سن ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی کاهش یافته است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: بیماری های قلبی و عروقی شایع ترین علت مرگ و میر است که در سال های اخیر مرگ و میر ناشی از این بیماری کاهش داشته و سن بروز بیماری های قلبی عروقی نیز در حال کاهش است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی اکبر زینالو، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین، ظهر امروز (17 فروردین) در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: هرچه دانش و مهارت انسان افزایش یابد، هزینه سلامت او کاهش می یابد، چراکه با علم و دانش بیشتر انسان مراقبت بیشتری از خود دارد.
 

وی ادامه داد: با ایجاد آگاهی، دانش و توسعه فرهنگ سلامت می توان حوادث را کاهش داد و با توجه به اهمیت این امر سازمان بهداشت جهانی هر سال را با عنوانی نامگذاری می کند که در سال جاری نیز شعار این سازمان "فشار خون را جدی بگیریم" است.
 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان قزوین اضافه کرد: فشار خون واقعیت طبیعی برای زنده بودن انسان است زیرا باید فشاری در بدن وجود داشته باشد تا خون از قلب به همه نقاط بدن پمپاژ شود که فشار خون در حالت طبیعی باید 12 بر روی هشت باشد و اگر در حالت طبیعی این فشار خون به عدد 15 برسد، خطرناک است.
 

وی عنوان کرد: فشار خون یک بیماری مزمن و یک قاتل ناپیدا و پنهان است که آرام آرام کار خود را انجام می دهد و باید توجه داشت که اگر فشار خون انسان پایین باشد، برخی بافت ها نمی توانند از خون استفاده کنند در نتیجه نارسایی قلبی، نارسایی کلیه و اختلال در بینایی در فرد بروز می کند.
 

زینالو اعلام کرد: فشار خون یک بیماری مهلک و تدریجی است که عوامل متعددی در بروز آن موثر هستند، یکی از عوامل فشار خون، ژنتیک است به طوری که در برخی از خانواده ها، فرد در نوجوانی به فشار خون مبتلا می شود.
 

وی تصریح کرد: سن و جنس نیز از دیگر عوامل موثر در فشار خون هستند به طوری که با افزایش سن، خطر ابتلا نیز افزایش می یابد و در خصوص جنسیت نیز در مردان به دلیل هورمون های خاص فشار خون بیشتر دیده می شود اما در خانم ها بعد از سن یائسگی امکان ابتلا به فشار خون افزایش می یابد.
 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان قزوین یادآور شد: تغذیه نیز از دیگر عوامل بروز فشار خون است که برای پیشگیری باید به میزان نمک و روغن در غذا توجه شود.
 

وی توضیح داد: مصرف دخانیات، الکل و کم تحرکی از دیگر عوامل فشار خون است و باید توجه داشت که فعالیت بدنی، فشار خون را تنظیم می کند و موجب می شود بافت ها به طور متناسب از اکسیژن بهره مند شوند.
 

زینالو با اشاره مرگ و میر 17 میلیون نفر در جهان بر اثر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، اظهار کرد: بیماری های قلبی و عروقی شایع ترین علت مرگ و میر است که 30 تا 40 درصد علت مرگ و میر بیماران قلبی و عروقی، فشار خون است.
 

وی یادآور شد: در کشور ما نیز 35 تا 38 درصد مرگ و میرها در اثر بیماری های قلبی و عروقی است که در سال های اخیر مرگ و میر ناشی از این بیماری دو تا سه درصد کاهش یافته است البته سن بروز بیماری های قلبی عروقی در حال کاهش است.
 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان قزوین ادامه داد: اضافه وزن، چاقی و دیابت از دیگر علل فشار خون است که دیابت موجب تخریب جداره عروق شده که این موضوع بسیار خطرناک است.
 

وی گفت: مشکل در بحث فشار خون در کشور ما عدم مراجعه به موقع برای تشخیص بیماری و عدم مدیریت درمان بعد از تشخیص است، در صورتی که افراد باید توجه داشته باشند که فشار خون قابل پیشگیری و درمان است و اگر در این خصوص مراقبت شده و نسبت به تغذیه و تحرک توجه شود، به فشار خون مبتلا نمی شویم.
 

زینالو خاطر نشان کرد: هفته سلامت از 18 فروردین ماه آغاز می شود که امیدواریم در سال جاری و با شعار سازمان بهداشت جهانی در خصوص فشار خون، برای سالم زیستن آحاد جامعه فرهنگسازی کنیم.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 241372

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha