به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از العالم روزنامه القدس العربی چاپ لندن در سرمقالۀ امروز خود با عنوان «آمریکا درخواست خطیب را نپذیرفت»، نوشت: واکنش شدید روسیه به واگذاری کرسی سوریه در اتحادیه عرب به معاذ الخطیب و ائتلاف سوری، بیانگر میزان پایبندی مسکو به حمایت از نظام بشار اسد رئیس جمهور سوریه است و این مسئله حامل این پیام روشن است که این پایبندی روسیه به حمایت از نظام سوریه نه تنها تضعیف نشده بلکه افزایش یافته است و به یاس و ناامیدی مخالفان سوری و نگرانی کشورهای حامی آنها منجر خواهد شد.
در ادامه این مقاله آمده است: کاخ سفید به درخواست معاذ الخطیب برای ارسال موشک های پاتریوت به منظور محافظت از مناطق شمال غربی سوریه و مناطق تحت کنترل «ارتش آزاد سوریه» پاسخ مثبت نداد و جی کارنی سخنگوی کاخ سفید به این سخن بسنده کرد که «ناتو قصد ندارد در سوریه دخالت نظامی کند». به گفتۀ کارنی، موشک های پاتریوت که معاذ الخطیب درخواست کرده، نوعی کمک نظامی به شمار می رود، در حالی که موشک های مستقر در ترکیه "فقط برای اهداف دفاعی به منظور افزایش توان پدافند هوایی ترکیه برای محافظت از خاک و ملت ترکیه است".
تحلیلگر القدس العربی ادامه داد: واضح و روشن است که دولت آمریکا مسئله ارسال سلاح را به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس سپرده و به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا برای نظارت بر روند ارسال سلاح چراغ سبز نشان داده است تا مطمئن شود که این سلاح ها به دست گروه های اسلامی تندرو موسوم به "جهادی" به رهبری جبهه النصره نمی رسد.
به نوشتۀ این روزنامه، مخالفان سوری به ویژه ائتلاف ملی در نشست دوحه با به دست آوردن کرسی سوریه در این نشست و افتتاح سفارت در دوحه از حمایت سیاسی قابل ملاحظه کشورهای عربی برخوردار شدند، اما این حمایت به علت اختلافات روزافزون در داخل این ائتلاف و از سوی برخی گروه های دیگر که در مشروعیت رهبری ائتلاف مخالفان سوری تردید دارند، در خطر است. در حالی که این ائتلاف در نشست دوحه کرسی سوریه و سفارت سوریه در پایتخت قطر را به دست آورد، شصت شخصیت مخالف بیانیه شدید اللحنی صادر کردند و با این اقدام تلاش کردند از این ائتلاف و دولت غسان هیتو سلب مشروعیت کنند.
علاوه بر این معاذ الخطیب رسما استعفای خود را از ریاست این ائتلاف پس نگرفته است. این بدان معنا است که بحرانی که باعث شد وی استعفا کند همچنان به قوت خود باقی است و علت این بحران نارضایتی او از تشکیل دولت موقت غسان هیتو و دخالت های برخی کشورهای عربی در امور مخالفان سوری و تلاش برای تحمیل قیمومیت بر آنها است. معاذ الخطیب استعفای خود را چنین توجیه کرد که "به علت خودداری غرب از افزایش حمایت از مخالفان" استعفا کرده است. این سخن تا حدودی صحت دارد، اما انتظار نمی رود استعفای معاذ الخطیب و پافشاری بر آن، باعث شود غرب نظر خود را تغییر دهد و همانند لیبی در بحران سوریه دخالت نظامی کند، چرا که دولت آمریکا از میزان پایبندی روسیه به حمایت از نظام سوریه به خوبی آگاه است و همچنین خطرات گرفتار شدن در باتلاق سوریه را به خوبی درک می کند، چرا که پیش از این با آتش دخالت در عراق و افغانستان نقره داغ شده و بیش از دو هزار میلیارد دلار و پنج هزار نفر از نظامیان خود را به علت این دخالت ها از دست داده است.
نظر شما