به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در آستانه سال جدید سرویس سیاسی خبرگزاری شبستان به بررسی و ارزیابی فعالیتهای مجلس شورای اسلامی در سال گذشته پرداخته است. مشروح اخبار مجلس در پاییز سال 1391 را می توانید در گزارش زیر بخوانید:
بررسی مشکلات اقتصادی با حضور وزیر اقتصاد
بررسی مشکلات اقتصادی با حضور رئیس مجلس و وزیر اقتصاد در جلسه فراکسیون رهروان ولایت از جمله فعالیت نمایندگان بود. در جلسه یاد شده به جز وزیر اقتصاد و دارایی، رئیسکل بانک مرکزی و رؤسای کمیسیونهای اقتصادی و صنایع و معادن مجلس نیز حضور داشتند تا تورم موجود در بازار و نوسانات قیمت سکه و ارز مورد بحث و بررسی قرار گیرد. در این بین نطقهای اقتصادی نمایندگان و تذکرات درباره مشکلات بیان شده هم در دستور کار خانه ملت قرار داشت و کمیسیونهای تخصصی مجلس موضوعات اقتصادی را مورد بررسی قرار میدادند.
بررسی توقف فاز دوم هدفمندی یارانهها
نمایندگان مجلس در ادامه روند فعالیت خود در مهرماه در جلسه 16 همینماه 4 طرح دو فوریتی از جمله توقف فاز دوم هدفمندی یارانهها را مورد بررسی قرار دادند. در این جلسه بحث استیضاح وزیر ورزش و جوانان بعد از مدتها کشوقوس و اظهارنظرهای مختلف درباره لزوم استیضاح عباسی و بحثها درباره منفی بودن این استیضاح در روزهای پایانی عمر دولت در دستور کار مجلس قرار گرفت.
تلاش برای سوال مجدد از رئیسجمهور و اخطار رهبری
طرح سوال از رئیسجمهور هم همانند استیضاح وزیر ورزش دارای حواشیای بود؛ اظهارات نمایندگان و موافقت و مخالفتها با این طرح، سوال از رئیسجمهور را به یک بحث داغ تبدیل کرد.البته تجربه تاریخی نمایندگان از طرح سوال از رئیسجمهور هم به این حواشی دامن میزد.
حواشی مربوط به این طرح تا آنجا ادامه یافت که مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از بسیجیان سراسر کشور تصریح کردند: طرح سوال از رییس جمهور تا اینجا کار مثبتی بود، هم نشان دهنده احساس مسئولیت مجلس و هم آمادگی مسئولان دولتی برای پاسخگویی است، اما ادامه این کار آن چیزی است که دشمن می خواهد. از نمایندگان محترم، تقاضا می کنیم از اینجا به بعد ادامه ندهند.
پس از سخنان ذکر شده رهبر معظم انقلاب، طراحان سئوال از رئیس جمهور با صدور بیانیهای انصراف خود را از پیگیری طرح مذکور اعلام کردند.
رسیدگی به کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری
بر اساس این گزارش، دیگر موضوع چالشی در ایام پاییزی مجلس نهم که در جلسات خانه ملت در آذرماه شاهد آن بودیم، رسیدگی به کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری بود. طرحی که کلیات آن به تصویب نمایندگان مجلس رسید اما جزئیاتش محل بحث وکلای ملت بود؛ بحثی که فراتر از بهارستان رفت و فعالان دانشجویی و برخی کارشناسان را هم وادار به اظهارنظر و انتقاد از برخی مواد آن طرح کرد.
نمایندگان مجلس در جلسه 21 آذرماه خود ماده جنجالی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را بررسی کردند که این ماده حذف شد. وکلای ملت در بررسی ماده 7 این طرح که اصلاح ماده 35 قانون فعلی انتخابات ریاست جمهوری را شامل میشد به حذف ماده پیشنهادی رای دادند. در ماده 7 این طرح آمده بود: ماده 35 به شرح ذیل اصلاح میشود:
ماده 35- انتخابشوندگان هنگام ثبتنام باید دارای شرایط ذیل باشند:
1- از رجال مذهبی و سیاسی (به معنای اینکه در حوزه مذهب و سیاست اهل نظر باشد)
2- ایرانیالاصل
3- تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران
4- مدیر و مدبر
5- دارای حسن سابقه و امانت و تقوا
6- معتقد و مؤمن به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور
7- التزام عملی به قانون اساسی به ویژه اصل پنجم آن
8- دارا بودن حداقل 45 و حداکثر 75 سال سن
9- دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد یا معادل حوزوی آن
10- عدم محکومیت کیفری مطابق قانون مجازات اسلامی
بر پایه این گزارش در تبصرههای این ماده نیز شرایط دیگری برای کاندیداهای ریاست جمهوری در نظر گرفته شده بود به نحوی که نامزدها برای احراز شرط رجل مذهبی بودن باید تأییدیه حداقل 25 نفر از اعضای ادوار مجلس خبرگان رهبری را هنگام ثبتنام ارائه میکردند و یا برای شرط رجل سیاسی بودن نیز ارائه گواهی تصدی سمت مقامات موضوع ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری پس از پیروزی انقلاب حداقل به مدت 4 سال یا ارائه تأییدیه حداقل یکصد نفر از نمایندگان فعلی مجلس در نظر گرفته شده بود.
پایان پیام/
بررسی مشکلات اقتصادی با حضور وزیر اقتصاد و توقف فاز دوم هدفمندی یارانهها، تلاش برای سوال مجدد از رئیسجمهور و اخطار رهبری از رویدادهای مجلس در پاییز سال گذشته بود.
کد خبر 239838
نظر شما