به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین صبح امروز (17 اسفند) در دیدار با اعضای کانون های مساجد شهرستان تاکستان بیان کرد: کانون های فرهنگی هنری بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال 71 تشکیل شده است؛ این کانون ها بنا به فرمایش رهبری در مقابله با شبیخون فرهنگی تشکیل شد و اهداف خاصی را دنبال کرد و امروز شاهد رشد و شکوفایی کانون های مساجد در سطح کشور به ویژه در استان قزوین هستیم.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سفر به بیرجند به آحاد جامعه توصیه کردند که کانون های فرهنگی هنری مساجد و جوانان را دریابید و ما نیز به اندازه بضاعت و توان خود در سطح استان در این راستا تلاش کردیم.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین عنوان کرد: امید داریم با حمایت مسئولان و همکاری و همدلی متولیان امر فرهنگی در مساجد بتوانیم برنامه های فرهنگی را در مساجد نهادینه کنیم و نسبت به شناخت و ارتقا سطح علمی و برنامه های دینی جوانان تلاش کنیم.
وی اضافه کرد: 193 کانون فرهنگی هنری در سطح استان فعالیت دارند که از این تعداد 53 کانون در سطح شهرستان تاکستان هستند که 19 کانون شهری و 34 کانون نیز روستایی است.
حجت الاسلام رمضانی توضیح داد: با توجه به اینکه نگاه دولت جمهوری اسلامی بر این است که تقویت بخش فرهنگ در روستاها صورت گیرد و این ظرفیت وجود ندارد که در روستاها بتوانیم خانه فرهنگ یا اداره ارشاد ایجاد کنیم، از این رو از ظرفیت مساجد استفاده کردیم تا توسعه فرهنگ دینی را داشته باشیم که با همراهی و همدلی اداره فرهنگ و ارشاد و متولیان مساجد اقداماتی صورت گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: حدود 116 روستای بالای 700 خانوار در استان شناسایی شده است که کانون مساجد در حدود 50 درصد از این روستاها تأسیس شده است و در 50 درصد باقی مانده روستاها نیز ان شاالله این امر صورت خواهد گرفت.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اعلام کرد: 17 کانون تخصصی در مجموعه کانون های مساجد استان فعالیت دارند که هدف از تشکیل این کانون ها، برون سپاری برنامه ها است و این کانون ها ظرفیت خاصی دارند و کلاس های آموزشی را در حوزه های مختلف برگزار می کنند.
وی گفت: 10 کانون مصلا در استان قزوین وجود دارد و نگاه ما به کانون های مصلا این است که بتوانیم در کنار نماز های جمعه به کارهای تبلیغاتی و فضای فرهنگی مساجد توسعه بیشتری بخشیم.
حجت الاسلام رمضانی در خصوص تجهیز کانون های مساجد تصریح کرد: در سال جاری حدود 50 میلیون تومان تجهیزات نظیر میز، صندلی، قفسه کتاب و غیره تهیه شد.
وی با اشاره به توزیع 20 هزار جلد کتاب در کانون های مساجد اظهار کرد: برخی از کتابخانه های کانون های مساجد در اندازه کتابخانه های عمومی ظاهر شدند که با توجه به تفویض مجوز کتابخانه ها از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد به دبیر ستاد عالی کانون های مساجد، تا پایان سال جاری 35 کتابخانه مجوز رسمی دریافت خواهند کرد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین تأکید کرد: اعتقاد داریم که در مساجد باید پیشانی کار، کتابخانه ها باشند، البته مساجد ما باید یک مجتمع فرهنگی و هنری باشند و همه مسائل جوانان به ویژه در حوزه نیازهای آموزشی در این مکان احصا و رفع شود.
وی تأکید کرد: ان شاالله کانون فرهنگی هنری، بسیج و امام جماعت در مساجد بتوانند یک نگاه جدیدی به مجموعه مساجد داشته باشند و از این فضای معنوی به خوبی استفاده شود.
حجت الاسلام رمضانی با اشاره به برگزاری نشست های سبک زندگی افزود: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه سبک زندگی، نشست های سبک زندگی در شهرستان های مختلف استان با استفاده از اساتید مجرب برگزار می شود و هدف این است ارتباط نزدیک بین خانواده ها و مسجد را شاهد باشیم.
وی در پایان به برنامه محوری در کانون های مساجد اشاره کرد و یادآور شد: مبنای کار در کانون های مساجد این است که برنامه تدوین و بر این اساس حرکت شود تا هدفمند حرکت کنیم و هدف ما نیز این است که این فضاها بیشتر آموزشی و تربیتی باشد.
پایان پیام/
نظر شما