به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، هاشم گودرزوند چگینی مدیرکل منابع طبیعی استان قزوین صبح امروز(14اسفند) در نشست خبری به مناسبت آغاز هفته منابع طبیعی بیان داشت: یکی از مسائل مهم در حوزه منابع طبیعی بیابان زدایی است که علیرغم کمبود اعتبارات، با مشارکت مردم 10 هکتار بوته کاری آتری پلیس در منطقه آبیک داشته ایم.
وی ادامه داد: همچنین طرح نگهداری و مراقبت از جنگل در حسن آباد طارم سفلی با کشت 20 هکتار گونه اوروس به اجرا رسیده است که امروز مساحت مجموع جنگل های استان 28 هزار و 158 هکتار بوده و 10 ذخیره گاه جنگلی در کل استان داریم.
مدیرکل منابع طبیعی استان قزوین افزود: امروز مناطبع طبیعی استان قزوین مراقبت از گونه های در حال نابودی را به طور جدی دنبال می کند که در این زمینه حفظ و نگهداری ذخیره گاه بلوط قسطین، گونه پیرو به مساحت شش هکتار، پسته وحشی در منطقه تاکستان، پارک جنگلی تاکستان و... از اقدامات انجام شده است.
وی عنوان کرد: تولید نهال و خریداری نهال برای اهدا از دیگر اقداماتی است که پیگیری شده و تاکنون 470 هزار اصله نهال غیر مثمر شامل زبان گنجشک، افرا، اقاقیا و... تولید شده که 250 هزار اصله از این نهال ها گونه سنوبر خریداری شده است؛ توزیع این نهال ها رایگان بوده و از ابتدای اسفند ماه آغاز شده است و در حال انجام است.
گودرزوند چگینی تصریح کرد: با توجه به لزوم کارهای فرهنگی چند تفاهم نامه با آموزش و پرورش، نهضت سواد آموزی، مدیریت امور اراضی، شهرک های صنعتی و... منعقد کردیم که در این راستا تعدادی از دانش آموزان را برای بازدید به عرصه منابع طبیعی بردیم.
وی ادامه داد: همچنین با تفاهم نامه انجام شده با صدا و سیما مقرر شد پیام های تبلیغ و ترویجی برای فرهنگ سازی صیانت از منابع طبیعی در میان عموم جامعه منتشر شود.
مدیرکل منابع طبیعی استان قزوین گفت: قرارداد همکاری با سازمان تعاون روستایی نیز منعقد شده که مقرر شد با اصلاح اساسنامه نسبت به فعالسازی تعاونی های چند منظوره اقدام شود.
وی اضافه کرد: طی یکسال گذشته 29 هزار و 600 هکتار طرح مرتع داری و بازنگری را اصلاح کردیم و در برخی جاها باتوجه به پتانسیل درختکاری در این زمینه اقداماتی انجام شده که امروز فضای مرتع کل استان 853 هزار هکتار را شامل می شود.
گودرزوند چگینی بیان داشت: تبدیل دیم زارها از طریق توزیع بذر و کود در میان بهره برداران از دیگر اقدامات انجام شده است.
وی اظهار داشت: 250 آبشخور بر روی 800 دهنه چشمه قرار دادیم که در کنار 15 طرح مرتع داری با 18 هزار و 562 هکتار و 662 بهره بردار در قالب 15 پلاک در شهرستان های قزوین، آبیک، بوئین زهرا و تاکستان به بهره برداری می رسد.
مدیرکل منابع طبیعی استان قزوین عنوان کرد: علت تجدید نظر و تغییر مالکیت اراضی ملی به اراضی شخصی اشتباه در نقشه برداری ها بوده چراکه پیش از این امکانات نقشه برداری چندان قابل توجه نبوده ولی امروزه با سیستم جی.آی.اس و جی.پی.اس مشکلات موجود بسیار کم شده است و از طرفی اعتراضات مردمی به حدود اراضی ملی نیز کمتر شده به عنوان مثال در سال 90 این تعداد 16 شکایت بود که در سال 91 به شش شکایت کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: طی یک سال گذشته 882 نفر از بهره برداران منابع طبیعی را آموزش دادیم و در این راستا کارگاه های آموزشی نیز برگزار شده و همچنین آموزش ضمن خدمات برای همکاران و آموزش های مربوطه برای انجمن صنفی مرتع داران برگزار شده است.
گودرزوند چگینی یادآور شد: با استفاده از پنج درصد اعتبارات ملی یک بند خاکی در نجم آباد ترمیم شده و عملیات خاکی در حوزه شهید آباد با حجم 647 متر مکعب به انجام رسیده است.
وی افزود: البته در هفته منابع طبیعی افتتاح فاز اجرایی عملیات آبخیزداری نینه رود با 140 میلیون تومان اعتبار و به صورت گاو بندی و حجم 2هزار متر مکعب به انجام خواهد رسید.
انتهای پیام/
نظر شما