به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی بنابر « راهنمای تالین ویژه اعمال حقوق بین الملل در جنگ سایبری» که متخصصان مرکز دفاع سایبری تالین مستقر در استونی تهیه کردهاند، « اقداماتی که به کشتن و یا زخمی کردن اشخاص و یا آسیب رساندن و نابودی اشیاء بیانجامد، به روشنی مصداق استفاده از زور است.»
مایکل اشمیت، مدیر این پروژه و مدیر بخش حقوق بینالملل دانشگاه جنگ نیروی دریایی آمریکا گفت، تمامی محققانی که این گزارش را تهیه کردهاند، بر این موضوع توافق دارند که استفاده از ویروس « استاکس نت» علیه ساختارهای سایبری ایران در سال 2009 میلادی، استفاده از زور محسوب میشود.
گفته میشود که واشنگتن و تل آویو به طور مشترک، این نرم افزار مخرب را توسعه دادهاند، اگرچه تا کنون هیچکدام مسئولیت این حمله را برعهده نگرفتهاند.
ایران در سالهای گذشته بارها هدف حملات سایبری قرار گرفته است.
روزنامه واشنگتن پست در ژوئن 2012 میلادی گزارش داد، امریکا و رژیم اسرائیل با هدف جاسوسی علیه ایران، در زمینه ساخت ویروس رایانهای موسوم به « فلیم» همکاری کردهاند.این روزنامه همچنین افزود، آژانس امنیت ملی امریکا، سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) این کشور و ارتش رژیم اسرائیل برای ایجاد ویروس « فلیم » با یکدیگر همکاری کردند.
نیویوک تایمز نیز پیشتر در همان ماه فاش کرد باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا به طور مخفیانه دستور داده است به منظور خرابکاری در برنامه هسته ای ایران با استفاده از ویروس استاکس نت یک حمله سایبری علیه این کشور صورت گیرد.
نیویورک تایمز گزارش داد: "رئیس جمهور اوباما از نخستین ماههای تصدی ریاست جمهوری امریکا به طور مخفیانه دستور حملات پیچیده به سیستمهای رایانه ای که تاسیسات غنیسازی هسته ای اصلی در ایران تحت آنها اجرا میشود را صادر کرد، دستوری که به نحوی چشمگیر نخستین استفاده پایدار امریکا از سلاحهای سایبری را گسترش می دهد.»
در واکنش به چنین حملاتی، ایران، ستاد دفاع سایبری راه اندازی کرد. وظیفه این ستاد مهم دفاع سایبری جلوگیری از کرمهای رایانه ای یا جنگ افزارهای رایانهای، از نفوذ به شبکه های امنیتی ایران همچون تاسیسات، نیروگاه ها، مراکز دادهها و بانک ها، و جلوگیری از سرقت دادهها و اطلاعات آنها است.
نظر شما