به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی فرانسوا اولاند، روز پنجشنبه (27 مارس، 7 فروردین) در یک مصاحبه تلویزیونی در حالی که به سیاستهای ریاضتطلبانه کشورهای اتحادیه اروپا برای حل بحران اقتصادی اشاره داشت، گفت: «ریاضت، اروپا را به انفجار محکوم میکند.»
وی تصریح کرد: «طولانی کردن سیاست ریاضت اقتصادی خطر احتمالی قطع نشدن کسری بودجه در کشورهای عضو اتحادیه را به دنبال دارد.»
رئیس جمهور سوسیالیست فرانسه در ادامه درباره تاثیر سیاست ریاضت اقتصادی اتحادیه اروپا در کاهش فزاینده محبوبیت دولتهای اروپایی و «ظهور دولتهای غیرمحبوب» در اروپا هشدار داد.
اولاند همچنین افزود: اولویت من، اشتغال است... ماموریت من این است که فرانسه را با هر شیوه ممکن از بحران خارج کنم.»
سران کشورهای دیگر اتحادیه اروپا نیز در گذشته درباره تاثیرات منفی ادامه سیاست ریاضتطلبانه اقتصادی در این منطقه هشدار دادهاند.
هرمان وان رومپوی Herman Van Rompuy، رئیس «شورای اروپا» پیش از این در ماه مارس، درباره آشفتگیهای اجتماعی در اروپا هشدار داد.
ماریو مونتی، نخست وزیر مستعفی ایتالیا نیز گفته است کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممکن است به علت ادامه تدابیر ریاضتی با واکنش شدید مواجه شوند.
اروپا از اوایل سال 2008 میلادی با بحران مالی مواجه شده است. ناتوانی در پرداخت قروض، کشورهای به شدت بدهیزده اتحادیه اروپا از جمله یونان، پرتغال، ایتالیا، ایرلند و اسپانیا را تهدید میکند.
در نتیجه بحران فزاینده بدهی، برخی کشورهای اتحادیه اروپا تدابیر ریاضتطلبانه شدیدی را برای جلوگیری از رویارویی با رکودهای اقتصادی مضاعف (رکود دو شیبهDouble-dip ) اتخاذ کردهاند.
این درحالی است که این گونه تدابیر ریاضتطلبانه، تنها بر خشم و اعتراض مردم آسیبدیده، کارگران کمدرآمد یا اخراج شده و نیز دانشجویان افزوده و ناآرامیهای اجتماعی و اعتراضات گستردهای را در بسیاری از کشورهای اروپایی رقم زده است.
تداوم بحران بدهی در منطقه یورو نه تنها در اروپا، بلکه در بسیاری از اقتصادهای توسعهیافته، تهدیدی جدی به شمار میآید.
نظر شما