خبرگزاری شبستان: پ ک ک نماینده اکراد ملی گرای افراطی از سال 1978 فعالیت خود را تحت نام " آپولاجار" یعنی پیروان عبدالله اوجالان با خط مشی مارکسیست مائوئیست آغاز کرد.این گروهک در سال 1984 تحت نام حزب کارگران کردستان مبارزه مسلحانه راآغاز و اعلام موجودیت کرد. از آن تاریخ تاکنون طی طی درگیری های مسلحانه با ارتش ترکیه بیش از 60 هزار جوان کرد و نیروهای امنیتی کشته شده و نزدیک به 100 هزار نفر مجروح و معلول شده اند. پ ک ک در ترکیه ، اروپا و روسیه سازماندهی شده است. مقر اصلی این گروهک ترویستی در شمال عراق تحت حاکمیت حکومت محلی کردستان عراق و کوهستان قندیل است. ناتو،آمریکا ،اتحادیه اروپا و رژیم نژاد پرست صهیونیستی از پ ک ک حمایت می کنند. در راستای تحلیل تصمیم فعلی اوجلان بهتر است ابتدا نگاهی بیندازیم به خط مشی های اولیه پ ک ک .
شیوه های عمل پ. ک. ک در اوایل شکل گیری
1) تدوین وابلاغ تمام مقررات حزبی بوسیله عبدالله اوجالان و عدم توان سرپیچی از دستورات رهبری از سوی اعضا
2) تهدید به مرگ افرادی که قصد خروج و یا انشعاب از حزب را داشتند .
3) معرفی پ.ک.ک بعنوان تنها حزب حاکم مطلق سیاسی در منطقه و پذیرا نبودن هیچگونه فعالیت حزب و یا سازمان هم عقیده در منطقه
4) عدم اعتقاد به شیوه های مبارزات فرهنگی و مسالمت آمیز
5) شناسایی ، تهدید و قتل خبرنگارانی که علیه پ.ک.ک مطلب می نوشتند .
6) متوسل شدن به خشونت جهت رسیدن به اهداف خود
7) نفی روابط آزادانه اعضا حزب با عناصر مونث و تیرباران طرفین
8) ممنوعیت و مجازات برای شرب خمر و مواد مخدر
9) پارتیزانی و چریکی عمل کردن به عنوان تاکتیک حزب
10) تلاش برای ضربه زدن به صنعت توریسم جهت متضرر کردن دولت ترکیه
شیوه های عمل نوین پ.ک.ک
تک روی و خودخواهی های حزب پ. ک. ک و شیوه های عمل تند و ناصحیح آن باعث گردید حزب های کردی با سابقه فعالیت بیشتر با پ.ک.ک مقابله نمایند و این امر موجب بیداری حزب و تجدید نظر در شیوه های عمل خود گردید و جهت ایجاد جبهه واحد کردستان و ایجاد اتحاد با حزب های کردی با دیدگاهی باز به بررسی وضعیت پرداخت و به این نتیجه رسید که به تنهایی نمی تواند کاری از پیش ببرد و در شیوه جدید خود اقدامات ذیل را به عنوان شیوه های نوین سرلوحه کاری خود قرار داد :
1) سرنگونی دولت در استرتژی نوین مورد هدف نیست بلکه متحول ساختن دولت است .
2) تشکیل جبهه مشترک با تمام احزاب مخالف با هر اعتقادی که دارند .
3) قرار دادن امکانات در اختیار احزاب مبارز علیه دولت ترکیه حتی حزب الله
4) ارسال نامه به سران احزاب کردی در کشور های مختلف و دعوت به دیدار و گفتگو
5) تغییر شعار از کردستان متحد آزاد و مستقل به اتحاد آزاد و محوری دموکراتیک یعنی تبدیل جنگ به آشتی
6) تغییر نام ARGK(شاخه نظامی ) و ARNK(شاخه سیاسی ) که برای سرنگون ساختن دولت ترکیه تشکیل یافته بودند به ( نیروی مدافع خلق ) که جهت پیشبرد صلح وچاره یابی تشکیل یافته است .
لازم به ذکر است عثمان اوجالان که نسبت به برادرش عبدالله اوجالان فردی واقع بین و زرنگ تری است تندروی های برادرش را موفقیت آمیز نمی دانست و به همین علت سیاست سازش و نرمش را بدست گرفته تا نظر سازمانهای بین المللی را نسبت به حزب تغییر دهد و پ.ک.ک را از لیست سازمانهای تروریستی خارج نماید و استراتژی نوین حزب مبنی بر تغییر حکومت ترکیه و طرفداری از کردستان دموکراتیک زیر نظر دولت ترکیه و پرهیز از تلاش برای ایجاد دولتی مستقل و جدا و تلاش برای دموکراسی و اتحاد آزاد را سرلوحه کاری خود قرار داده است .
دستگیری عبدالله اوجالان و تغییر مواضع پ.ک.ک
با تغییر سیاست افراطی در حزب و روی آوردن به صلح و اتحاد (منظور اتحاد و صلح با احزاب با سابقه تر کردی) ، پ.ک.ک توانست رابطه خود را با احزاب شمال عراق از جمله حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی کردستان عراق بهبود بخشد و درگیری های گذشته را فراموش نماید بطوریکه نیروهای پ.ک.ک در قندیل حدود 6 هزار نفر و در محور نزیک 8 هزار نفر تجمع و اسکان یافتند که بعد از حمله آمریکا به عراق و عدم توافق پ.ک.ک با آمریکا مبنی بر تحویل سلاح های خود مجبور به تخلیه مراکز خود شدند و در گروههای 40 و 50 نفری به شمال کردستان و احتمالا ارمنستان و ... کوچ نمودند . ادامه اشغالگری امریکا در عراق موجب تقویت نیافتن دولت عراق شد بطوریکه اخیرا رئیس جمهوری عراق اعلام نموده که توان اخراج پژاک از شاخه های پ.ک. ک از عراق را ندارد . به هر حال فعلا عناصر پ.ک.ک جای امن و مناسبی در ترکیه ، عراق ، سوریه و ایران برای ادامه فعالیت خود ندارند و در صورت زیاد شدن فشار و تضعیف آنها از سوی ترکیه و ایران احتمال تسلیم شدنشان وجود داشت و امروز اوجالان رهبر حزب پکک از هوادارانش خواسته خاک ترکیه را ترک کنند که این آتشبس میتواند گفتوگوهای صلح که در سال گذشته آغاز شد را تقویت کرده و به درگیریهایی که از سال 1984 آغاز شده پاپان دهد.
نویسنده: اقدس اقبال
پایان پیام/
نظر شما