پرداخت 9500میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای صنعتی

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از معرفی 4700 واحد صنعتی به بانکهای عامل برای دریافت 9250 میلیارد تومان تسهیلات ریالی از منابع صندوق توسعه ملی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،سید مسعود موحدی در باره پرداخت تسهیلات ریالی از محل منابع صندوق توسعه ملی از حدود 3 هفته پیش شروع شده است گفت : تا دیروز حدود 2 هزارو 500 بنگاه متوسط و کوچک برای استفاده از تسهیلات زیر یک میلیارد تومان ، و گروهی از صنایع متوسط به تعداد 2107 بنگاه برای تامین تسهیلات یک تا 5 میلیارد تومانی و حدود 107 بنگاه بزرگ برای تامین 1200 میلیارد تومان منابع ریالی معرفی شدند.


وی با اشاره به استفاده از دیگر منابع از جمله ماده 16 قانون بودجه سال 91 و استفاده از بخشی از سپرده های قانونی بانکها نزد بانک مرکزی که به بانکهای صنعت و معدن و کشاورزی اختصاص می یابد ، افزود : از این محل حدود 530 میلیارد تومان در اختیار بخش تولید قرار گرفته است.


قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد : با وجود تحریمها ومحدودیتها کاهش جمع صادرات غیر نفتی طی 11 ماهه به 4.1درصد رسیده است و با حذف میعانات گازی این کاهش 2.2 درصد بوده است.


موحدی اظهار کرد: نسبت صادرات به واردات در کالاهای مصرفی حدود 3 برابر است بدین معنی که 280 درصد صادرات نسبت به واردات وجود دارد و این رقم در کالاهای واسطه ای 55 درصد و در کالاهای اساسی حدود 28 درصد است.


قائم مقام وزیر صنعت ، معدن و تجارت در زمینه وضعیت تولید افزود : علیرغم محدودیتهای ایجاد شده و هزینه های اضافی تولید و تامین نقدینگی باید گفت که حدود 50 گروه کالایی را به طور مستمر رصد می کنیم که 70 درصد تولیدات صنعتی را شامل می شود که نشان می دهد در 28 قلم افزایش تولید و در 22 قلم نیز کاهش تولید را شاهد بوده ایم که با برنامه های پیش بینی شده کاهش تولید در مسیر نزولی است .


وی در خصوص برنامه ریزی برای طرحهای مهرماندگار افزود: برنامه ریزی شده که برای طرحهایی که قسمت عمده کار آن انجام شده تامین منابع سرمایه گذاری صورت گیرد و بدین منظور در ماههای اخیر 157 طرح بخش خصوصی که طرحهای اثر گذاری هستند با پیشرفت فیزیکی میانگین 72 درصد به مبلغ 1700 میلیارد تومان و از محل صندوق توسعه ملی معرفی صورت گرفته است که امیدواریم طی ماههای آینده بهره برداری نیز صورت بگیرد.


موحدی افزود: به مدد بخش خصوصی در برخی صنایع مثل صنایع معدنی و سیمان و ... با 65 درصد بومی سازی مواجهیم و در برطرف کردن مشکلات تکنولوژیک برخی صنایع مانند خودرو سازی خودکفا شده ایم.

 

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به جلسه اخیر رییس جمهوربا کارگروه حمایت از تولید و تنظیم بازار در وزارت صنعت ، معدن و تجارت اظهار کرد : با تاکیدات رییس جمهور بر موضوعات تولید و تجارت هم در کارگروه حمایت از تولید و هم تنظیم بازار، پیش بینی شد که در کارگروه حمایت از تولید منابع طرحهای مهر ماندگار بخشی از محل صندوق توسعه ملی و بخشی هم ( طرحهای دولتی) از طریق منابع بانک تامین شود و بدین ترتیب با فعال شدن طرحها 64 هزار اشتغال پایدار ایجاد شود.


وی ادامه داد: واحدهای بحرانی بودجه ای تحت عنوان صیانت از تولید پیش بینی شده وکارگروههایی هم برای این موضوع شکل گرفته و 100 میلیارد تومان هم پیش بینی شده که از محل کارگروهها تامین شود.


موحدی افزود: در موضوعات مروبط به مشکلات بخش خودرو سازی هم پیش بینی شد که هم برای تامین مواد اولیه و ملزومات مورد نیاز ارز مبادلاتی در اختیار آنها قرار بگیرد و هم تامین تسهیلات مورد نیازتسریع شود.


به بیان وی مقرر شد که بانکهای عامل باحفظ دقت ، سرعت دهی به پرداخت تسهیلات ریالی و بررسی پرونده ها از محل منابع صندوق توسعه ملی ، اعتبار سنجی و پرداخت تسهیلات را تسریع دهند.


قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: برای صندوق حمایت از تولید که تضمین کننده صنایع کوچک و نوین در استفاده از تسهیلات منایعی پیش بینی 40 میلیارد تومان اعتبار صورت گرفت.


موحدی اظهار کرد: در زمینه حساب ذخیره ارزی و واحدهایی که از این منابع استفاده کرده اند چون پرداخت باید به نرخ ارز مبادله ای باشد دچار مشکلاتی هستند که پیش بینی هایی هم در کار گروه حمایت از تولید و هم در کارگروههای دیگر از جمله جلسه دیروز مدیران عامل بانکها با رییس جمهور شد که مقداری مهلت پرداخت بنابر مورد طولانی تر شود.


به گفته وی رییس جمهور بر تامین هر چه بیشتر کالاهای اساسی مورد نیاز بازار شب عید و کنترل و نظارت بیشتر با هدف کنترل قیمتها تاکید کرد.


قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: تصمیم کارگروه این بود که از توان بخش اصناف و تشکلها و به طور کلی بخش خصوصی در تامین ، توزیع ، و مدیریت بازار استفاده شود و تاکید بر اجرای کنترل بازار شب عید به طور ویژه با استفاده از همکاری دستگاههای ذیربط از دیگر مصوبت بود و طرح مشترک پایش بازار بدین منظور شکل گرفت که در سطح استانها هم گسترش می یابد.

 
به گفته موحدی تاکید رییس جمهور بر کنترل زنجیره تامین کالا که هم شامل واردات باشد و هم تولید ، تاکید بر ذخیره سازی کالاهای اساسی و اطمینان از رسیدن به دست مصرف کننده و نیز استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای تولید پایدار و تامین کالاهای اساسی مثل گوشت و حوزه دامپروری از دیگر تاکیدات رییس جمهور در این جلسه بوده است .


وی  خبر داد: از حدود ده روز پیش ایفای تعهدات ارزی گذشته بخشهای تولید و تجارت از سوی بانک مرکزی ابلاغ شد و رابطه بانکها با بانک مرکزی ، رابطه مشتری با بانکها ، و طرف خارجی و تعهدات آن و رابطه بانکها باهم در بازار بین بانکی مشخص شده و البته در مصوبه شورای پول و اعتبار مشخص است که مبادله اطلاعات تخصیص های ارزی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک برای پایش های بعدی بازار باید صورت بگیرد.


وی ادامه داد: در این بخشنامه خدمات و انتقال فناوری ، شیوه تامین ارز و اعتبارات اسنادی مدت دار ، فاینانس و ریفاینانس و تسهیلاتی که از بانکهای خارجی تامین شده پیش بینی شده و امیدواریم انتظارات فعالان اقتصادی از تولید با این بخشنامه با نظارت بانک مرکزی به طور مشخص برآورده شود.


پایان پیام / 

کد خبر 235054

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha