به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی این فرمول مکررا به کار گرفته شده از سوی سعودیها و متحدان غربی و اسرائیلی آنها جهت بدنام کردن ایران، در خطر تبدیل شدن به یک کلیشه مضحک قرار دارد.
مقامات سعودی 18 نفر را که به ادعای آنها برای هدف قرار دادن «تاسیسات حیاتی» عربستان با یک «کشور خارجی» کار میکردند، دستگیر کردند.
وزارت کشور عربستان در بیانیهای اعلام کرد «16 سعودی، یک ایرانی و یک لبنانی طی عملیاتی هماهنگ و همزمان در 4 منطقه پادشاهی عربستان» از جمله ریاض و مکه دستگیر شدند.
حیرت انگیز است. شما هم اغراق و گنده گویی را در استفاده از عبارت «عملیات هماهنگ و هزمان» حس میکنید؟
کارشناسان اطلاعاتی سعودی همچنین افزودند، این مظنونین «در مورد تاسیسات حیاتی برای کشوری که برای آن کار میکردند، اطلاعات جمع آوری کردند.»
نام کشور ایران در این اتهامات به طور مشخص مورد اشاره قرار نگرفت اما وجود یک ایرانی نام برده نشده در بین دستگیر شدگان، انگشت اتهامی است که تلاش میکند زیرکانه و هوشمندانه عمل کند اما در حقیقت اقدامی است ناشیانه برای سر هم کردن یک دروغ. همچنین ادعای وجود یک لبنانی در بین دستگیر شدگان نیز تلاشی است از سوی آل سعود برای اشاره به حزب الله. ملغمهای که در بالا به آن اشاره شد در حقیقت تلاشی است ناپخته تا به زعم عربستانیها به شکل زیرکانهای با اتهام کلیشهای غرب مبنی بر حمایت ایران از تروریسم بین المللی همسو به نظر برسد.
چیزی که به ندرت در رسانههای غربی مورد اشاره قرار گرفته این است که عربستانیهای دستگیر شده از بین جمعیت شیعه این کشور در استان الشرقیه هستند. این اقلیت به شدت تحت فشار در عربستان، همسو و متحد با برادران و خواهران خود در کشور همسایه بحرین، طی دو سال گذشته برای آزادیهای سیاسی تظاهرات برگزار کردهاند. آل سعود نیروهای ضربتی خود را جهت سرکوب وحشیانه و مستمر جنبش دموکراسی هم به بحرین و هم به استان نفت خیز الشرقیه عربستان، اعزام کرده است.
از زمان ورود نیروهای سعودی به بحرین در مارس 2011، نزدیک به 100 غیرنظامی بیپناه به دلیل اینکه به خود جرات دادند که خواستار یک دولت دموکراتیک شوند، کشته شده و همچنین هزاران نفر مثله یا حبس شدهاند. از سوی دیگر، در عربستان سعودی نیز صدها تن دستگیر و توسط همان سیستم استبدادی پادشاهی که کاملا تحت حمایت دولتهای غربی است به سیاه چالهای نامعلومی انداخته شدهاند.
چه راهی بهتر از اینکه توجهات از سرکوب معترضان با داستان ساختگی وجود یک حلقه جاسوسی خارجی منحرف شود؟ یک حلقه جاسوسی ایرانی.
بواسطه این روش، سردمداران سعودی مشکل را که در حقیقت حقوق رعایت نشده مردم بحرین و عربستان است، تلاش یک کشور خارجی برای براندازی جلوه میدهند. طعنه آمیز اینکه آنها همچنین با این حربه توجهات را از این حقیقت که عربستان سعودی در همین بازه زمانی از تروریستها در سوریه حمایت کرده، منحرف میکنند؛ تروریستهایی که برای تحقق هدف جنایتکارانه غرب مبنی بر تغییر رژیم در سوریه در حال قتل و آدم کشی و هرج و مرج هستند.
جدیدترین ادعای مقامات سعودی نشان عملیات روانی را با خود دارد. جزئیات این ادعاها به شدت نامشخص است و اتهامات بر پایه کنایه و احساس گرایی مطرح شدهاند. ناظران آگاه در بحرین این الگوی منسوخ ِ «تلاش عناصر خارجی برای براندازی» را به خوبی تشخیص میدهند. دستگیریها، اتهام زنیها، اخبار سلطنتی، ادعاهای گزاف مبنی بر «آشکار شدن دست توطئه گران خارجی»...همگی، همواره کوچکترین پایه و اساسی نداشته و هیچ مدرکی در پی آنها منتشر نشده است. نمایشهایی سیاسی که تبدیل به تقلیدی مضحک و خنده آور شدهاند.
زمانی را بیاد بیاورید که سعودیها و امریکاییها با متهم کردن ایران مبنی بر تلاش برای ترور سفیر عربستان در واشنگتن در پایان سال 2011 چه جوش و خروش رسانهای را رقم زدند.
بعد از این خدعه و نیرنگ مضحک چه مدرک و پایهای برای آن ارائه شد؟ یا اتهام مطرح شده علیه دو ایرانی بیپناه مبنی بر تلاش برای بمب گذاری در املاک اسرائیلیها در کنیا در سال 2012 بر اساس چه مدرک و محتوایی بود؟
در موارد مشابه دیگر میتوان به ادعاهای آژانسهای اطلاعاتی اسرائیل مبنی بر دست داشتن ایرانیها در توطئههای تروریستی در گرجستان، تایلند، هند، آذربایجان و بلغارستان اشاره کرد.
با وجود گزارشات متعدد رسانههای غربی از این داستانهای نخ نما شده، در پی هیچ کدام از این «توطئههای جنجالی» پیگرد قضایی انجام نگرفت؛ بگذریم از اینکه کوچکترین مدرکی مبنی بر نقش دولت ایران در این به اصطلاح توطئهها ارائه نشد.
تمام این روایتهای ساختگی آشکارا چیزی بیش از داستانها و افسانههایی غیرقابل باور و بی سر و ته نیستند؛ افسانههایی خیالی که در آنها قصههایی مشکوک و سوال برانگیز روایت میشود.
تنها الگوی ملموسی که از این اتهامات ساختگی به چشم میآید، تبانی جاسوسان سعودی با همتایان غربی و اسرائیلی آنهاست؛ الگویی که رسانههای به اصطلاح خبری غرب نیز در آن مشارکت داشته و در پیشبرد آن مساعدت میکنند.
جدیدترین داستان مبنی بر وجود یک حلقه جاسوسی ایرانی در عربستان فصل تاریک دیگری از همین افسانههاست.
با وجود این، دیری است که عمر این روش افسانه پردازی به سر آمده و دیگر کمتر کسی کوچکترین اعتباری برای این داستانها قائل است.
نظر شما