به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، استاد محمد حسین رحمتی از هنرمندان پیشکسوت قم روز گذشته و در نخستین روزهای بهار سال 92 پس از سالها تحمل درد و رنج بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت.
این استاد که امروز میتوان او را یکی از بزرگان عرصه عکاسی و نقاشی در قم نامید عکاسی را از سال 1352 با خرید یک دستگاه دوربین لوبیتل 2 آغاز کرد. او به غیر از عکسهای شخصی از مردم کوچه و بازار و طبیعت نیز هم عکس گرفت و یکی دوسال بعد با خرید یک دوربین 35 میلیمتری کنان عکاسی را به شکل جدیتری دنبال کرد.
استاد پس از انقلاب باز هم بیکار ننشست و در طول سالهای دفاع مقدس به عکاسی از مناطق مختلف جنگ تحمیلی پرداخت و پس از آن نیز مناطق روستایی و بومی در گوشه و کنار کشور و طبیعت ایران را به تصویر کشید.
تأسیس و مسوولیت انجمن هنرهای تجسمی قم، همراهی کانون عکاسان قم، عضویت در هیات مدیره انجمن عکاسان قم، شرکت در نمایشگاه انجمن سینمای جوان ایران، برپایی نمایشگاههای عکس به صورت انفرادی، شرکت در نمایشگاه عکس دفاع مقدس، شرکت در 8 نمایشگاه جمعی هنرمندان عکاس قم، برپایی نمایشگاه عکس «مروری بر تاریخ هنر با نگاهی به آثار موزههای برلین، پاریس و رم» و برپایی نمایشگاه عکس «مروری برمعماری سنتی بحرین»و کسب مقام هنرمند برگزیده اولین دوسالانه نقاشان ایران؛ گوشهای از کارنامه درخشان استاد رحمتی است.
استاد در این سالها تلاش کرده بود تا با انتشار کتابهای عکس نسبت به ماندگاری این هنر و آثار تهیه شده اهتمام ورزیده و از جمله این آثار میتوان به «از مصاحبت آفتاب»شامل مستند عکاسی اجتماعی با موضوع جنگ 8 ساله، «قم در انقلاب اسلامی 1357» کتاب عکس از رویدادهای انقلاب اسلامی در قم، «هنر موزاییک» معرفی و آموزش هنر موزاییک(معرق) ایران و جهان و «دیوارنگاری موزاییک» گزارشی مصور از طراحی و اجرای دیوار موزاییکی یادمان انقلاب و آزادی خرمشهر و نیز دو کتاب «آرایه های گچی» در آثار قم و «طراحی در فضای باز» را نیز در دست انتشار دارد.
سید محمد حسین رحمتی متولد قم در سال 1339 بود، از خانواده ای قمی و از سادات برقعی(از نوادگان امامزاده موسی مبرقع(ع) مدفون در چهل اختران قم) که با رفتن اجدادشان به روستای رحمت آباد، از توابع قم، نام شهرتشان از برقعی به رحمتی تغییر یافت.
لازم به ذکر است مراسم تشییع این هنرمند عصر امروز(8 فروردین) در قم برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما