تخریب ولایت فقیه راهبرد غرب است/گزینه نظامی باید روی میز ایران باشد

رئیس مجلس گفت: باید گزینه دفاع نظامی نیز روی میز ایران باشد و با جدیت به آن توجه کنیم و تصور نکنیم با توجه به اینکه ‌حمله نظامی گزینه اول دشمن‌ نیست، ‌ما نیز ‌دفاع را از گزینه‌های خود حذف کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در همایش سراسری دفاع ملی، دفاع همه جانبه در دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان اینکه از مسئولان دانشگاه عالی دفاع ملی تشکر می‌کنم که موضوعاتی بسیار مهمی را پیگیری می‌کنند، گفت: در چند وقت اخیر شاهد طرح برخی مسائل راهبردی در این دانشگاه بود‌ه‌ایم که امیدواریم به ‌موضوعات در دسته‌های تاثیرگذار کمک کنند.

وی با بیان اینکه ممکن است دفاع همه‌جانبه در ذهن برخی با تردید‌هایی همراه باشد گفت: ممکن است برخی گرایش‌ها تصور کنند ما نگاه افراطی به دفاع داریم و هنجارهای بین‌المللی را مانعی برای طرح مواضع خود می‌دانیم، در حالی که دفاع همه جانبه از کشور امری معقول است و در همه کشورها با بسط و قبض در موضوع‌ها و مولفه‌های مختلف مطرح بوده و در حال حاضر نیز مطرح باشد.

رئیس مجلس با اشاره به ا‌ینکه دشمن به صورت طبیعی از همه ابزاری برای دفاع از خود استفاده می‌کند، افزود: عقلانیت حکم می‌کند که ما از همه ابزارها برای دفاع از خود استفاده کنیم که البته استخدام این ابزارها نیاز به برنامه‌ریزی دارد و نمی‌توان هر زمان از تئوری همه‌جانبه استفاده کرد.

لاریجانی ادامه داد: به دلیل پیشرفت ارتباطات و تاثیرگذاری فرهنگی و ‌اجتماعی این تصور منطقی است که دشمنان بخواهند از این ابزارها برای فشار به کشورها استفاده کنند.

وی تصریح کرد: به دلیل هم‌تنیدگی اقتصادی و فضای اقتصادی در دنیا دشمنان از ظرفیت‌های اقتصادی برای تهاجم به کشورها استفاده می‌کنند؛ به نوعی که نوام چامسکی می‌گوید ‌امروز قدرت‌های بزرگ نیز توان کنترل شرکت‌های چند ملیتی در حوزه اقتصاد را ندارند.

رئیس مجلس تاکید کرد: موضوع تهاجم به دلیل تاثیرات فرهنگی و رفتارهای اقتصادی امروز ابزار فشار کشورها به حریفان خود شده‌اند، کشورهایی که تصور می‌کنند ‌امر دفاع تک‌بعدی است، سر بزنگاه‌ها دچار مشکل می‌شوند و نمی‌توانند از خود دفاع کنند لذا پیروز صحنه در این شرایط کشورهایی هستند که از قبل به دفاع همه‌جانبه اندیشیده باشند تا در زمان مقتضی بتوانند افکار خود را عملیاتی کنند.

وی با طرح این پرسش که آیا مولفه‌های همه‌جانبگی دفاع ملی برای همه کشورها یکسان است یا خیر؟ اظهار داشت: کشورهایی که از نظر اقتصادی منافع مشترک دارند، این مولفه در دفاع ملی‌شان قدرتمند است، همچنین کشورهایی که در زمینه اقتصادی با کشورهای پرنفوذ در زمینه اقتصاد تفاوت دارند، باید از این مولفه به عنوان یک مولفه پرنفوذ استفاده کنند، همچنین در عرصه فرهنگی نیز کشورهایی که از نظر فرهنگی با کشورهای پرنفوذ اشتراکاتی دارند،‌ این مولفه در دفاع ملی‌شان پررنگ نیست.

لاریجانی با اشاره به اینکه مبنای تفکر غربی‌ها انسا‌گرایی و اومانیسم است، اظهار داشت: تفکر در سنت ما خداگرایی است که این تفاوت مهمی با غربی‌ها دارد که این تفاوت جلوه مهم خود را به جای خواهد گذاشت، اگرچه ممکن است بده بستان‌هایی باشد اما دو مکتب متفاوت هستند.

وی ادامه داد: به میزان همگرایی و واگرایی کشورها با ارزش‌های کشورهای پرنفوذ، قبض و بسطی در مولفه‌هیای دفاع ملی وجود دارد.

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه باید اهداف اصلی دفاع همه‌جانبه در کشور را بدانیم، افزود: بازدارندگی ما در مقابل حریف است و آمادگی‌های خود را نشان می‌دهیم‌ تا حریف ما دست به تحرکات نزند و قدرتمندی ما به این است که حریف گامی به جلو نرود.

لاریجانی با بیان اینکه باید در حوزه فرهنگ، اقتصاد و رفتارهای سیاسی موضوع تهاجم را امری سیال بدانیم، گفت: آنها در این حوزه‌ها سوت آغاز جنگ را اعلام نمی‌کنند بنابراین این احساس که همواره در معرض تهاجم هستیم، قابل قبول است و باید همواره جامعه را مقاوم‌سازی و واکسینه کرده و زمینه عملیات‌های دشمن را از نظر زمانی و مکانی محدود کنیم.

وی افزود: هدف دیگر دفاع همه‌جانبه پرهزینه کردن عملیات دشمن است تا دشمن احساس کند که ورود بیشتر او به محدوده ما پرهزینه خواهد بود، یعنی بدانند تهاجم یا هر گامی که برمی‌دارد، با هزینه روبرو خواهد شد.

رئیس مجلس تاکید کرد: همچنین باید در امر دفاع همه‌جانبه تحلیل بر فهم مشترک از آرایش صحنه بین‌المللی و ارزش‌های مشترک خود داشته باشیم‌ چر‌اکه چندپارگی سیاست داخلی در نوع سیاست‌های بین‌المللی موثر است.

لاریجانی گفت: ممکن است گاهی تحلیل ما این باشد که قدرت مسلط بر دنیا یکی است و گاهی تحلیل کنیم که با چند پارگی قدرت‌ها مواجه هستیم لذا تحلیل واقع‌بینانه از شرایط سیاسی، فرهنگی و عرصه بین‌الملل برای ما بسیار لازم است.

وی با بیان اینکه باید افق ده ساله‌ و ارزیابی دائمی داشته باشیم تا خود را آماده دفاع همه‌جانبه کنیم، اظهار داشت: اگر می‌خواهیم تخمین قابل قبولی از وضعیت جهان و حرکت قدرت‌ها د‌ر عرصه بین‌الملل داشته باشیم، باید افقی ده ساله ترسیم کنیم.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه جریان جهان از تئوری تک‌بعدی مدیریتی در حال دور شدن است، گفت: اگر به یک دهه قبل نگاه کنیم، تفاوت زیادی می‌بینیم. در دهه قبل فکر بیشتر کشورها این بود که باید قدرت واحد جهانی را بپذیریم، حتی در زمان اشغال عراق نیز کشورهایی نظیر روسیه، فرانسه و آلمان سر و صداهایی کردند اما بعد از اشغال عراق موضوع را پذیرفتند و این در حال جا افتادن بود.

وی تاکید کرد: حتی گاهی در مذاکرات سیاسی که با کشور روسیه انجام می‌شد، آنها اعلام می‌کردند که قدرت مسلط بر دنیا آمریکاست اما شرایط فعلی متفاوت است اگرچه ممکن است در یک فرصت 20 ساله چین هم به قدرت اول جهان تبدیل شود.

رئیس مجلس با اشاره به ‌اینکه شرایط فعلی جهان از حالت تک‌قطبی به چند قطبی تغییر پیدا کرده است، افزود: در این تغییر شرایط ایران نقش بسزایی داشت و توانست از دیکتاتوری بین‌ المللی جلوگیری کند. جلوگیری از گرفتگی بین‌المللی و صحنه ساختگی دیکتاتوری بین‌المللی از لطف‌های ملت ایران به کشورهای دنیا است.

لاریجانی با اشاره به اینکه در 10 سال آینده شاهد چند قطب بین‌المللی در صحنه جهان خواهیم بود گفت: گرچه ممکن است امروز برخی کشورها قدرت نداشته باشند اما در حال رشد و تثبیت خود برای مواجهه با دنیای چند‌قطبی هستند و قدرت اقتصادی و رسانه‌ای در صحنه بین‌المللی افزایش پیدا خواهد کرد.

