تعیین باید ها و نبایدهای عزاداری نیازمند صدور ابلاغیه نیست

حجت الاسلام ادیب یزدی بر لزوم حفظ وحدت و هماهنگی بین مساجد و هیئت های مذهبی تاکید کرد و گفت: تعیین باید ها و نباید های عزاداری نیازمند صدور ابلاغیه نیست.

حجت الاسلام مرتضی ادیب یزدی، مشاور امور روحانیون معاونت مجلس صدا و سیما بر لزوم برگزاری گسترده عزاداری ایام محرم در مساجد تاکید کرد و به خبرنگار شبستان گفت: مهم ترین مسئله ای که در عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) باید مورد توجه قرار گیرد، اخلاص و توجه به فلسفه عاشورا بدون تظاهر و خود نمایی است، چرا که ریا در عزاداری فضیلت آن زائل می کند.


وی با بیان اینکه بایدها و نبایدهای عزاداری سید الشهدا (ع) نیازمند ابلاغیه و صدور حکم نیست، افزود: عزاداران ابا عبدالله الحسین(ع) که خود را برای عزاداری آن حضرت مهیا می کنند خود به شئوناتی که باید رعایت شود، واقفند و نباید برای هیئت های عزاداری امام حسین (ع) بدون مدیران هیئت و پشت درهای بسته تصمیم گیری شود.

 

حجت الاسلام ادیب یزدی ادامه داد: مرکز رسیدگی به امور مساجد، سازمان تبلیغات اسلامی، نیروی انتظامی و صدا وسیما باید با هیئت ها و مسئولان آنها همکاری و تعامل داشته باشند و هیئت های مذهبی باید در جریان تصمیم گیری ها باشند تا تصمیم گیری های یک جانبه منجر به کمرنگ شدن عزاداری ها و افول گستردگی عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) نشود.


حجت الاسلام ادیب یزدی درباره نحوه عزاداری در مساجد اظهار کرد: گاهی اوقات عزاداران ابا عبدالله الحسین (ع) به واسطه حالات خاص روحی و شدت حزن و اندوهی که در آنها ایجاد می شود و برای اظهار ارادت به ساحت امام حسین (ع) ممکن است، بخشی از بدن خود را عریان کنند که این مسئله در شرع مورد اغماض و عفو است و عزاداری در حالت برهنه و دور از چشم بانوان به حرمت مسجد لطمه نمی زند. 

 

وی با تاکید بر اینکه پررنگ شدن عزت اهل بیت پیامبر (ص) باید مورد توجه مداحان قرار بگیرد، اظهار کرد: سخنرانی و مداحی واعظان باید در کنار ابراز مظلومیت آنها، کرامت و عزت اهل بیت را پررنگ کند. 

 

حجت الاسلام ادیب یزدی بر لزوم تبیین و تشریح ابعاد مختلف بحث بصیرت و بیداری از سوی ائمه جماعات، روحانیون و خطبا در مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) تاکید و خاطر نشان کرد: ائمه جماعات و وعاظ محرم و صفر امسال باید مبحث اصلی خود را موضوع بصیرت قرار دهند، چرا که در فتنه 88 شاهد این مسئله بودیم که دشمن در فتنه گری ها نه تنها سعی در دخالت در امور کشور داشت، بلکه به فتنه گران راهکار ارایه می داد و به آتش فتنه دامی می زد. از این رو امسال باید محور سخنان وعاظ حول موضوع بصیرت که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست، باشد.


این کارشناس مباحث دینی ادامه داد: از روشنگری های اباعبدالله الحسین (ع) در قیام کربلا، امروز باید در مسیر ارتقای بصیرت و بیداری مردم استفاده کرد و خطبا و روحانیون و ائمه جماعات باید مصادیق فتنه گران در طول تاریخ و کیفیت عملکرد آنها را شناسایی و برا یمردم تبیین کنند. به عنوان مثال فتنه ای که موجب وقوع واقعه کربلا شد و فتنه های دیگر صدر اسلام باید به مردم معرفی شود و وعاظ از بیان آنها هیچ ابایی نداشته باشند. زیرا مردم تمایل دارند که در شرایط حساس با وظیفه الهی خود آشنا شوند.

 

وی بر لزوم بیان مباحث تاریخی، اجتماعی و سیاسی با ظرافت خاص از سوی ائمه جماعات تاکید و ادامه داد: مباحث تاریخی، اجتماعی و سیاسی باید در مجالس عزداری ابا عبدالله الحسین(ع) در مساجد مورد کنکاش قرار گیرد و با بیانی روان و بی تکلف برای مردم مطرح شود تا زمینه ارتقای اگاهی های مردم در مباحث اجتماعی و سیاسی جامعه فراهم شود.


حجت الاسلام ادیب یزدی تقویت مراسم سنتی عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) را یکی دیگر از موضوعاتی دانست که باید مورد توجه قرار گیرد و اذعان کرد: مراسم عزاداری به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در شهرستان ها و مراکز استان ها همه ساله به صورت مطلوب و گسترده برگزار می شود که البته باید این مراسم جهت دهی شوند تا اهداف و نظریات مقام معظم رهبری در آن محقق و پیام های انقلاب از سوی افرادی که تریبون مساجد به دست آنهاست مطرح شود تا زمینه ارتقای بصیرت و آگاهی در مردم ایجاد شود.

 

وی با اشاره به اهمیت توجه به بحث ولایت مداری در عزاداری های محرم بیان کرد: امروز فریاد ما باید برسر آمریکای جنایت کار و اسراییل خونخوار باشد، تا به چنین پیام هایی در عزاداری ها توجه نشود اهداف قیام امام حسین نیز تببین نمی شود. امروز فریاد " هل من ناصر ینصرنی" ابا عبدالله الحسین(ع) باید موضع گیری ما در مقابل دشمنان وقت باشد.


مشاور امور روحانیون معاونت مجلس صدا و سیما نقش رسانه ملی را در تقویت عزاداری های سنتی مهم ارزیابی کرد و گفت: صدا و سیما می تواند با به کارگیری شیوه های خاص در معرفی نحوه عزاداری قومیت های مختلف ایران اسلامی در فرهنگ سازی عزاداری سنتی نفش مهم و تاثیر گذاری ایفا کند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه به هیئت های مذهبی توصیه کرد که در مراسم عزاداری با ائمه جماعات مسجد هماهنگ و به بحث نماز اول وقت و اقامه نماز جماعت توجه داشته باشد.

 

وی نبود همکاری میان مسجدی ها با هیئت های مذهبی را زمینه ساز کم شدن حالات معنوی در عزاداران دانست و ادامه داد: همه ارکان مساجد و هیئت ها باید با تعامل و همکاری که با یکدیگر دارند، تنها برای برپایی عزاداری صحیح همراه با حفظ شئونات دینی تلاش کنند.


پایان پیام/

 

 

 



 

کد خبر 2392

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha