به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، دکتر رضا مسعودی فر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی، امروز (14 اسفند) در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به فرا رسیدن روز قانون و منابع طبیعی، از عزم راسخ دستگاه قضایی در برخورد با متجاوزان به منابع طبیعی خبر داد و گفت: دستگاه قضایی با کسانی که نسبت به تخریب و تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی اقدام میکنند، برخورد قانونی میکند.
وی ادامه داد: مهمترین جرائم مربوط به منابع طبیعی، تصرف عدوانی و تجاوز به جنگل ها و مراتع، تعلیف غیر مجاز دام، تخریب منابع طبیعی، آتش زدن درختان و نهال ها به منظور تصرف عدوانی در آینده می باشند و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی در خصوص پیشگیری از وقوع این جرایم در حوزه منابع طبیعی راه حل هایی ارائه کرده اند.
مسعودی فر، تاکید کرد: قضات نسبت به این ثروت های خدادادی و در قبال پرونده های منابع طبیعی وظایفی دارند که مهمترین آنها توجه ویژه به پرونده های منابع طبیعی، رسیدگی سریع و خارج از نوبت، برخورد بدون اغماض با مجرمان در این پرونده ها و رسیدگی بدون تسامح است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی از برگزاری نشست بررسی حقوقی پیشگیری از جرم در حوزه منابع طبیعی در تبریز همزمان با هفته منابع طبیعی (روز قانون و منابع طبیعی) خبر داد.
مسعودی فر خاطرنشان کرد: این نشست با مشارکت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی، سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ، کارگروه حمایت از محیط زیست سالم دفتر منطقه ۷ کمیسیون حقوق بشراسلامی و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ساعت ۱۰صبح الی 12 ظهر روز دوشنبه ۲۱ اسفندماه در سالن جلسات سازمان جهادکشاورزی برگزار می شود.
وی افزود: قطعاً پیشگیری از جرم در حوزه منابع طبیعی وظیفه یک دستگاه نبوده و همه ادارات و سازمان ها از سازمان جهادکشاورزی تا ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری در این راستا وظایف تعریف شده ای دارند.
مسعودی فر یادآور شد: بررسی روند قانون گذاری در حفاظت از منابع طبیعی ایران، خسارت معنوی ناشی از تخریب محیط زیست و منابع طبیعی، چالش های قانونی، قضایی و اجرایی پیشگیری از جرایم علیه منابع طبیعی و بررسی اهمیت مشارکت عمومی در حفاظت از محیط زیست با استناد بر حقوق بین المللی از محورهای مورد بحث در این نشست خواهد بود.
وی جایگاه حقوقی تخریب منابع طبیعی ومحیط زیست با تاکید بر آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کشور، جایگاه اصل حاکمیت در حقوق بین الملل محیط زیست ابزاری جهت حفاظت از منابع طبیعی، سیاست کیفری ایران در حمایت و حفاظت از جنگلها، مراتع و حیات وحش، مسئولیت تخریب کنندگان جنگل ها در حقوق ایران، علل و انگیزه ارتکاب جرم در جرایم علیه منابع طبیعی را از دیگر محورهای بررسی حقوقی پیشگیری از جرم در حوزه منابع طبیعی عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما