به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی سیمون اسکورنو، سخنگوی کمیته جهانی صلیب سرخ، در بیانیهای که روز سهشنبه (26 مارس، 6 فروردین) منتشر شد، اعلام کرد، حدود دوازده نماینده این کمیته از جمله یک پزشک یک هفته زودتر از برنامه، به زندان امریکایی گوانتانامو اعزام شدهاند.
بر اساس گزارشهای منتشرشده، اعتصاب غذای گسترده زندانیان بازداشتگاه امریکایی گوانتانامو از پنجاه روز قبل آغاز شده و تاکنون ادامه یافته است؛ ارتش امریکا میگوید، سی و یک تن از بازداشتشدگان این زندان همچنان در این اقدام اعتراضآمیز، از خوردن غذا امتناع میکنند.
به گفته مقامات زندان، سه تن از زندانیان به علت کاهش شدید آب بدن، بستری شدهاند در حالی که یازده زندانی دیگر را مجبور کردهاند به منظور جلوگیری از کاهش خطرناک وزن، غذا بخورند.
وکلای شماری از زندانیان گوانتانامو، روز دوشنبه (21 اسفند، 11 مارس) اعلام کردند، اقدام ششم فوریه نگهبانان زندان در تجسس و توقیف لوازم شخصی زندانیان از جمله کتاب، سیدی، پتوهای آنان، این اعتراضات را رقم زده است.
در همین حال، گروهی متشکل از حدود 50 وکیل مدافع تسخیری و نظامی زندانیان گوانتانامو به نمایندگی بیشتر بازداشتشدگان، اعلام کردهاند، اکثر زندانیان بازداشتگاه امریکایی گوانتانامو در اعتصاب غذا به سر میبرند.
فعالان حقوق بشر نیز گفتهاند، چندین زندانی گوانتانامو به علت اعتصاب غذا، بین نه تا 22 کیلوگرم (48.5 پوند) وزن کم کردهاند.
فعالان همچنین، مقامهای دولتی زندان گوانتانامو را به تلاش برای کماهمیت جلوه دادن اوضاع داخلی این بازداشتگاه بدنام متهم کردند.
ام الفراه، از مرکز حقوق اساسی مستقر در نیویورک، گفته است: «زندانیان میدانند که کارکنان گوانتانامو، وسعت این اعتراضات صلحآمیز را کم اهمیت جلوه میدهند و همین موضوع زندانیان را واداشته است، اعتصاب غذای خود را شدیدتر کنند.»
فراه افزود: «اقدام مقامهای بازداشتگاه گوانتانامو در نادیده و کماهمیت انگاشتن اوضاع این بازداشتگاه، غیر مسئولانه است و سلامتی و جان زندانیان را به خطر میاندازد؛ این مساله پیامدهای بدتری به همراه خواهد داشت.»
دولت امریکا 166 مظنون را در این زندان نگهداری میکند. شمار بسیاری از این زندانیان در سال 2005 اعتصاب غذای گستردهای را آغاز کردند، اما تلاش آنان با اقدام نگهبانان زندان در اطعام اجباری آنان، ناکام ماند.
نظر شما