"هنرهای نمایشی ایران" روانه بازار کتاب می شود

یک پژوهشگر حوزه تئاتر از انتشار کتابی با عنوان "هنرهای نمایشی ایران "خبر داد و گفت: این کتاب بخش های مغفول مانده تاریخ هنرهای نمایشی ایران را برای علاقمندان این حوزه روشن می کند.

حسن علیکرمی، نویسنده و پژوهشگر حوزه تئاتر با اعلام این خبر به خبرنگار شبستان گفت: معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجموعه آثاری با عنوان "دانستنی‌های ایران" در حوزه‌های مختلف چاپ و منتشر می‌کند که کتاب هنرهای نمایشی ایران نیز جزیی از این مجموعه است.


وی افزود: نگارش این کتاب به پایان رسیده و پس از ارزیابی نهایی به دست چاپ سپرده می شود.


وی موضوع کتاب را هنر نمایش و تئاتر در ایران خواند و خاطرنشان کرد: این کتاب نمایی از فضای نمایش و تئاتر در ایران به مخاطب می دهد. به تعبیری دیگر اگر دانشجویی با هر رشته، گرایش و علاقه ای، تصمیم داشت که از هنرهای نمایشی و تئاتر در ایران اطلاعاتی کسب کند با مراجعه به این کتاب می‌تواند اطلاعات و آگاهی لازم را بدست بیاورد.


علیکرمی افزود: کتاب هنرهای نمایشی ایران به زبانی ساده و روان نوشته شده است که علاوه بر مخاطب دانشگاهی برای مخاطب عام هم قابل فهم است و برای فهم بیشتر مطالب در متن کتاب از تصاویر نیز استفاده شده است.


به گفته این پژوهشگر حوزه تئاتر، تعاریف و مفاهیم، مختصری از تاریخ هنرهای نمایشی ایران، تقابل هنرهای نمایشی ایران و فرهنگ عامه، برخی از مختصات و ویژگی‌های هنرهای نمایشی سنتی ایران، برخی از مختصات و ویژگی‌های هنرهای نمایشی از دهه 60 (1360ه-ش)به بعد، تقسیم‌بندی هنرهای نمایشی ایران و تأثیرات متقابل جامعه ایرانی و هنرهای نمایشی در طول تاریخ را عناوین هفت فصل این کتاب است.

 

وی همچنین توضیح داد: این کتاب در دو بخش کلی تدوین شده است، در یک بخش اطلاعات عمومی به صورت موجه و مشخص گردآوری شده است و در بخش دیگر که تحلیلی است کتاب به شرح و نقد واقعیات نمایش و تئاتر در ایران می‌پردازد.


این پژوهشگر تئاتر در ادامه با انتقاد از نحوه تدریس تاریخ تئاتر جهان در دانشکده ‌های تئاتر در ایران و بی‌توجهی استادان رشته های تئاتر در دانشگاه به عدم ذکر نام ایران در این گونه کتابها و منابع گفت: وقتی به کتاب "تاریخ تئاتر جهان" اثر اسکار براکت رجوع می‌کنیم اثری از هنر نمایش و تئاتر ایران در آن نمی یابیم و متأسفانه دانشجوی جوان با این تفکر پرورش پیدا می کند که هیچ نامی از کشورش در منبع درسی تاریخ تئاتر جهان ذکر نشده، در صورتی که واقعیت چیز دیگری است. استادان دانشگاه‌های ما منبعی را به دانشجو معرفی می‌کنند که در آن نامی از تئاتر ایران در آن نیست و در مقابل این کاستی نیز سکوت می کنند. متاسفانه در عرصه هنر، تاریخ ما ناقص است.

 

علیکرمی همچنین گفت: در کتاب هنرهای نمایشی ایران از 22 کتاب به عنوان منبع کتابخانه ای استفاده شده است و قرار بر این است که در 100 صفحه در قطع رقعی به چاپ برسد.

 پایان پیام/

کد خبر 2347

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha