به گزارش خبرنگار شبستان، غلامحسین الهام، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور و سخنگوی دولت در همایش ملی جمعیت تعالی و راهبردها که امروز در تالار وزارت کشور برگزار شد، گفت: جمعیت یک مسئله اساسی در همه عرصههای فرهنگی و سیاسی است.
وی افزود: جمعیت یکی از ارکان قدرت در ارتباطات سیاسی تعریف میشود که نباید در این عرصه سیاستهای پیدا و پنهان را نادیده گرفت.
الهام با اشاره به سرشماری سال 1365 که اولین سرشماری ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شمار میآید، گفت: در آن موقع روند جمعیت رو به رشد را نشان داد و دولت وقت از رشد جمعیت ابراز خوشحالی کرد که این مسئله با واکنشهای منفی مواجه شد.
وی ادامه داد: پس از آن برنامهریزیهایی برای کنترل جمعیت از اوایل 60 و اواخر 70 صورت گرفت که به شدت در این زمینه فرهنگسازی به عمل آمد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه فرهنگسازی برای کنترل رشد یکی از حساسترین تصمیمگیریها به حساب میآید، اظهار کرد: در آن زمان روشهای آسان شروع شد و با پشتیبانی دولت فرهنگ بدبودن خانواده بزرگ جا افتاد و در همین زمینه عقیمسازی خانمها و آقایان قانونی شد.
وی با بیان اینکه اکنون با تغییر ذائقه مردم روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: امروزه آثار و خطرات خانوادههای کوچک را میبینیم و تکفرزندهایی که معنای نسل را نمیدانند.
الهام ادامه داد: اگر این تک فرزندان دچار بحران خانوادگی شوند به جای خانواده به خیابان پناه میبرند و دچار مشکلات اجتماعی میشوند، چرا که کمبود عاطفه بحران شدیدی تلقی می شود که خاستگاه آن خانواده است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه شرایط اقتصادی موجب تغییرات فرهنگی در خانوادهها شده است، اظهار کرد: این روند موجب کاهش جمعیت در آینده میشود.
وی افزود: برخی مردم برای کاهش جمعیت و سالمسازی نسل رو به سقط جنین آوردند که این مسئله جای نگرانی دارد و باید این فرهنگ تغییر کند.
وی با اشاره به سخنان رییسجمهور در سال 85 در رابطه با هشدار کاهش جمعیت اظهار کرد: آن هنگام هم سخنان رییسجمهور با تهاجمات مختلفی روبرو شد و سخنان رییسجمهور را غیر کارشناسی به حساب آوردند.
الهام ادامه داد: از جمله تهاجمات این بود که رییسجمهور سخنان انتخاباتی میزند تا در سال 88 نسلی را به وجود آورد که به او رأی دهد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه گزارشات کارشناسانه درباره خطرات کاهش جمعیت به رهبری منتقل شد، اظهار کرد: بر اساس این گزارشات کارشناسانه ایشان به مبنای روشن کارشناسی درباره خطرات کاهش جمعیت استدلال کردند و راهبردی رهبری تبدیل به راهبردهای اساسی جمعیت کشور شد.
وی ادامه داد: راهبردی رهبری به عنوان دستورالعملی برای برنامهریزی دستگاههای اجرایی برای رشد جمعیت شده است.
الهام با بیان اینکه مهمترین امر برای تغییر فرهنگ کاهش جمعیت برنامهریزی مطلوب است، اظهار کرد: امروزه اعتماد و توکل به خدا کاهش پیدا کرده است، باید بدانیم که خداوند روزی فرزندان ما را میدهد و ما باید در جایگاه اعتماد و توکل به خدا برنامهریزی برای رشد جمعیت انجام دهیم.
وی با تأکید بر اینکه برای نسل امروز باید شرایط اقتصادی و اشتغال ایجاد کنیم، اظهار کرد: باید با تحلیل درست جمعیتشناسی و همچنین برنامهریزی نیاز جوانان را در زمینه اشتغال برطرف کنیم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه تمام سازمانها و نهادها با کمک ثبتاحوال باید برنامهریزی برای آینده کشور کنند، اظهار کرد: آینده را خداوند اداره میکند و اراده او با تدبیری را که او از ما خواسته میتوانیم نشاط، امید و افزایش جمعیت را بیابیم.
وی با بیان اینکه تقویت ازدواج همجنس از سوی دشمنان یک پدیده خطرناک به شمار میآید، اظهار کرد: این مسئله موجب نابودی خانوادهها میشود و شاید یک جهت آن تغییر ترکیب جنسی باشد که خطرناک بوده و تهدید اخلاقی به حساب میآید.
پایان پیام/
نظر شما