به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمد حسین شفیعی ها، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین عصر روز گذشته (14 اسفند) در دیدار مدیران مسئول کانون های مساجد استان با نماینده ولی فقیه در استان قزوین که در دفتر امام جمعه قزوین برگزار شد، بیان کرد: 18 اسفند سال جاری، بیستمین سالروز تأسیس کانون های مساجد است و این مجموعه دوران ابتدایی خود را پشت سر گذاشته و به بلوغ رسیده است.
وی ادامه داد: امیدواریم با تلاش مدیران و اعضای جوان کانون های مساجد، شاهد فعالیت های جدیدی در سطح مساجد محلات باشیم تا به هدف اصلی که فعال کردن مسجد در جامعه اسلامی است، نائل شویم و بعد از 20 سال انتظار است که کانون های مساجد قدم های جدی تری برای رسیدن به اهداف بردارند و اقدامات عملیاتی و اجرایی را عهده دار شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین اضافه کرد: در گذشته در هر محله ای یک مسجد وجود داشت و مراکز علمی، دینی و غیره و حتی خانه های مردم نیز حول محور مسجد شکل می گرفت، این امر نشان می داد که همه چیز باید معطوف به مسجد و خانه خدا باشد و اینکه می توانیم همه امور را در مسجد مدیریت کرده و بُعد معنوی و الهی را در زندگی ها توسعه بخشیم.
وی تصریح کرد: در معماری و شهرسازی های جدید این مسئله مورد غفلت واقع شده است؛ گاهی نگاه به مسجد این است که مردم آمده و در آن نماز می خوانند و گاه نگاه اینگونه است که مسجد در زندگی افراد اثرگذار و محور است و با چنین نگاهی تعداد مساجد کم است و هر محله باید یک مسجد داشته باشد و مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در مسجد مورد بررسی قرار گیرد.
شفیعی ها اعلام کرد: رهبری در سفر به خراسان شمالی بحث سبک زندگی را مطرح کرده و فرمودند اگر می خواهیم به آن تمدن عظیم اسلامی برسیم، رسیدن به این تمدن دو بخش خاص خود را دارد که یک بخش ابزاری و پیشرفت های تکنولوژیکی در زمینه های مختلف است و بخش اصلی و حقیقی تمدن سازی سبک زندگی است که باید زندگی ها را در جامعه ایران که مدعی جامعه دینی و اسلامی است وارد این بخش کرده و اشکالات و ایرادات را رفع و به آنچه که از آن تمدن یاد می کنیم، نزدیک شویم.
وی اضافه کرد: سبک زندگی بحث گسترده و عظیمی است و باید حرکت آن را آغاز کرد و باید از لایه های پایین جامعه به آن پرداخته شود و یکی از رسالت های بزرگی که کانون های مساجد می توانند به آن توجه داشته باشند و برنامه ریزی کنند این موضوع است که باید در اندازه توان خود در این حوزه ورود یابند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تأکید کرد: با شیوه زندگی استاندارد دینی فاصله داریم و اصلاح این نوع شیوه زندگی یک از مسائل در سبک زندگی است و کانون های مساجد می توانند در این زمینه به اندازه توان خود ورود یابند و در مساجد به این موارد بپردازند.
وی یادآور شد: ان شاالله با برنامه ریزی و ورود کانون های مساجد به این حوزه، نگاه مردم نسبت به مسجد تقویت و زمینه حضور هرچه بیشتر مردم در مسجد فراهم شود.
در ادامه مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اظهار کرد: در استان قزوین 193 کانون فرهنگی و هنری فعالیت دارند که 98 کانون شهری و 88 کانون روستایی است.
حجت الاسلام رمضانی عنوان کرد: در سال جاری باید حدود 33 کانون در استان تأسیس می کردیم که به طور تقریبی 25 کانون فرهنگی و هنری تأسیس شده است و همچنین 17 کانون تخصصی در این استان فعال است.
وی اعلام کرد: 10 کانون مصلا در استان فعال است که یک کانون مصلای مسجد النبی در روزهای آتی افتتاح رسمی می شود، با این هدف که کارهای فرهنگی، نمازهای عبادی و سیاسی تقویت و حضور جوانان افزایش یابد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اعلام کرد: در حدود 116 روستای بالای 700 خانوار در استان احصا شده است که قابلیت ایجاد کانون فرهنگی و هنری مساجد را دارند و با توجه به اینکه در برخی شهرها و روستاها این ظرفینت وجود ندارد که اداره فرهنگ و ارشاد تأسیس شود از این رو با توجه به ظرفیتی که در مسجد است در تلاش هستیم با ایجاد کانون، یک اداره فرهنگی کوچکی در روستاها تأسیس شود.
وی خاطر نشان کرد: 50 درصد این روستاها شناسایی شده است و برای 50 درصد مابقی نیز با دهیاران ارتباط برقرار کردیم تا کار صورت گیرد.
حجت الاسلام رمضانی گفت: در سال جاری در مجموعه کانون ها، 230 میلیون تومان اعتبار فرهنگی و تجهیزاتی بوده است که 100 میلیون تومان اعتبار فرهنگی و برنامه ای، 50 میلیون تومان تجهیزاتی، نزدیک 70 میلیون تومان اعتبارات برای کتاب در کانون های فرهنگی بوده و 23 میلیون تومان نیز اعتبارات عمرانی به کانون ها اختصاص یافته است.
وی اعلام کرد: برگزاری جشنواره های مختلف، افتتاح کانون در دانشگاه ها، برگزاری نشست های سبک زندگی با همکاری طلاب حوزه علمیه از جمله اقدامات صورت گرفته است که 20 دوره در راستای برگزاری دوره های سبک زندگی برنامه ریزی شده است که 10 دوره اجرا شده و بخشی نیز در ابتدای سال 92 اجرا می شود.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین با اشاره به اهمیت حضور جوانان در مساجد تأکید کرد: در عین اینکه باید مردمی بودن مساجد حفظ شود، باید به سمت تشکیلاتی شدن مساجد حرکت کنیم زیرا بسیاری از جوانان با سبک سنتی اغنا نمی شوند و به ناچار باید به روز باشند و این به روز بودن تنها مختص جوانان نیست و اگر ائمه جماعات ما مجهز به علم روز بوده و مخاطب شناس و جامعه شناس باشند، کمتر شاهد اختلاف بین ائمه جماعات و جوانان خواهیم بود و حضور جوانان نیز در مساجد پررنگ تر می شود.
وی یادآور شد: اگر نهادهای دخالت کننده در مساجد، وفاق و همدلی در مجموعه مساجد ایجاد کنند، رشد کانون های فرهنگی و هنری افزایش یافته و مبانی اعتقادی جوانان نیز مستحکم تر می شود.
پایان پیام/
نظر شما