به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین محمدهادی یوسفیغروی، عضو شورای علمی دانشنامه فاطمی (س) در مورد مراحل شکلگیری این دانشنامه اظهار کرد: کسانی که از این دانشنامه در مقام استفاده و مراجعه بر میآیند بدانند که حداکثر توان و کوشش در جهت گزینش بهترینها صورت گرفته و با وقت و در کمال حوصله این دانشنامه قدم به قدم پیش رفته است تا این محصول عظیم در شش جلد منتشر شود.
وی ادامه داد: برای آمادهسازی این دانشنامه در ابتدا مداخلی توسط هیاتهای علمی پیشنهاد شد و پس از چندین بار تبادل آراء و نظرات، برای نگارش مقالات فراخوان خاص و ویژه داده شد و به این صورت افرادی که در این زمینه سابقه تالیفات فراوان و از فرهیختگان عرصه فرهنگ اسلامی و دینی بودند، برای همکاری دعوت به عمل آمد.
عضو شورای علمی دانشنامه فاطمی(س) گفت: پس از دریافت، مقالات برای ارزیابی فرستاده شد و در مرحله بعد ارزیابیها در جمع شورای علمی گروه و سپس درشورای علمی دانشنامه به اجماع گذاشته شد و در صورت نیاز مقاله به مولف برای اصلاح و بازبینی بازگشت داده می شد.
حجت الاسلام یوسفی غروی در بخش دیگری از سخنان خود به ذکر خاطرهای از شکلگیری دانشنامه فاطمی(س) پرداخت و تصریح کرد: حجت الاسلام رشاد، رییس پژوهشگاه نقل می کرد که زمانی آیت الله جوادی آملی برای نگارش دانشنامهای در مورد حضرت فاطمه (س) توسط پژوهشگاه رهنمودهایی داشت که سخن ایشان جرقهای برای تالیف دانشنامه فاطمی(س) شده است.
وی ادامه داد: البته مشخص است که این کار گام نخست است و یک کار تجربه شده نیست که بتوان گامهای تکاملی بعدی را با استفاده از تجربیات پیشین برداشت، به همین جهت تمام این تجارب را خود دانشنامه فاطمی(س) میبایست طی کند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حجت الاسلام یوسفیغروی یادآور شد: ما سعی کردیم تا بهترین کار انجام بگیرد و به تعبیر آیه شریفه قرآن که می فرماید: «فبشر عباد الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه»، انتخاب احسن در این زمینه شده است. در نتیجه این دانشنامه زحمت مستمر و متوالی قریب به هفت سال است و طبق آن آیه شریفه مذکور، بهترین گزینه از هر مطلب و مدخلی در این کتاب جمع آوری شده است. این محصول الان حاضر و آماده بر سر سفره فاطمه زهرا(س) است و کسانی که به فرهنگ اسلام و زن در اسلام و بانوی نمونه اسلامی علاقه دارند میتوانند از این مقالات استفاده شایانی ببرند.
شایان ذکر است، دانشنامه فاطمی(س) به دوبخش شخصیت حضرت زهرا(س) با مداخل مربوطه و بخش دیگر به تناسب شخصیت ایشان به عنوان بانوی نمونه اسلام و سیده زنان اهل عالم، نظر اسلام را در خصوص بانوان و دختران و وضعیت اجتماعی زنان تقسیم میشود. میتوان گفت این دانشنامه دانشنامه فرهنگ فاطمه زهرا(س) و دانشنامهای برای بانوان در نظر، عمل و سیره آن حضرت است.
پایان پیام/
نظر شما