درخواست اسد از بریکس برای حل بحران سوریه

رئیس جمهور سوریه بار دیگر از قدرت‌های نوظهور اقتصادی بریکس خواست به «توقف خشونت» در این کشور عربی کمک کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی بشار اسد، روز چهارشنبه (27 مارس، 7 فروردین) در پیامی به گروه کشورهای دارای اقتصاد نوظهور بریکس گفت: « من از رهبران بریکس می‌خواهم در توقف فوری خشونت در سوریه، به منظور تضمین موفقیت یک راه حل سیاسی، همکاری کنند.»

وی در حالی این پیام را ارسال کرد که نمایندگان کشورهای دارای اقتصاد نوظهور بریکز (BRICS) برای دومین روز، در پنجمین نشست خود در شهر دوربان در افریقای جنوبی حضور یافتند.

رئیس جمهور سوریه در این پیام، پایان دادن به حدود دو سال ناآرامی مرگبار در این کشور عربی را مستلزم «خواست آشکار بین‌المللی برای خشکاندن ریشه‌های تروریسم و توقف تامین بودجه و تسلیحات» شبه‌نظامیان مورد حمایت خارج در سوریه دانست.

وی تصریح کرد، سوریه در معرض «اقدامات ترویستی» است که با حمایت کشورهای غربی، منطقه‌ای و عربی صورت می‌گیرد.

این درحالی است که ائتلاف بریکز که از پنج کشور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده و در زمره قدرتهای نوظهور اقتصادی قرار دارد، در همان روز (چهارشنبه) «نگرانی عمیق» خود را درباره بحران سوریه ابراز کرد.

رهبران بریکز همچنین برای حل بحران سوریه نوعی «روند سیاسی تحت فرمان سوریه» را از طریق گفت‌وگو خواستار شدند؛ روندی که «آرمان‌های مشروع همه اقشار جامعه سوریه را تحقق بخشد و به استقلال سوریه احترام گذارد.»

این تحولات در حالی صورت گرفت که بلوک مخالف سوریه موسوم به «ائتلاف ملی»، روز سه‌شنبه (26 مارس، 6 فروردین)، جایگاه سوریه را در نشست سالانه اتحادیه عرب در اختیار گرفت.

سران کشورهای اتحادیه عرب، روز سه‌شنبه در نشست افتتاحیه اجلاس سالانه خود در دوحه، پایتخت قطر، کرسی سوریه را رسما به نمایندگان مخالف حکومت آن کشور واگذار کردند.

اتحادیه عرب همچنین کشورهای عضو را مجاز کرد در صورت تمایل، با ارسال هر گونه وسیله و ابزار از جمله سلاح و مهمات به شورشیان معارض دولت در سوریه، در آن چه دفاع از خود نامید، کمک کنند.

سوریه از مارس 2011 صحنه ناآرامی بوده است. در خشونت و ناآرامی‌های این کشور بسیاری از سوری‌ها از جمله تعداد زیادی از نیروهای امنیتی و نظامی این کشور کشته شده‌اند.

دولت سوریه می‌گوید این ناآرامی‌ها از خارج کشور طراحی می‌شوند و گزارش‌ها نشان می‌دهند، شمار بسیار زیادی از شورشیان درگیر با دولت دمشق، اتباع خارجی هستند.

دمشق همچنین برخی از کشورهای غربی و متحدان منطقه‌ای آن از جمله عربستان سعودی، قطر و ترکیه را به تامین بودجه و تجهیز تسلیحاتی شورشیان معارض با دولت سوریه متهم کرده است.

برخی از سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر، شورشیان مورد حمایت خارج در سوریه را به ارتکاب جنایات جنگی متهم کرده‌اند.
 

کد خبر 240076

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha