به گزارش خبرگزاری شبستان، «دکتر محمد سلطانی فر» مدیرکل مطالعات رسانه مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و مدیر گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، در حاشیه برگزاری نخستین نمایشگاه نشریات تخصصی درباره لزوم و ضرورت برپایی این نمایشگاه گفت: نگاه تخصصی داشتن به حوزه های علوم مختلف، اقدام شایسته ای است، اما نکته ای که وجود دارد این است که نگاه تخصصی ممکن است سبب شود مردم عادی که در نمایشگاه مطبوعات حضور پیدا می کنند، در این گونه نمایشگاه های تخصصی حضور نیابند و این نمایشگاه دچار کم اقبالی شود.
وی با اشاره به اینکه بیشتر موافق برگزاری نمایشگاه نشریات تخصصی در دل نمایشگاه مطبوعات است، بیان کرد: مردم زمانی که در نمایشگاهی متشکل از نشریات عمومی و تخصصی حضور پیدا می کنند، می توانند با نشریات علمی و تخصصی نیز از نزدیک آشنا شوند، چراکه ما به دنبال آشنا کردن مردم با حوزه های تخصصی نشریات هستیم و وقتی عنوان یک نمایشگاه "تخصصی" می شود، افراد متخصص به سراغ آن می روند و کمتر مردم به طرف آن کشیده میشوند.
به اعتقاد مدیر گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، مردم ما در نمایشگاه عمومی و سراسری مطبوعات خیلی بیشتر نسبت به نشریات تخصصی و مطبوعات واکنش نشان می دهند.
مدیرکل مطالعات رسانه مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، در مورد نقش نشریات تخصصی در تولید علم کشور اظهار کرد: در حال حاضر نشریات علمی و پژوهشی جایگاه اصلی را که باید تولید علم، محتوا، تئوری، نظریه و ابداعات نو داشته باشند، ندارند. با توجه به اینکه این نشریات امروز صرفاً تبدیل به نشریاتی دارای سطوح علمی شده اند که برای ارتقای مقام و دریافت یکسری امکانات شکل گرفته اند، نوعی رقابت ناسالمی بین آنها به جهت اینکه صرفاً مقالاتی را چاپ کنند، به وجود آمده است و این نشریات بنا به این دلایل، از جایگاه ویژه ای برخوردار نیستند.
وی با اشاره به مکانیزم هایی که در دنیا وجود دارد، در مورد بهبود وضعیت نشریات علمی و تخصصی پیشنهاد داد: در این مورد، اگر به میزان استنادی که به مجلات و مقالات منتشره در دنیا می شود، توجه کنیم یا نهایتاً به این موضوع برسیم که چه نوآوری هایی در این نشریات صورت گرفته است، مقداری فضای نشریات تخصصی داخلی را تغییر می دهد.
سلطانی فر درباره جایگاه نشریات علمی و پژوهشی در دانشگاه ها، عنوان کرد: نشریات تخصصی در دانشگاه ها در جایگاه مناسبی قرار دارند، اما نگاهی که به آنها می شود فقط در جهت ارتقای جایگاه علمی افراد در مقاطع مختلف است، نه جایگاه اصلی علم و تغییر علم.
پایان پیام/
نظر شما