نخستین رساله عملیه فارسی متعلق به کلباسی است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: نخستین رساله عملیه فارسی حاجی کلباسی به نام " نخبه"، به گونه‌ای در مجامع علمی جا افتاد که مراجع پسین، این رساله را حاشیه کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت‌الله مرتضی مقتدایی، عضو مجلس خبرگان رهبری در افتتاحیه کنگره بزرگداشت علامه حاجی کلباسی که در مسجد حکیم اصفهان و با حضور اساتید حوزه و دانشگاه و مقامات سیاسی استان اصفهان برگزار شد با اشاره به اینکه برپایی این مراسم تجلیل و تکریم عالمان علم و عمل است، تصریح کرد: همایش‌های این چنینی مشوق خوبی برای تمامی علما است.


وی که ریاست این همایش را نیز بر عهده دارد با بیان اینکه برگزاری پاسداشت حاجی کلباسی شیوه مناسبی برای روشنگری جامعه اسلامی است، اظهار داشت: تمام مردم به ویژه جوانان باید بدانند چه بزرگوارانی در عرصه علم و عمل وجود داشتند.


عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر الگو پذیری از بزرگانی مانند حاجی کلباسی، بیان داشت: زندگی این عالم بزرگ سرمشقی برای همه، حتی مراجع تقلید است.


*زندگی حاجی کلباسی یک سرمشق بزرگ است


عضو مجلس خبرگان رهبری در مورد زندگی علامه کلباسی و با اشاره به دوستی دائمی ایشان با "سید شفتی" تصریح کرد: اینکه دو مرجع بزرگ این چنین با یکدیگر دوستی صمیمانه برقرار می‌کنند یک الگوی بزرگ برای تمام روحانیون است.


آیت‌الله مقتدایی با بیان اینکه در آموختن علم، نیز حاجی کلباسی هیچ گاه در یک مکان مشخص متمرکز نبوده است، اظهار داشت: این مرد بزرگ همواره تدریس را یک امر واجب می‌دانسته و به آن پایبند بوده است.


*دوری از دنیا شاخصه بزرگ حاجی کلباسی است


عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه علامه کلباسی از محضر اساتیدی مانند وحید بهبهانی ( استاد بزرگ)، سید بحرالعلوم و کاشف‌الغطا بهره‌های فراوانی برده است، بیان داشت: حتی با اصرار میرزای قمی نیز این عالم وارسته حاضر به ارائه رساله نشد تا اینکه پس از وفات میرزای قمی، این امر ناگزیر بر دوش ایشان افتاد.


آیت‌الله مقتدایی گفت: رساله عملیه فارسی حاجی کلباسی به نحوی در مراکز علمی جای خود را باز کرد که پس از ایشان بزرگانی مانند شیخ انصاری، آخوند خراسانی، میرزای شیرازی و مرحوم حائری بر این رساله حاشیه نوشتند.


شایان ذکر است آیت الله علامه حاجی محمد ابراهیم کلباسی، مشهور به حاجی کلباسی عالم عابد، زاهد،فقیه اصولی نامدار،مجاهد و احیاگر حوزه درخشان اصفهان و از مفاخر امامیه در قرن 13 هجری قمری و از زمره مراجع شیعه در قرن 13قمری است که در مراتب علمی و فقهی و سلوک عملی و اخلاقی سر آمد اقران و زبان زد خاص و عام قرار داشته و دارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 235605

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha