تروریست‌های وهابی، اسلام و مسیحیت را در سوریه هدف قرار می‌دهند

هزاران تن از مردم سوریه در ۲۳ مارس پیکر شیخ محمد رمضان سعید البوطی، روحانی سنی مذهبِ این کشور را تشییع کردند، وی همراه با نوه خود و ۴۷ تن دیگر در حمله تروریستی شورشیان کشته شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی عمران الزعبی، وزیر اطلاعات سوریه و همچنین احمد بدرالدین حسون مفتی، که چند ماه پیش پسرش را به واسطه تروریست‌ها از دست داد نیز در مراسم خاکسپاری وی حاضر شدند.

این تهاجم نه تنها جنایتی بی‌رحمانه، بلکه اقدامی موهن بود. این حمله زمانی روی داد که شیخ البوطی در حال موعظه شماری از دانشجویان اسلامی از جمله نوه خود بود. البوطی، روحانی 84 ساله، اندیشمندی مشهور و همچنین رئیس و استاد بازنشسته دانشکده حقوق اسلامی دانشگاه دمشق بود.

بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در پی این واقعه‌ی خونین، چنین خشونتی را محکوم کرد و قول داد که این جنایت بدون مجازات نخواهد ماند. وی گفت: «از جانب مردم سوریه، که من نیز جزئی از آنان هستم، قول می‌دهم که خونِ شما (البوطی) و نوه‌تان و دیگر شهدای کشور پایمال نخواهد شد، چرا که راهتان را ادامه خواهیم داد و زمین را از لوث وجود آنان پاک خواهیم کرد.»

شیخ البوطی به سبب موضعِ ضد تروریسمِ خود و انتقاد از گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت خارج که «مزدور» خطابشان می‌کرد، شناخته شده بود. وی یک هفته پیش از ترورش، در سخنرانی خود گفت: «به ذره ذره‌ی خاک، سفره، زندگی، زنان، فرزندان، مقدسات و شرف‌مان تجاوز شده است. امروز وظیفه‌ای قانونی بر گردن داریم... باید بسیج شویم و از ارزش‌ها، سرزمین و اماکن مقدسمان پاسداری کنیم، در این مورد هیچ تفاوتی بین ارتش و بقیه مردم وجود ندارد.»

شبه‌نظامیان تحت حمایت خارج تنها یک هفته پس از قتل البوطی، شیخ حسن سیف الدین، یکی دیگر از روحانیون اهل سنت را در شهر حلب و با شقاوت تمام کشتند. آنان پیش از کشیدن پیکر بی جان وی در خیابان وی را سر بریدند و سرش را بر مناره مسجد گذاشتند، مسجدی که در آن موعظه می‌کرد. شیخ سیف الدین نیز عقایدی بر ضد شبه‌نظامیان داشت و از نزاع موجود علیه دولت سوریه انتقاد می‌کرد.

شبه‌نظامیان در یکی از صفحات فیسبوک خود شیخ سیف الدین را «یاور دولت» خوانده و تهدید کردند که: «ما به سراغت خواهیم آمد؛ راه فراری برایت وجود نخواهد داشت.»

شیخ حسن سیف الدین در حقیقت آخرین نفر از فهرست اندیشمندان مذهبی بود که به دست تروریست‌ها کشته شد، در بین قربانیانِ این افراد نام روحانیون مسلمان شیعه و سنی و همچنین کشیش‌های مسیحی به چشم می‌خورد. این جنایات، همه و همه به دست تروریست‌های خون آشامی انجام می‌شود که دولت‌های غربی و رسانه‌هایشان آنان را «دموکرات» می‌خوانند.

اولین تن از این قربانیان، باسیلیوس نصار، کشیش کلیسای مرکزی شهر حما در غرب سوریه بود؛ وی در تاریخ 25 ژانویه سال 2012 در حالی که سعی داشت یک مجروح را از روی زمین بلند کند، هدف گلوله یکی از تک‌تیراندازهای شبه‌نظامیان قرار گرفت.

دومین قربانی شیخ محمد احمد عوف صادق، یکی دیگر از روحانیون سنی بود که در مسجد انس بن مالک در دمشق موعظه می‌کرد. وی یکی از اولین اندیشمندانی بود که درباره خشونت در سوریه هشدار داد. وی همچنین با انتقاد از گروه‌های تکفیری گفت که آنان هیچ جایی میان مسلمانان ندارند. شیخ محمد احمد عوف صادق در تاریخ 25 فوریه سال 2012 میلادی هدف گلوله قرار گرفت.

شیخ سید ناصر، روحانی علوی و همچنین امام جماعت حوزه علمیه زینبیه در دمشق سومین شخصی بود که ترور شد. وی در نزدیکی حرم حضرت زینب هدف گلوله قرار گرفت.

شیخ عباس لحام، روحانی شیعه‌ی سوری چهارمین تن بود که در ماه می مقابل مسجد رقیه، جایی که موعظه می‌کرد کشته شد. پس از وی شیخ عبدالقدوس جباره، یکی دیگر از اندیشمندان شیعه بود که به قتل رسید. وی در بازارِ نزدیک به حرم حضرت زینب ترور شد.

در جولای سال 2012 و با آغاز ماه مبارک رمضان، این شیخ عبداللطیف شامی بود که به شیوه‌ای بی‌رحمانه کشته شد. وی در حال اقامه نماز در مسجد بود که از ناحیه چشم هدف گلوله قرار گرفت. یک ماه پس از این حادثه، شیخ حسن برتاوی امام جماعت مسجد النووی در دمشق نیز کشته شد.

تعدادی از مردم در اکتبر 2012 جسد مثله شده‌ی یکی از کشیش‌های کلیسای ارتودوکس یونانی را در یکی از مناطق دمشق پیدا کردند. وی از سوی شبه‌نظامیانی دزدیده شده بود که برای آزادی وی 15 میلیون پوند سوریه درخواست کرده بودند. شیخ عبدالله صالح از انطاکیه و مقامات کلیسای ارتدوکس یونانی تصدیق کردند که وی به دست تروریست‌ها کشته شد. در آخرین روز از سال 2012 میلادی یکی دیگر از روحانیون سنی به نام شیخ عبدالله صالح ترور شد.

شیخ عبداللطیف الجمیلی، روحانی مسجد اشرفیه در فوریه سال 2012 و در حیاط این مسجد هدف شلیک گلوله انفجاری شبه‌نظامیان قرار گرفت. در ماه مارس نوبت به امام جماعت مسجد المحمدی در منطقه مزه واقع در دمشق رسید. تروریست‌ها با بمب گذاری اتومبیل این روحانی وی را ترور کردند.

بدترین قسمت ماجرا آن است که تمامی این جنایات در حقیقت به ترغیب برخی از افراط‌‌گرایانِ وهابی در عربستان سعودی انجام شده است. شیخ ابو بصیر طرطوسی، یکی از همین افراط‌‌گرایانِ وهابی گفته است که اصلا از مرگ شیخ البوطی ناراحت نیست. وی گفت: «البوطی یک دروغگو بود که در تمام عمر خود از مردان حکومت حمایت کرد.» این در حالی است که وی با ریاکاری تمام ناراحتی خود را از «زخمی و یا کشته شدن» دیگر مسلمانان ابراز کرد.

عبدالرحمن السدیس، امام جماعت مسجد الحرم در مکه آشکارا ترور البوطی را جشن گرفت در صفحه فیسبوک خود نوشت: «وی یکی از بزرگترین فریبکارارن بود. وی مجاهدِ راه شیطان بود و (قتل وی) اتفاق بسیار خوبی برای مسلمانان است.»

حکومتِ ترور

در واقع تمامی روحانیونی که کشته شدند مخالف شورش بوده و یا دست کم از آن حمایت نکردند. ترور آنان در حقیقت ترور کسانی بود که از گروه‌های مسلح حمایت نمی‌کردند. اگر شخصی بیانیه‌های صار شده از سوی خود تروریست‌ها را بخواند به حقیقت ماجرا پی خواهد برد.

هیثم الماح، رهبر یکی از گروه‌های وهابی اندکی پس از حمله به دانشکده‌ی معماری دانشگاه دمشق که جان 15 دانشجو را گرفت، با نوشتن مطلبی در فیسبوک خود هشدار داد که «دانشجویان دانشگاه دمشق باید یک کمپین نافرمانی مدنی به راه بیاندازند، اگر چنین نکنند دانشگاهشان سرنوشتی همانند دانشگاه حلب خواهد داشت.» لازم به ذکر است که در ماه ژانویه 82 تن از دانشجویان دانشگاه حلب در حمله موشکی شبه‌نظامیان کشته و 160 تن دیگر زخمی شدند.

تمامی گروه‌های مذهبی (مسیحی، شیعه، علوی) از سوی تروریست‌های وهابی تکفیری در سوریه «دشمن» خوانده شده‌اند. برخی از شیعه‌ها ناچار شده‌اند از بیم جان خود خانه‌هایشان را ترک کنند. جمال، یکی از این افراد در مصاحبه با روزنامه لس‌آنجلس تایمز گفت که «این افراد روزی همسایه‌هایمان بوده‌اند اما امروز می‌خواهند ما را بدزدند و سر به نیست کنند.»

تنش‌های بین مذهبی که پیش از آغاز این درگیری ناشناخته بود، اکنون روز به روز در روستاهای کنار مرزِ شمال شرقی لبنان و سوریه شدت می‌گیرد. مردمی که در این مناطق زندگی می‌کنند درباره کمپین پاکسازی قومی سخن می‌گویند که از سوی شورشیان آغاز شده است، شورشیانی که سعی دارند بار دیگر دولتی به سبک و سیاق طالبان برپا کنند. برخی از مسلمانان شیعه که با لبنانی‌ها روابط خانوادگی دارند برای حفظ روستاهایشان در برابر حملات این تروریست‌های بدطینت به جنگجو بدل شده‌اند. خمپاره‌های شلیک شده از سوی این گروه‌های مسلح برخی از این روستاها را هدف می‌گیرد.

به گفته سازمان دیده‌بان حقوق بشر در نیویورک، شورشیان سوریه اماکن مذهبی اقلیت‌ها را نیز سوزانده و غارت کرده‌اند. دیده‌بان حقوق بشر آشکار کرده است که جنگجویان مخالف یکی از حسینه‌های شیعیان را ویران کرده‌اند. یکی از ویدئوهای منتشر شده در اینترنت شورشیان را در حالی نشان می‌دهد که اسلحه‌های خود را بالای سر گرفته‌اند و یکی از مکان‌های مذهبی واقع در روستای زرزور نیز پشت آنها در حال سوختن است. در این ویدئو که در ماه دسامبر و از سوی خود شورشیان ضبط شد مردی اعلام می‌کند که «ویرانی اماکن (مذهبی) شیعیان و رافضی‌ها» شیوه‌ای است که فرقه‌های وهابی برای خفت دادن شیعیان استفاده می‌کنند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر به نقل از ساکنان استان لاذقیه در غرب سوریه اعلام کرده است که افراد مسلحی که با نام مخالف فعالیت می‌کنند به کلیسای دو روستای جدیده و غسانیه حمله کرده، درها را شکسته و آنجا را غارت کرده‌اند. به گفته یکی از ساکنان روستای جدیده افراد مسلح به داخل کلیسا رفته، لوازم آن را دزدیده و در داخل آن تیراندازی کرده‌اند.

بنابراین، در هر مکانی که تحت کنترل گروه‌های مسلح قرار دارد، این حکومت ترور است که اجرا می‌شود. این گروه‌ها به سبب ناتوانی در شوراندن مردم علیه حکومت سوریه بار دیگر به خون و خون‌ریزی روی آورده‌اند. این امر روشن می‌کند که چرا وقتی روستا یا خیابانی در کنترل شورشیان قرار می‌گیرد، ساکنان محلی از خانه‌های خود می‌گریزند و یا اینکه به طور فزاینده‌ای به نیروهای دفاع ملی، که در سراسر کشور با تروریست‌ها می‌جنگند، ملحق می‌شوند.

نویسنده: یوسف فرناندر، خبرنگار و رئیس انجمن مسلمانان اسپانیا است.

کد خبر 240595

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha