اژه ای تشریح کرد: نقش بانک مرکزی در فساد بزرگ مالی

دادستان کل کشور با اشاره به فساد مالی بزرگ سال 90 گفت: بانک مرکزی نیز در موضوع فساد بزرگ مالی مقصر است زیرا نظارت خود را به درستی انجام نداده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور در نهمین نشست تخصصی کاربردی رؤسای پلیس پیشگیری سراسر کشور گفت: برنامه سیاست‌گذاری و مجموعه مسایلی که هر فرد دارد در راستای اعتقادات، ایدئولوژی، باورها و هدفی است که در نظر دارد و از آنجا که ما متدین به دین اسلام هستیم و به اسلام ناب اعتقاد داریم نظام ما اسلامی است و همه در جهت رسیدن به بندگی خالصانه برای خدا تلاش می‌کنیم.

وی افزود: مجموعه پلیس به‌هم پیوسته است و پی‌گیری، پیشگیری، مقابله و برخورد برای بازپروری یک بزهکار و جبران خسارت وارده از ناحیه وی به جامعه و افراد بزه‌دیده مسایلی است که باید با هم پیوستگی داشته باشد و نمی‌توانیم به این مجموعه جدا بنگریم، بنابراین ساختار و برنامه‌ریزی‌ای که برای اجرا در نظر گرفته می‌شود باید با یکدیگر سنخیت داشته باشد تا ما را به هدف برساند، ما نمی‌توانیم با اجزای غیرهمخوان حرکت کرده و به مطلوب برسیم.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای افزود: استفاده از سایر تجربیات، علوم، فنون و داشته‌های دیگران ایرادی ندارد اما در صورتی که خواستیم پیوندی از مسایل غیراسلامی با اسلامی داشته باشیم نباید مغایر با مسایل اسلامی عمل شود.

دادستان کل کشور با اشاره به دستورات دین اسلام در زمینه پیشگیری، برخورد و بازپروری محکومان گفت: اسلام دینی برای فراهم‌ساختن زمینه رشد و تعالی است و تکیه این دین بر شکوفایی و رشد است، اگر کسی خلاف دین عمل کرد باید با او به عنوان فرد متجاوز برخورد شود تا کسانی که شاهد تجاوز این فرد از حدود و شاهد مجازات متناسب با تجاوز وی هستند، عبرت بگیرند.

حجت الاسلام اژه‌ای با اشاره به اینکه برای وقوع هر جرم انگیزه، ابزار و زمان مورد نیاز است خطاب به پلیس‌های پیشگیری گفت: چنانچه نیروی انتظامی کاری در زمینه پیشگیری انجام می‌دهد باید بداند که در وقوع جرم چه عواملی مؤثر است و با از بین بردن آنها مانع وقوع جرم شود.

وی تصریح کرد: ما به تنهایی نمی‌توانیم همه انگیزه وقوع جرم را از مجرم بگیریم و اقدام در مواردی مانند فقر یا بیکاری که از عوامل افزایش بزه است کاری است که باید بین مجموعه دولت و جامعه انجام شود تا کار به مسایل مجرمانه کشیده نشود، همچنین از دسترسی مجرمان به سلاح‌های سرد و گرم جلوگیری شود.

دادستان کل کشور فعالیت‌های پلیس پیشگیری را تجربه ارزشمند برای کشور دانست و افزود: با تجربه‌ای که شما در برخورد با مجرمان داشته‌اید و تحقیقاتی که انجام داده‌اید می‌توانید به تصمیم‌سازان کمک کنید و با ارایه اطلاعات و تحلیل آنها خدمتی به جامعه انجام دهید.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای افزود: از پلیس می‌خواهم به رفتارش با مردم دقت کند زیرا اگر مردم نباشند خدمات آنها نیز بی‌فایده خواهد بود، مردم می‌توانند در پیشگیری نقش مؤثری داشته باشند و باید فضایی فراهم شود تا اصلاح و تربیت مجرمان و پذیرش آنها در جامعه نیز مطلوب باشد.

وی با اشاره به اینکه پلیس باید برای مردم باورپذیر باشد، گفت: مردم باید بپذیرند که ما خیر و صلاح آنها و امنیت جان و مال و شغل و ناموس‌شان را می‌خواهیم و توانایی احقاق آن را نیز داریم.

دادستان کل کشور با اشاره به فساد مالی بزرگ سال 90 گفت: برای همه ما جای تأسف دارد، هر چند که با این موضوع برخورد شد اما اگر پیشگیری و شناسایی انجام نشود چنین مشکلاتی رفع نخواهد شد، در این اختلاس بزرگ 14 مورد تخلف عمده ثبت شد که از آن جمله می‌توان ثبت بررسی‌نشده تقاضای مشتری، اعتبارسنجی‌نشدن مدارک و عدم بررسی صحت اسناد را نام برد، همچنین بین گشایش‌کننده LC‌ و بانک کارگذار ضوابط قانونی بانکی رعایت نشده و نظارت از بالاترین درجه تا شعبه صورت نگرفته است، بانک مرکزی نیز در این بین بی‌تقصیر نبوده زیرا نظارت خود را به درستی انجام نداده است، سقف تسهیلات ارایه‌شده توسط بانک نیز در این بین در نظر گرفته نشده بود و به همین دلیل این رابطه ناصحیح حتی اگر به قصد مجرمانه نبوده اما با پشتیبانی و حمایت توسط برخی افراد مسیر خود را پیموده است.

وی تصریح کرد: اگر امروز همه از این جرم بزرگ که اتفاق افتاد درس نگیریم ممکن است این مسایل ادامه پیدا کند، این اتفاق به اعتماد مردم لطمه زد و حیثیت سیستم بانکی را زیر سؤال برد و باعث شد بانک‌ها به افرادی که برای فعالیت صحیح نیازمند تسهیلات هستند ارایه خدمت نکنند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 236971

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha