شبستان// خرم آباد،
داربلی در گویش محلی همان درخت بلوط کوه های و جنگل های لرستان طی سالیان اخیر با سیری صعودی در حال نابودی است.
طی این سال ها میلیون ها اصله درخت بلوط جنگل های سرسبز و زیبای استان لرستان به دلایلی که هنوز بر هیچ کس به طور وضوح مشخص نیست نابود شده است.
هر ساله با شروع فصل بهار می توان جریان داشتن زندگی را از سرسبزی درختان بلوط مشاهده کرد، در بهار امسال متاسفانه فاجعه ای بزرگ در جنگل های پهناور استان لرستان را می توان مشاهده کرد.
این روزها مردم لرستان با رفتن به دامان طبیعت شاهد هستند که درختان جنگلی بلوط این استان یا خشک شده و یا در حال خشکیدگی هستند.
فاجعه نابودی جنگل های بلوط لرستان نیاز مند چاره اندیشی است
کریم خادمی، کارشناس ارشد مرکز تحقیات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان گفت: هم اکنون 20 میلیون اصله درخت بلوط در جنگل های استان لرستان در حال نابودیست.
وی با بیان اینکه روند نابودی درختان بلوط جنگل های لرستان به شدت در حال گسترش است، برای جلوگیری از فاجعه نابودی جنگل های بلوط لرستان نیاز مند چاره اندیشی هستیم.
خادمی اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار و تحقیقات انجام شده طی سه سال اخیر بیش از 250 هزار هکتار از جنگل های استان لرستان دچار پدیده زوال بلوط شده اند و در حال نابودی هستند.
این کارشناس عنوان کرد: همچنین نتایج تحقیقی میدانی نشان داده است که در هر هکتار بین 150 تا 300 درخت بلوط در مناطق جنگلی استان رویش دارند.
ارزش اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی و اکولوژیکی هر درخت بلوط 200 هزار دلار است
خادمی تصریح کرد: بر اساس نظرات کارشناسی مجامع بین المللی ارزش اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی و اکولوژیکی هر درخت 50 تا 100 ساله بلوط 200 هزار دلار حدود 700 میلیون تومان برآورد شده است.
این کارشناس کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اذعان به اینکه ارزش هر درخت بلوط به میزان دیه 5 نفر انسان برآورد شده است، خاطرنشان کرد: از دست دادن 20 میلیون اصله درخت بلوط به مانند مرگ و نابودی 100 میلیون انسان است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط انی نهاد برای نجات درختان بلوط استان لرستان عنوان کرد: تاکنون از طریق استانداری لرستان، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، سازمان جنگل ها و مراتع ، نمایندگان مجلس و .....پیگیری کردیم اما به سرانجامی نرسیدیم.
پی گیری مسئولان تنها در حد تعارف و حرف است
سهرانی، کارشناس مرکز تحقیقات و منابع طبیعی استان لرستان نیز به خبرنگار شبستان گفت: خشکسالی و گرم بودن هوا، وجود ریزگردهای عربی، دخالت و آشفتگی های انسانی مانند قطع کردن درختان و تنک کردن آنها، و آفات بیماری ها از جمله عوامل زوال درخت بلوط در استان لرستان است.
وی با بیان اینکه آفات وبیماری تیر خلاص را به زندگی درختان بلوط می زند، افزود: بیمارهایی همچون چوب خوارها و قارچ های همچون قارچ زغالی که امروزه بیشتر دربین جنگل های لرستان شیوع داشته است می تواند از مهم ترین عوامل زوال درختان بلوط باشد.
سهرابی با تاکید بر ضرورت همکاری مسئولان برای شناسایی دقیق عوامل زوال درختان بلوط، اظهار داشت: متاسفانه پی گیری مسئولان استان لرستان در این زمینه طی جلسات تنها در حد تعارف و حرف است و در عمل حمایت چندانی صورت نمی گیرد.
این کارشناس با بیان اینکه در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تاکنون مطالعاتی انجام شده است، افزود: در این مطالعات نقاط بحرانی و خسارت دیده جنگل های لرستان معین شده ست.
وی با اذعان به اینکه تاکنون 12 پروژه در مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان نوشته شده است، بیان کرد: اجرای این طرح ها در گوه حمایت مسئولان و اختصاص اعتبار مناسب است.
عموم مردم استان لرستان از مسئولان انتظار دارند سکوت مرگ بار خود را در این زمینه شکسته و تا دیرتر نشده است چاره ای اندیشیده و جنگل های لرستان را نجات دهند.
پایان پیام/
نظر شما