به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، پل باستانی کشکان در شهرستان چگنی برروی رودخانه کشکان و در مسیر راه باستانی شاپور خواست به طرهان احداث شده است.
این پل باستانی که یکی ازجاذبه های گردشگری شهرستان چگنی محسوب می شود، در متون تاریخی از آن با نام کژکی یاد شده است.
طول پل حدود 312 متر و عرض هر یک از دو چشمه شرقی آن 32/20 متر است، ارتفاع آن در بالاترین قسمت 25 متر و در کوتاهترین قسمت 10 متر است.
این بنای باستانی دوازده طاق پل داشته است که امروزه تنها سه دهنه آن تخریب شده و بقیه هنوز سالم هستند.
در کنار این پل بقایای سه پل دیگر از دوره های گذشته وجود دارد که با مشخصات پلهای ساسانی قابل مقایسه هستند.
برخی از پایه های پل با سنگهای بزرگ و حجاری شده ساخته شده اند،مواد و مصالح این بنای سترگ از گچ و آجر تشکیل شده است.
بنای فعلی با توجه به کتیبه بر جای مانده بر بدنه پل منسوب به ابوالنجم بدر بن حسنویه و مربوط به قرن چهارم ه.ق است.
عطا حسن پور، کارشناس میراث فرهنگی، اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان به خبرنگار شبستان گفت: این بنای باستانی به شماره 355 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وی افزود: طبق کتیبه سنگی این پل که هم اکنون در موزه قلعه فلک الافلاک خرم آباد نگه داری می شود، ساخت این پل مدت 10 سال طول یعنی از سال 388 تا 398 هجری قمری طول کشیده است.
حسن پور اظهار داشت: در ساخت بنا از سنگهای پاکتراش در قسمت آبشکن ها و سنگ لاشه و قلوه در بدنه،همچنین آجر در قسمت طاقها و از ملات های سنتی آهک ،گچ نیمکوب استفاده شده است.
رودخانه کشکان به عنوان طویل ترین رودخانه لرستان از جاذبه های گردشگری شهرستان چگنی است که وجود رشته کوه طویل سفید کوه در شمال آن، طبیعت شگرفی در کرانه های رودخانه ایجاد کرده است.
شهرستان دوره چگنی که در سال 1390 از شهرستان خرم آباد جدا شده، از بهم پیوستن دو بخش چگنی و ویسیان به عنوان دهمین شهرستان به استان لرستان اضافه شده است.
این شهرستان دارای مساحتی در حدود 1800 کیلومتر مربع در شمال غربی شهرستان خرم آباد واقع شده است.
شهرستان چگنی از شمال با شهرستان نور آّباد و فیروزآباد، از غرب با شهرستان کوهدشت از جنوب با شهرستان پلدختر و از شرق با دهستان کرگاه غربی از توابع شهرستان خرم آباد می باشند همجوار می باشد.
پایان پیام/
نظر شما