به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام سیدمهدی علیزاده موسوی، رییس پژوهشکده حج و زیارت با اشاره به فعالیتهای پژوهشی این پژوهشکده در حوزههای کلام و معارف، اخلاق و اسرار، مطالعات اجتماعی، فقه و حقوق و تاریخ و سیره، جدیدترین آثار در دست تدوین این مرکز را معرفی کرد.
وی با بیان اینکه بیشترین فعالیت این پژوهشکده در حوزههای حج و زیارت و پاسخگویی به شبهات است، گفت: پژوهشکده حج و زیارت که به دنبال تولید محتواست، از ابتدای تأسیس تاکنون حدود هزار عنوان اثر را به چاپ رسانده و درباره نظریهپردازی در حوزه حج با عنوان تحقیقات بنیادین فعالیت میکند.
رییس پژوهشکده حج و زیارت در ادامه از مجموعه «موسوعه الشبهات» که به صورت دانشنامه در حال آمادهسازی است و از بین شبهات موجود، دویست شبهه به روز را در خود جای داده است، به عنوان جدیدترین اثر در دست تدوین این پژوهشکده نام برد و گفت: این پروژه به احتمال بسیار زیاد در پنج جلد و تا پایان سال 92 آماده خواهد شد.
وی همچنین از دانشنامه حرمین شریفین که تاکنون پنج جلد آن آماده شده است، تولید کتابهای صوتی، تهیه پاورپوینت برای روحانیان کاروانها و تهیه لوح فشرده پاسخ به شبهات به عنوان دیگر آثار جدید در دست تدوین پژوهشکده حج و زیارت نام برد و گفت: برگزاری سه هماندیشی و دو همایش حج و جهانی شدن و حج و اقتصاد، از دیگر فعالیتهای پژوهشکده حج و زیارت بوده است.
حجتالاسلام علیزاده موسوی با بیان اینکه ظرفیتهای ناکاویده بسیاری در حج و زیارت وجود دارد که تاکنون بخشی را احصاء کرده و بخشهای دیگر نیازمند فعالیتهای پژوهشی بسیار است، گفت: مناسک حج به صورت رمزواره ارائه شده که باید با استناد به آیات و روایات رمزگشایی و کنه آن شناخته شود.
وی تصریح کرد: حج در ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و عبادی، آموزههای بسیاری برای مسلمانان دارد و یکی از مهمترین آموزههای آن ایجاد همگرایی و اتحاد بین جهان اسلام است، چراکه مسلمانان در هنگام حج اختلافها را کنار گذاشته و همه فرق اسلامی در کنار هم حج را برگزار میکنند.
پایان پیام/
نظر شما