به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محسن قرائتی شب گذشته (16اسفند) در همایش سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور که در مدرسه عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، اظهار داشت: خداوند متعال توجه ویژه ای به مسئله مسجد داشته است و با توجه به آیات قرآن کریم اولین جایی که خداوند در زمین بنا نهاد مسجد بود.
وی افزود: اولین اقدام پیامبر(ص) در مدینه ساختن مسجد بود، حضرت ابراهیم و اسماعیل (ع) فعالان مسجد بودند و در قرآن داریم اولین کار مومن بعد از به دست گرفتن قدرت، اقامه نماز است و همه این ها حکایت از اهمیّت و جایگاه این فریضه الهی دارد.
هیئت امنای مساجد باید افرادی با تقوا باشند
حجت الاسلام قرائتی خاطرنشان کرد: بر اساس آیات قرآن هیئت امنای مساجد باید افرادی با تقوا باشند، هر پولی نباید خرج مسجد شود، به عنوان مثال مشرک حق ندارد در ساختن مسجد کمک کند.
وی عنوان کرد: مسجد تنها مکانی است که قرآن می گوید برای رفتن به آن زینت داشته باشید، برای حضور در مسجد بهترین لباس را بپوشید و بهترین عطر را استفاده کنید.
حجت الاسلام قرائتی با اشاره به این که دوام مسجد به برنامه های آن است، تصریح کرد: برنامه های مساجد باید به شکلی باشد که تا امور واجب هست سراغ مسایل مستحبی نرویم، باید بر اساس نیاز مردم باشد، بی عدالتی در تقسیم فضای عبادت زنان و مردان نباید وجود داشته باشد.
وی تاکید کرد: در ساخت مساجد باید دقت شود طوری نباشد که زن ها بروند طبقه بالا و مردان طبقه پایین، شرایط برای رفت و آمد زن و مرد یکسان باشد، کاشی هایی که در دیوار مساجد به کار می روند باید ساده و خوانا باشند، نه این که به اسم هنر آیات قرآن را طوری بر دیواره های مساجد حک کنیم که کسی نتواند آن را بخواند.
حجت الاسلام قرائتی ابراز داشت: مجریان برنامه های مساجد باید به صورت گردش انتخاب شوند، طوری نباشد که یک نفر یا افرادی خاص هم مداحی کنند، هم قرآن بخوانند و هم اذان و اقامه بگویند.
وی گفت: باید برای مساجد جوری برنامه ریزی کرد که مورد استقبال نسل سوم و جوانان قرار گیرد.
سحر خوانی قبل از اذان صبح حرام است
حجت الاسلام قرائتی با انتقاد از برنامه سحر خوانی برخی مساجد قبل از اذان صبح اظهار داشت: قبل از اذان صبح به هیچ عنوان حق نداریم مردم را بیدار کنیم، هیچ مجوزی برای این کار نداریم، برنامه سحر خوانی عوض کردن حکم خدا و حرام است، هیچ مرجعی فتوا و اجازه چنین کاری به ما نداده است.
وی بیان داشت: اسلام حتی در نماز هم انسان را آزاد گذاشته و افراد حق دارند در هر رکعت از نماز جماعت که خواستند، نماز را به صورت فُرادا ادامه دهند.
حجت الاسلام قرائتی با تاکید براینکه مسئله گفتن های طولانی بین 2 نماز درست نیست، افزود: اگر پیشنماز کوتاه صحبت کند مردم حاضرند بشنوند، اما اگر طولانی صحبت کند ممکن است موجب نارضایتی مردم شود و یکی از جاهایی که نماز قبول نیست، جایی است که مردم از پیشنماز ناراحت باشند.
وی تاکید کرد: ائمه جماعت سعی کنند در کنار نماز حتما تفسیر هم بگویند، تفسیر کوتاه و کاربردی. در قرآن در کنار نماز به توجه بر قرآن کریم نیز تاکید شده است.
حجت الاسلام قرائتی با تاکید بر این که فرهنگ و هنر ما در قرآن و روایات تعریف و سنجیده شده است، تصریح کرد: به عنوان مثال اهدای لوح و تندیس، اجرای تواشیح عربی که مستمع نمی فهمد، کشتن شتر جلوی پای هیئت ها و سینه زنی در خیابان که رفت و آمد دیگران را مختل می کند کار عاقلانه و دینی نیست و کار فرهنگی محسوب نمی شود.
پایان پیام/
نظر شما