وی تصریح کرد: شرایط دنیای امروز به نحوی است که قدرت رسانه‌ای و اقتصادی جلوه بیشتری در تهاجم و دفاع پیدا خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: امروز قدرت‌های تاثیرگذار منطقه‌ای در حال ظهور هستند و در قاره آسیا کشورهایی حضور دارند که قبلا قدرت منطقه‌ای نبودند اما امروز در حال تبدیل شدن به قدرت هستند.

رئیس مجلس افزود: ممکن است در گذشته این کشورهای نوظهور جزو اقمار قدرت‌های برجسته محسوب می‌شدند اما امروز می‌بینیم که حداقل در بعضی جهات و افق‌های بلندمدت از خود استقلال نشان می‌دهند.
لاریجانی با اشاره به اینکه به دلیل خصوصیات اصلی و هوشیاری سیاسی در ملت‌ها و جوانان شاهد بیداری اسلامی هستیم که به صورت رشدیابنده در حال حرکت است، گفت: امروز شاهد بیداری در جهان هستیم که معنای حضور فعال مردم منطقه در عرص سیاسی است. ممکن است در صحنه اروپا حضور فعال سیاسی مردم را حس کنیم اما در منطقه خاورمیانه به دلیل استعمارزدگی رشد بعد از بیداری اسلامی نتیجه‌بخش بوده و شاهد حضور فعال مردم در عرصه سرنوشت خود هستیم.

وی با بیان اینکه دموکراسی‌خواهی در حوزه کشورهای اسلامی افزایش پیدا خواهد کرد،‌ افزود: برخی کشورهای فعلی منطقه نیز نباید دلبسته دیکتاتوری‌های خود بمانند. زمان به آنها عجل نخواهد داد چرا‌که قطار دموکراسی در منطقه رو به جلو است البته ممکن است آنها با پول و زد و بند بخواهند این دموکراسی را به تاخیر بیندازد اما سرعت دموکراسی‌خواهی رو به جلو است و گرایش‌های اسلامی در منطقه پیش‌رو هستند.

رئیس مجلس ادامه داد: ممکن است در زمان انقلاب‌های منطقه طوفان‌های تندروآنه‌ای وجود داشته باشد اما حتما به سمت نگرش معقول و معتدل پیش خواهد رفت. ممکن است در این انقلاب‌ها شاهد فراز و فرودهایی باشیم اما گرایش اسلامی رشد می‌کند و رفتار تندروآنه به رفتار معقول، سنجیده و معتدل تبدیل خواهد شد.

لاریجانی با اشاره به اینکه پروژه سرگرم‌سازی و درگیری منطقه خاورمیانه به مسائل فرعی از دیگر آسیب‌ها برای دفاع همه‌جانبه است، افزود: حریف از مسائلی برای سرگرم‌سازی حرکات استراتژیک استفاده می‌کند که در حال حاضر نیز شاهد آن هستیم یعنی پروژه‌های دشمن گاهی در قالب نظامی، دینی و اختلاف‌آفرینی قومی است که موضوع سوریه نمونه بارز آن است.

وی با بیان اینکه غرب در شرایط فعلی مصمم است که سوریه را به هم بریزند، گفت: بعضی کشورهای پادو که حیثیت دلالی سیاسی دارند، در این زمینه با غربی‌ها همکاری می‌کنند و باید پرسید آیا این کشورها به دنبال دموکراسی هستند؟ معتقدم کشورهایی که سلاح به سوریه می‌فرستند، به هیچ وجه به دنبال دموکراسی نیستند.

رئیس مجلس افزود: ما معتقدیم که دموکراسی در سوریه باید غنی‌تر شود اما به معنای این نیست که برخی سلاح‌های خود را به این کشور روانه کنند.

لاریجانی با اشاره به اینکه راهبرد غرب برای درگیری داخلی در کشورهای اسلامی در تحولات سوریه نمود پیدا کرده است، اظهار داشت: برخی کشورها در انقلاب‌های اخیر منطقه همراهی کردند در حالیکه ‌در تحولات سوریه کنار آمریکا قرار گرفتند.

وی همچنین تاکید کرد: دشمنان به دنبال برجسته‌سازی اختلافات قومی و مذهبی در جهان اسلام هستند و می‌خواهند آنرا گسترش دهند.

رئیس مجلس همچنین به مسئله هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: تمام مذاکرات آنها برای محدودسازی ایران است نه رفع دغدغه‌ها لذا چالش درست می‌کنند تا ما را سرگرم کنند.

لاریجانی تصریح کرد: با توجه به شرایط جهان اسلام و قدرتی که حرکت‌های دموکراتیک در کشورهای اسلامی به آنها داده، شاهد نزول جایگاه رژیم صهیونیستی هستیم که سهم ایران در این موضوع برجسته است و حلقه حضور رژیم صهیونیستی رو‌زبه‌روز در حال تنگ‌تر شدن است.

وی ادامه داد: غربی‌ها برای جبران مسیر عادی‌سازی حضور رژیم صهیونیستی در منطقه و جبران کاهش قدرت این رژیم تلاش می‌کنند منفذهایی بوجود بیاورند که در این زمینه مذاکرات صلح و تلاش برای کاهش قدرت جبهه مقاومت در این راستا است.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه قدرت‌های بزرگ تلاش می‌کنند گسترش تکنولوژی در کشورهای اسلامی را متوقف کنند تا سلطه بر مسلمانان همچنان وجود داشته باشد، گفت: به دلیل دموکراتیزه شدن کشورهای اسلامی آنان به سمت هم‌گرایی و قدرتمند شدن بیشتر پیش می‌روند.

لاریجانی با بیان اینکه باید در دفاع همه‌جانبه بر برخی امور متمرکز شویم، افزود: به دلیل استراتژی استقلال واقعی و تئوری نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی ایران و شرایط قطب‌هایی که در جهان در حال ظهور هستند و رقابت‌هایی که دارند، باید این موضوع را بپذیریم که در معرض وضعیتی نیستیم که هم‌پیمانان ما از این قطب‌های نوظهور باشند.

وی ادامه داد: ممکن است جمهوری اسلامی موضعی داشته باشد و هم‌پیمانان ما موضعی دیگری و لذا قدرت‌های نوظهور در آینده حریفان ما خواهند بود لذا ما باید بر روی قدرت خود و دفاع همه‌جانبه تمرکز زیادی داشته باشیم‌ البته حتما باید از تئوری تعامل چندجانبه نیز استفاده کنیم.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه تئوری الهام‌بخشی انقلاب اسلامی و پایدارسازی ایران علیرغم رفتار تفرقه‌آمیز کشورهای غربی به پیش خواهد رفت، گفت: برخی رسانه‌های منطقه می‌گویند یک پیمان عربی مقابل جمهوری اسلامی قرار گرفته در حالیکه کشورهای منطقه در متن وقایع نگاه تکریم‌آمیزی به انقلاب اسلامی دارند.

لاریجانی افزود: در ملاقاتی که با مسئولان کشورهایی که در آنها بیداری اسلامی صورت گرفته داشتم، آنها به صراحت می‌گفتند که انقلاب ما مدیون امام خمینی (ره) است‌ لذا علیرغم دسایس، ویژگی الهام‌بخش در انقلاب اسلامی که از موضع ضداستکباری است، به پیش خواهد رفت.

وی همچنین تاکید کرد: گرایش‌های لیبرالی و سکولاری از اسلام که می‌گویند عقلانیت عرفی را در رفتار سیاسی مبنا قرار دهیم، دوام زیادی ندارد چرا‌که اسلام بر کرامت‌ انسان‌ها تاکید دارد.

رئیس مجلس با بیان اینکه قرابت سکولاری از اسلام سنخیتی با گرایش توده مردم منطقه ندارد، افزود: امروز در میان روشنفکران جهان اسلام به دست آوردن هویت اسلامی امری مثبت است و آن را دوست دارند.

لاریجانی تصریح کرد: سیاست دولت‌ها و نوع رفتار حکومیت در کشورمان باید به گونه‌ای باشد که به استخدام ابزارها برای الهام‌بخشی بیشتر به کشورهای منطقه توجه شود.

وی با اشاره به اصرار آمریکا برای مذاکره با ایران گفت: اصرار آمریکا به مذاکره برای ایران که در رسانه‌های آنها نیز مطرح می‌شود، به دلیل خصوصیت پیش‌رونده انقلاب است که اسکتبارستیزی و استقلال‌خواهی ‌است. آنها از زمانی که با عنصر الهام‌بخش انقلاب مواجه شده‌اند، تلاش می‌کنند آن را متوقف کنند.

رئیس مجلس تصریح کرد: هنگامی که دشمنان از نتیجه‌بخش بودن اقدامات خود ناامید می‌شوند، علی‌القاعده به سمت بحث تهدید نظامی می‌روند. من عقیده‌ای ندارم که کشورهای بزرگ امروز استعداد حمله نظامی به ایران را داشته باشند چر‌اکه مختصر عقلی دارند که خود را در باتلاق نیندازند.

لاریجانی ادامه داد: البته باید گزینه دفاع نظامی نیز روی میز ما باشد و با جدیت به آن توجه کنیم. تصور نکنیم با توجه به اینکه امروز حمله نظامی گزینه اول دشمنان نیست، باید ما نیز موضوع دفاع را از گزینه‌های خود حذف کنیم. این نوعی خواب‌آلودگی است. اگر قبول کنیم که عنصر الهام‌بخش جمهوری اسلامی رو‌به‌جلو است، حریف نیز به دنبال سد کردن آن است‌ بنابراین توجه به بخش نظامی و دفاعی باید مهم باشد.

وی با اشاره به اینکه باید مردمی بودن دفاع در کشور را جدی بگیریم، گفت: اگر دفاع مردمی شد، می‌توانیم قدرت دشمن را دفع کنیم که در این زمینه توجه به بسیج و آموزش‌های مردمی باید مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس مجلس ادامه داد: دشمنان سروصداهای زیادی می‌کنند که ایران موشک‌های میان‌برد و دوربرد تولید می‌کند در حالیکه توجه به این موارد عامل قدرت کشور است و باید آن را صیانت و افزایش داد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: همانطور که دشمنان به دنبال تهدید هستند، ما نیز باید با عقلانیت از ظرفیت‌های خود استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید در حوزه دفاع روی پا خود بایستیم، اظهار داشت: همچنین در زمینه ساخت سلاح و امور نظامی باید توانمند شویم و روی پای خود بایستیم.

رئیس مجلس با بیان اینکه یکی از ابزارها برای تقویت ظرفیت دفاعی کشور نیروهای مقاومت برای دفاع است، اظهار داشت: ما باید از این نیروها حمایت کنیم و به هیچ‌وجه آنها را پنهان نمی‌کنیم.

لاریجانی با اشاره به اینکه دشمنان تلاش می‌کنند برای کنترل وجهه الهام‌بخش کشورها به اقتصاد آنها ضربه بزنند، اظهار داشت: محدودسازی تکنولوژی نیز از دیگر راهبردهای غربی‌ها‌ست.

وی تصریح کرد: تغییر در درون که بعد سیاسی دارد نیز برای دشمنان مهم است چرا‌که آنها می‌خواهند در میان مردم تغییر باور ایجاد کنند تا بعد الهام‌بخشی کشورها را کاهش دهند.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه آنچه از نظر فرهنگی ما را مقاوم می‌کند، فرهنگ دینی است، افزود: این فرهنگ دینی بی‌ در و پیکر نیست و مراجع دینی و روحانیت آن را پایه‌گذاری می‌کنند.

لاریجانی با تاکید بر اینکه نباید به قرائت‌های غیراصیل وزن دهیم، گفت: قرائت‌های روشنفکری به دنبال این بودند که نگاه اسلامی را در زرورق‌های مارکسیستی بکشند و می‌خواستند با قرائت‌های غیراصیل وحی را به برداشت شخصی تبدیل کنند‌ البته ممکن است این قرائت‌های غیراصیل ادبیات دینی داشته باشد‌ اما نگاه متحجرانه‌ای به دین دارد.

وی با بیان اینکه دشمن به دنبال ترویج ادبیات انسان‌گرایی سطحی است، افزود: اگر می‌خواهیم قدرت فرهنگی به هم پیوسته در داخل کشور داشته باشیم، باید بر فرهنگ دینی که از طریق روحانیت شکل گرفته است, تمرکز کنیم.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه لاابالی‌گری فرهنگی از دیگر راهبردهای غربی‌ها‌ست، افزود: آنها این موضوع را به صورت جدی دنبال می‌کنند و گاهی می‌شنویم که به آدم‌های متدین و حزب‌اللهی متعصب می‌گویند در حالیکه تعصب در امور درست اشکالی ندارد و انسان مسلکی باید در بعضی امور تعصب داشته باشد. تعصب تنها در امور بلاوجه و تحجرآمیز اشکال دارد.

لاریجانی با بیان اینکه یکی از راهبردهای غربی‌ها کاهش نقش علما و روحانیت در جامعه است، گفت: بنی‌صدر نیز همواره تاکید می‌کرد باید از روحانیت عبور کرد در حالیکه امام خمینی (ره) همواره تاکید داشتند مبادا شما را از روحانیت جدا کنند.

وی با اشاره اینکه جریان‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دنبال حذف روحانیت و مرجعیت بوده‌اند، افزود: روحانیت و مرجعیت قدرت متمرکز دینی و محل اتکای ملت هستند‌.

رئیس مجلس افزود: دشمنان با بوجود آوردن اختلافات سیاسی و تخریب جایگاه مردم‌سالاری دینی می‌خواهند تصور جامعه از یک حکومت مردم‌سالاری دینی را به هم بریزند.

لاریجانی با اشاره به اینکه بهم ریختن آرامش روانی جامعه از دیگر راهبردهای دشمنان است، گفت: جامعه‌ای می‌تواند موفق باشد که دچار یاس و بهم ریختگی نشود.

وی با اشاره به اینکه کاهش محوریت ولایت‌فقیه در جامعه از دیگر برنامه‌های دشمنان است، گفت: بارها در رفتارهای شبکه بی‌بی‌سی و انگلیسی‌ها مشاهده کردم که هدف‌گیری اصلی آنها تخریب ولایت‌فقیه است در حالیکه ولایت‌فقیه عنصری وحدت‌بخش در جامعه است.

رئیس مجلس افزود: گاهی در شبکه بی‌بی‌سی مطرح می‌شود که رهبری امروز خاتمه دهنده مسائل کشور نیست در حالیکه این سخنان را می‌گویند تا جایگاه ولایت‌فقیه را کاهش دهند. معتقدم عنصر پایداری کشور در ولایت‌فقیه است.

لاریجانی با بیان اینکه محدودسازی در عرصه اقتصادی و ضربه زدن در این عرصه از دیگر راهبردهای دشمن است، اظهار داشت: اگر نرخ رشد اقتصادی در کشور کاهش پیدا کند، به معنای این است که دشمن فعالیت‌های خود را توسعه داده که متاسفانه در این زمینه ضعف داریم.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب توصیه‌هایی در زمینه اقتصاد مقاومتی و رونق تولید داشته‌اند، افزود: متاسفانه امروز تولیدملی رونق پیدا نکرده و تئوری‌ها به درستی اجرا نشده است چرا‌که اگر تولید داخلی با سمت‌گیری خودکفایی محصولات اساسی شکل می‌گرفت، مشکلات در داخل حل می‌شد، ‌همچنین اجرای کامل اصل 44 قانون اساسی موجب کاهش تصدی دولت می‌شود که در حال حاضر این موضوع را حس نمی‌کنیم.

لاریجانی با بیان اینکه ثبات اقتصادی در شرایط ناپایدار رخ نمی‌دهد، افزود: بالابردن و بهبود استفاده از انرژی، سرمایه‌گذاری در نفت و گاز، سرمایه‌گذاری در صنایع هایتک و متوازن‌سازی آموزش‌ها در اشتغال نقش زیادی دارد.

وی با تاکید بر اینکه ایران ظرفیت تبدیل شدن به قطب تاثیرگذار در منطقه را دارد، گفت: غربی‌ها تعبیرات قلابی درباره انزوای ایران دارند و بر آن مانور می‌دهند در حالیکه درست نیست‌ البته ما باید همگرایی اقتصادی و فرهنگی را با همسایگان افزایش دهیم و از ظرفیت‌های جغرافیایی نیز برای ترانزیت استفاده کنیم.

رئیس مجلس در پایان سخنان خود بر لزوم استفاده از ظرفیت انرژی برای هم‌گرایی منطقه‌ای تاکید کرد.
پایان پیام/

کد خبر 235696

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha