چهارشنبه سوری ازنظر اسلام وعلما

وجود سنت های ایرانی اگرچه در اسلام سابقه ای نداشته اما همواره دین مبین اسلام باسنتهایی که خلاف شرع وعقل نباشند وره آورد آن سنتهای حسنه باشد مخالفتی ندارد.

ظاهرا مراسم چهارشنبه سوری برگرفته از آئینهای کهن ایرانیان است که همچنان در میان آنها و با اشکال دیگر در میان باقی بازماندگان اقوام آریائی رواج دارد. اما دکتر کورش نیکنام موبد زرتشتی و پژوهشگر در آداب و سنن ایران باستان، عقیده دارد که چهارشنبه سوری هیچ ارتباطی با ایران باستان و زرتشتیان ندارد و شکل گیری این مراسم را پس از حمله اعراب به ایران می داند.

 

نظربرخی ازمراجع درباره چهارشنبه سوری:

حضرت آیت الله خامنه ای:چهارشنبه سوری و سیزده بدر مبنای عقلایی ندارد،حضرت آیت الله فاضل لنکرانی (ره):در فرض مزبور که دارای خطرات جانی و مالی است و موجب اذیت و آزار دیگران است و مخالف مقررات و قانون و نظم جامعه است جایز نیست.

حضرت آیت الله بهجت(ره):این کارها مشروعیت ندارد.

حضرت آیت الله تبریزی(ره):هیچ یک ا زاین امور رجحان شرعی ندارد و تشویق مردم به این مورد تشویق به دنیا غافل کردن از آخرت است و این که تصور می کنند این امور مردم را به حفظ وطن و عزت وا می دارد تصوری باطل است، آنچه مردم را به عزت می رساند و به حفظ وطن وا می دارد ایمان است و بس.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:اشکال دارد.حضرت آیت الله سیستانی:اموری که به جامعه ضرر می زند و موجب ایذاء مردم است مانند استعمال ترقه خرید و فروش آن جایز نیست.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی:این کارها شایسته مسلمان نیست.

چهارشنبه سوری ازنظر شهیدمطهری

آتش روشن کردن شعار آتش‏ پرستان است. از روى آتش پریدن در چهارشنبه‏ آخر سال در اسلام بوى کفر مى‏ دهد. «سرخى تو از من زردى من از تو» در اسلام شرک و کفر است. اینها شعار گبرها و آتش ‏پرستهاست. اسلام براى مبارزه کردن با اینها آمده. اسلام دین اذان و دین‏ لا اله الّا اللَّه‏ است.

متأسفانه پاره ه‏اى خرافات هم اکنون در میان برخى ایرانیان وجود دارد از قبیل پریدن از روى آتش در چهارشنبه‏ آخر سال و سوگند خوردن به سوى (نور) چراغ که از بقایاى ما قبل اسلام است. و این وظیفه اسلامى است که با مقیاسهاى اصولى اسلام عقاید پاک و خالص اسلامى را از کدورت اندیشه‏ هاى جاهلى همیشه دور نگاه دارند.

 منبع:

(مجموعه استفتائات مقام معظم رهبری)
مجموعه‏ آثاراستادشهید مطهرى ج‏14 ص 116

مجموعه ‏آثار استاد شهید مطهرى ج‏25 ص 387

 پایان پیام/

 

کد خبر 238825

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha