به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیتالله سید احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، عصر روز گذشته(27 اسفند) به مناسبت میلاد حضرت زینب(س) و روز پرستار در جمع پرستاران اظهار کرد: زن تنها در خانواده نقش مهمی برعهده ندارد بلکه نقش بسزایی در حوزه خلقت آدمی و تعیین موقعیت سیاسی و اجتماعی دارد.
وی با بیان اینکه شخصیت زن در اسلام حوزه گسترده ای را شامل می شود، گفت: موقعیت زن و نقش زن در اسلام صرفا محدود به مدیریت داخلی خنواده نیست و از دیدگاه زینب کبری (س)، نقش زن در حوزه خلقت انسان، در حوزه رشد آوری و موقعیت سیاسی و اجتماعی است.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه آنچه امروز اسلام به عنوان یک مکتب در مقابل فمنیسم شرک آلود مطرح می کند، مسئله حفظ حقوق و حدود زن در جامعه است، تصریح کرد: زن و مرد در اسلام دو جریان در انسانیت هستند وتحقق همه فضایل انسانی به وسیله آموزش این دو جریان در همه عرصه ها قابل تحقق است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در باور فمنیستی زنان کار مردها را انجام می دهند و این تفکری غلط است چرا که این تفکر ظلم به حقوق زنان است، گفت: ساختار وجودی زن و مرد با یکدیگر متفاوت است بنابراین انجام کارهای مردانه توسط زنان کاری اشتباه است.
وی با بیان اینکه هماکنون جای زن و مرد تغییر کرده است، اظهار کرد: اینکه یک مرد را زن بنامند و کار زنانه به او بدهند سبب خفت او میشود، اما متاسفانه هیچ زنی از اینکه کار یک مرد را انجام دهد احساس ناراحتی نمیکند و هر کدام از این دو خصوصیاتی جداگانه دارند و وظایف آنها بر مبنای شخصیت و هویت آنها تعریف میشود.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه از حیث مدیریت خانواده وظایف یک زن با وظایف یک مرد متفاوت است و در حوزه جامعه و زندگی اجتماعی و سیاسی نیز به همین گونه است، اذعان داشت: زن و مرد هر کدام امکانات جدایی دارند و به همین خاطر اسلام این دو را نابرابر خوانده است.
وی گفت: گاهی در زندگی اجتماعی و سیاسی مسایلی بروز میکند که نقش زن پررنگتر از مرد شده و نقشی موثرتری دارد.
وی در ارتباط با نقش و ارزش زن در اجتماع اظهار کرد: نگاه قومیتها و فرهنگهای اقوام گذشته در ارتباط با جایگاه زن متفاوت بوده و در این جوامع زنان نادیده گرفته میشدند برای مثال زنده به گور کردن دختران در عرب نیز رسمی بود که از جوامع شرقی و کشور چین به اعراب رسیده بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: حدود 300 سال پیش، جوامع غربی در راستای منزوی کردن زنان حرکت میکردند و زن به عنوان یک کالا محسوب میشد و این در صورتی بود که در جهان اسلام شخصیت زن دارای جایگاه ویژه و حدود و حقوق مساوی با مرد بود.
امام جمعه مشهد در بخشی دیگر از سخنان خود به نقش حضرت زینب(س) در تداوم قیام عاشورا اشاره کرد و افزود: حضرت زینب(س) در حمایت از حجت خدا از پا ننشست و حمایت ایشان از مقام ولایت در تاریخ اسلام ماندگار شد.
آیت الله علمالهدی با بیان اینکه پرستاری حضرت زینب (س) از یک بیمار پرستاری و نگهداری معمولی نبود، زیرا پرستاری وی همراه با پرورش انسانی و اخلاقی بود، تصریح کرد: حضرت زینب(س) تنها الگوی پاسداری نبود و نمونه قهرمانی و نقشآفرینی زن در عرصه اجتماع بود.
امام جمعه مشهد با اشاره به این مطلب که حضرت زینب (س) وظیفه کفالت از خاندان اهل بیت (ع) را برعهده گرفت و این خاندان با مدیریت حضرت زینب (س) پس از حادثه عاشورا نقشآفرینی کرده و تاثیرات زیادی در نشر این حادثه عظیم داشتند.
وی خاطر نشان کرد: پرستاران شغل مقدسی دارند و نامگذاری سالروز ولادت حضرت زینب (س) به عنوان روز پرستار مایه افتخار این قشر از جامعه است.
پایان پیام/
نظر شما